سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تره و این همه خاصیت!

از جمله خواص تره که البته در مورد سایر اعضای خانواده پیاز نیز مطرح است، وجود ماده کوئرستین و اهمیت آن در پیشگیری از بعضی سرطان‌ها است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، خواص «تره» یکی از مواردی است که تاکید زیادی بر آن برای ارتقای سلامت می‌شود. استفاده از سبزیجات روشی مطمئن برای فیبر، سلامت دستگاه گوارش و بسیاری از مزایای دیگری است که در ادامه فهرست‌وار ذکر می‌شوند: افزایش قدرت سیستم قلبی عروقی بدن، حفظ سلامت استخوان، اثر پیشگیری کننده در برابر ابتلای به انواع سرطان، منظم‌کردن حرکات روده و افزایش سلامت دستگاه گوارش، بهبود بینایی، کمک به انجام زایمانی بی‌خطر و در نهایت ارتقای سطح کارکرد سیستم ایمنی بدن از جمله این موارد هستند.

پیشگیری از بروز سرطان

از دیگر خواص «تره» که البته در مورد سایر اعضای خانواده پیاز نیز مطرح است، وجود ماده کوئرستین و اهمیت آن در پیشگیری از بعضی سرطان‌ها است. به‌رغم اینکه در این زمینه تحقیقات ادامه دارد، ولی نتایجی که تاکنون به‌دست آمده است حاکی از آن است که ماده کوئرستین دارای نقشی مهم در پیشگیری از انواعی از سرطان شامل سرطان سینه، سرطان پروستات، سرطان روده بزرگ، سرطان ریه، سرطان تخمدان است.

بهبود سلامت قلب

آلیسین یکی از ترکیباتی است که مصرف آن رابطه مستقیمی با کاهش سطح LDL (کلسترول بد) و در نتیجه کاهش ریسک ابتلا به بیماری‌های مزمن از جمله آترواسکلروزیس و بیماری‌های قلبی‌وعروقی دارد. همچنین با اثر هم‌افزایی که این ماده با پتاسیم دارد، باعث کاهش فشارخون می‌شود. خوشبختانه مقدار قابل توجهی از آلیسین در «تره» وجود دارد و باعث شده که موارد فوق از جمله مهم‌ترین خواص «تره» برای حفظ و ارتقای سلامت فرد مصرف‌کننده این سبزی باشد.

بهبود سلامت استخوان

خواص «تره» و مواد مغذی موجود در «تره» اعم از ویتامین و مواد معدنی دارای گس «تره» زیادی است، ولی یکی از مهم‌ترین آن‌ها وجود ویتامین K است. مصرف این ویتامین باعث کمک در حفظ و بهبود تراکم معدنی و سلامت استخوان به‌خصوص با افزایش سن ما که با کاهش تراکم معدنی استخوان زمینه را برای ابتلای به بیماری‌هایی نظیر پوکی استخوان و عود بیماری‌هایی نظیر آرتریت خواهد شد، می‌شود.

تقویت سیستم ایمنی بدن

اگرچه بیشترین تمرکز بر روی ترکیبات آلی موجود در «تره» و خواص آن‌ها است، ولی نباید از مواد مغذی سنتی موجود در این ماده و نقش آن‌ها در بدن هم غافل شد. از جمله این موارد ویتامین C. است که از دیرباز بر نقش آن بر تحریک تولید سلول‌های قرمز خونی و همچنین کلاژن (که نقشی مؤثر در تولید عرق خونی، سلول‌های بدن، بافت‌ها و سلول‌های ماهیچه‌ای دارد) و بالا بردن سطح سیستم ایمنی بدن فرد مصرف کننده تاکید شده است.

سم‌زدایی از بدن

سم‌زدایی بدن پدیده‌ای است که می‌تواند بدن را خالی از عناصری کند که شانس ابتلای انسان را به بیماری‌ها افزایش می‌دهد. «تره» با توجه به خواص دیورتیکی که دارد و با توجه به خواص دیگری همچون خاصیت ضد باکتری و همچون آنتی‌اکسیدانی این ماده می‌تواند در زمینه سم‌زدایی از بدن و دفع موادی همچون آب، نمک و حتی چربی‌های اضافی نقش موثری ایفا کرده و بدن را از وجود این چنین عناصری خالی کند.

سلامت چشم

حفظ و بهبود قدرت دید از دیگر خواص «تره» است که این امر با داشتن موادی نظیر لوتین و زاکسنتین که مسئول کاهش استرس اکسیداتیو در چشم و تاخیر در پدیدار شدن پدیده مخرب آب مروارید در چشم است، حاصل می‌شود. آن‌ها همچنین به کاهش یا جلوگیری از دژنراسیون ماکولا کمک می‌کنند و از این طریق باعث حفظ سلامت چشم شما می‌شوند.

منبع: روزنامه آرمان

انتهای پیام/

همه مزایای سبزی «تره»

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.