سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیر کل انتقال خون استان تهران مطرح کرد؛

میزان ذخیره خونی استان تهران+ ساعات کار مراکز در نوروز

طباطبایی گفت: بیش از ۲۹۲ هزار نفر در سال ۹۷ در سطح استان تهران اهدای خون کردند و میزان ذخیره خون ما بین پنج تا ۶ روز است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سید مرتضی طباطبایی مدیر کل انتقال خون استان تهران امروز در نشست خبری که در ساختمان مرکزی سازمان انتقال خون برگزار شد، اظهار کرد: در ۱۱ ماهه سال ۹۷ تعداد ۳۷۸ هزار نفر جهت اهدای خون به مراکز انتقال خون سطح استان تهران مراجعه کرده و ۲۹۲ هزار نفر موفق به اهدای خون شده‌اند.

وی ادامه داد: ۱۹ درصد از اهداکنندگان خون در سال ۹۷ برای بار اول اقدام به انجام این کار خداپسندانه کرده و ۸۱ درصد از مراجعان جزو اهداکنندگان مستمر هستند و متأسفانه تنها چهار درصد از اهداکنندگان را در سطح انتقال خون بانوان تشکیل داده‌اند.

۱۲ درصد اهداکنندگان خون جزو گروه‌های منفی هستند

مدیر کل انتقال خون استان تهران با اشاره به اینکه ۱۲ درصد از اهداکنندگان خون جزو گروه‌های منفی هستند، افزود: طی ۱۱ ماهه سال ۹۷، ۲۷۳ هزار واحد گلبول قرمز تولید و ۳۷۲ هزار واحد در سطح استان تهران توزیع شده که کمبود آن جهت رفع نیاز بیماران از بقیه مراکز انتقال خون سطح کشور تهیه شده است.

میزان مصرف پلاسما یک، پنجم خون است

طباطبایی با اشاره به ارسال تعداد ۱۰۰ هزار واحد خون اشعه دیده به شیراز، طی ۱۱ ماهه سال ۹۷، افزود: امسال ۲۷۳ هزار واحد پلاسما در سطح استان تهران تولید و ۱۴۷ هزار پلاسما توزیع شده است و به طور کلی میزان مصرف پلاسما یک، پنجم خون است و مازاد پلاسما به شرکت‌های پالایشگر برای تولید دارو‌های مشتق از پلاسما مانند فاکتور ۸ و ۹ ارسال می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه دارو‌های مشتق از پلاسما گران قیمت است و شرکت‌های پالایشگر در کشور‌های آلمان و اتریش مستقر هستند، تأکید کرد: یکی از اقدامات خوب سازمان انتقال خون استان تهران ارتقای کیفیت خون است و از هر پنج واحد پلاسمای اهدایی چهار واحد جهت تولید دارو‌های مشتق از پلاسما اختصاص پیدا می‌کند.

اگر نیاز فرآورده‌های خونیمان رفع نشود، از خارج وارد کنیم

مدیر کل انتقال خون استان تهران با اشاره به اینکه در ۱۱ ماهه سال ۹۷، ۲۹۱ هزار و ۵۱۰ واحد خون اهدا شده است، افزود: در صورتی که نیاز ما به فرآورده‌های خونی رفع نشود ما مجبور هستیم که از خارج وارد کنیم به همین دلیل توصیه می‌کنم که هموطنان در این کار خیر و خداپسندانه مشارکتی بیشتر داشته باشند.

طباطبایی با اشاره به اینکه پلاکت محصولی استراتژیک و قدرت ذخیره سازی ما در این محصول کم است، ادامه داد: در حال حاضر ما ۲۳۰ هزار پلاکت تولید کرده‌ایم و خوشبختانه میزان پلاکت آفرزیس ما در سال ۹۷ سه برابر رشد داشته است به طوری که ۱۱ هزار واحد پلاکت آفرزیس در سطح استان تهران تولید شده است.

