به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، آیتالله بهجت میفرمود: زیاد از روی اعتقاد کامل بگویید: «أستغفر الله»، هیچ چیز شما را منصرف نکند غیر از ضروریات و واجبات تا کلیه ابتلائات رفع شود، بلکه بعد از رفع آنها هم بگویید، برای اینکه امثال آنها پیش نیاید.
همواره خداوند برای بندگان خود راه توبه و استغفار را باز گذاشته است و در مصحف شریف خود قرآن کریم می فرماید: «وَ تُوبُوا اِلَى اللهِ جَمیعاً اَیُّهَا الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ»، اى مؤمنان! همگى با هم به سوى خدا توبه کنید و باز گردید شاید رستگار شوید.» (نور، آیه ۳۱). البته باید در نظر داشت که توبه با استغفار متفاوت است و استغفار سه مرحله دارد.
بیشتر بخوانید: همه چیز درباره ذکر و آثار آن / چرا باید ذکر گفت؟
حجت الاسلام والمسلمین سید جلال موسویان سخنران و کارشناس امور دینی در گفتگو با خبرنگار ما درباره مراحل استغفار و روش صحیح آن اظهار کرد: در روایات ما برای استغفار چند مرحله ذکر کردهاند، یکی استغفار عمومی است که با همان جمله مشهور «استغفر الله ربی واتوب الیه» است که انسان از تمام گناهان و خطاها طلب غفران می جوید و دیگری یک پله از آن بالاتر استغفار باطنی است که با بیان «استغفر الله من جمیع الذنوب و الاثام» به معنای خدایا طلب توبه می کنم از گناهان باطنی و قلبی خودم، یاد می شود.
وی ادامه داد: همچنین به تعبیر اولیای الهی اگر هر انسان فکر و خیال خودش را به واسطه استغفارش تطهیر کند، ذهن و باطن او نیز تطهیر می شود.
حجت الاسلام والمسلمین موسویان گفت: پیامبران، ائمه اطهار (ع) و همه اولیای بزرگ استغفاری بالاتر با بیان «استغفر الله من جمیع کره الله»داشتند و از هرچیزی که خدا نمیپسندند دوری و بیزاری می جوییدند.
مشروح این گفتگو را در زیر مشاهده کنید:
انتهای پیام/