وی ذخایر احتیاطی سیب را برای تنظیم بازار میوه شب عید ۶ هزار تن اعلام کرد و افزود: در صورت تشخیص، ذخایر احتیاطی وارد بازار میشود تا قیمتها کنترل شود.
شیرزاد با اشاره به اینکه قیمت میوههای تنظیم بازار ۱۲ تا ۱۷ درصد کمتر از نرخ موجود در بازار است، بیان کرد: بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار هفته پایانی اسفند نرخ مصوب میوههای تنظیم بازار اعلام شده و از طریق مراکز مستقیم عرضه یعنی میادین میوه و ترهبار و فروشگاههای تعاونی مصرف عرضه خواهد شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در ارتباط با تنظیم بازار پرتقال برای شب عید مقرر شد ۴۰ هزار تن پرتقال تهیه شود که ۳۰ هزار تن از این میزان تامسون شمال و ۱۰ هزار تن والنسیای جنوب است که تاکنون ۲۷ هزار تن تامسون شمال خریداری و ۳ هزار تن مابقی ظرف ۴ تا ۵ روز آینده خریداری میشود.
این مقام مسئول ادامه داد: پرتقالهای خریداری شده پس از قارچکشی، سایز، سورت و بستهبندی به استانها برای ذخیرهسازی تحویل داده میشود.
وی با اشاره به اینکه ۱۰ هزار تن پرتقال والنسیای جنوب هم خریداری شده است، افزود: امسال با حضور حداکثری در بازار مجموع خرید و ذخیرهسازی سیب و پرتقال نسبت به سال گذشته ۳۱ درصد و در مقایسه با ۵ سال اخیر ۴۲ درصد رشد داشته است که با این وجود کمبود و کسری در بحث تنظیم بازار این ۲ میوه برای بازار شب عید نخواهیم داشت.
بیشتر بخوانید: ۸۳ درصد کالری مورد نیاز مردم از منابع داخل تامین میشود/ ایران جزو کشورهای پیشرو در ضریب امنیت غذایی بالا
شیرزاد با اشاره به اینکه نیازی به واردات پرتقال برای تنظیم بازار شب عید نداریم، گفت: در حال حاضر هیچ گزارشی بر ضرورت واردات وجود ندارد چراکه تولید داخل به میزان کافی است و نیازی به واردات برای تنظیم بازار شب عید نداریم.
به گفته این مقام مسئول با تمهیدات صورت گرفته پرتقالهای تنظیم بازار با استفاده از کامیونهای یخچالدار به استانها حمل میشود که در نهایت به سبب فاصله کوتاه حمل تا ذخیرهسازی میزان اُفت و ضایعات کاهش مییابد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در پایان تصریح کرد: میوههای تنظیم بازار در هفته پایانی اسفند در میادین میوه و تره بار، مراکز عرضه ستاد تنظیم بازار و فروشگاههای تعاونی مصرف انجام خواهد شد به طوری که سطح دسترسی تمامی شهروندان به بهترین نحو ممکن صورت میگیرد.
انتهای پیام/