اهدای خون باید به صورت داوطلبانه و نه با گرفتن مبلغ باشد

مدیر کل انتقال خون استان تهران با اشاره به اینکه در سال ۹۷، ۱۲ هزار نفر پلاسما در سطح استان تهران اهدا کرده‌اند، افزود: متأسفانه در برخی از مراکز با اهدای پلاسما مبالغی به افراد داده می‌شود که این موضوع زیاد جالب نیست، زیرا اهدای خون باید به صورت داوطلبانه باشد.

وی با بیان اینکه سازمان انتقال خون استان تهران ۳۸ هزار و ۵۰۰ لیتر پلاسما به شرکت‌های پالایشگر ارسال کرده است، افزود: سازمان انتقال خون از افرادی که متقاضی اهدای مغز استخوان و سلول‌های بنیادی هستند، آزمایش‌های لازم را می‌گیرد، افزود: در سال ۹۷ در حدود ۲ هزار نفر جهت اهدای مغز استخوان خود به مراکز انتقال خون تهران مراجعه و نمونه‌های اولیه از آن‌ها جهت پیوند گرفته شده است.

وی ادامه داد: یکی از سیاست‌های سازمان انتقال خون استان تهران جمع‌آوری کانتینر‌های اهدای خون و راه‌اندازی مراکز جامع است که در آن تجهیزات اهدای پلاکت و پلاسما و سایر امکانات به طور دائمی در این مراکز وجود داشته باشد.

طباطبایی ادامه داد: در سال آینده سه مرکز جامع اهدای خون راه‌اندازی و ۶ مرکز کوچک تعطیل می‌شود و در حال حاضر ما پنج مرکز جامع داریم.

لزوم مدیریت مصرف خون

مدیر کل انتقال خون استان تهران با اشاره به اینکه کمیته‌های بانک خون استانی ۲ بار در سال ۹۷ در راستای بررسی مشکلات بیمارستانی از نظر خون و فرآورده‌های خونی انجام شده است، افزود: امسال سه کمیته بانک خون با حضور دانشگاه‌های علوم پزشکی شهید بهشتی ایران و تهران انجام شده است و یکی از محور‌های سازمان انتقال خون استان تهران مدیریت مصرف خون است، زیرا فرآورده‌های خونی باعث اختلال در سیستم ایمنی بدن و افزایش عفونت‌های بیمارستانی می‌شود و ممکن است طول مدت بستری را زیاد کنند.

وی ادامه داد: در سال آینده ۶ مرکز آزمایشگاهی بزرگ یا انتقال خون راه‌اندازی و همه آزمایش‌های مربوط به خون و فرآورده‌های خونی به این ۶ مرکز ارسال می‌شود.

مدیر کل انتقال خون استان تهران با اشاره به اینکه مراکز جامع آزمایشگاهی انتقال خون در استان‌های تهران، مازندران، خراسان رضوی، فارس، آذربایجان شرقی و اصفهان است، تأکید کرد: در حال حاضر میزان ذخیره خون در حد پنج الی ۶ روز است و اگر این میزان به سه روز برسد وضعیت بحرانی اعلام می‌شود.

طباطبایی اضافه کرد: میزان ذخیره خون بین سه تا پنج روز خوب، پنج تا هفت روز عالی و هفت تا ۹ روز ذخیره خونی به مراکز دیگر جهت رفع نیاز بیماران فرستاده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه از تاریخ ۲۹ اسفند ۹۷ تا ۴ فروردین ۹۸ مراکز وصال، ستاری، تهرانپارس و شهر ری باز است و همچنین در تاریخ پنج، ۶، هفت و هشت فروردین ۹۸ علاوه بر مراکز فوق واحد‌های انتقال خون شهریار و ورامین نیز باز هستند و تنها در روز ۱۳ فروردین مرکز انتقال خون وصال باز بوده و سایر مراکز در این روز تعطیل هستند و به طور کلی همیشه در ایام تعطیلات یک مرکز باز و مشغول به ارائه خدمات است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.