سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فوق تخصص مهندسی ژنتیک:

۲۰ سال است که محصولات تراریخته در سفره‌ها جا خوش کرده‌اند/ برخی تلاش می‌کنند برای کشت پنبه تراریخته مجوز بگیرند

کرمی گفت: متاسفانه امروزه استفاده از محصولات تراریخته به یک فاجعه تبدیل شده که عامل بسیاری ازبیماری‌هاست پس باید به سبک زندگی ابرانی اسلامی خود برگردیم.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، علی کرمی فوق تخصص مهندسی ژنتیک  و متخصص بیوتکنولوژی پزشکی با حضور در برنامه تب تاب درباره استفاده از محصولات تراریخته اظهار کرد: حرف اصلی من با مردم است، زیرا نگران هستم و احساس می‌کنم امنیت را در کشور داریم، ولی وضعیت سلامت  نگران کننده است؛ من قصد دارم صادقانه با مردم حرف بزنم و نگرانی‌ام را مطرح کنم.

وی افزود: در حال حاضر شیب بیماری و سبک زندگی در حال تغییر است، ۶۰ تا ۷۰ سال است که یک جریان سعی کرده سبک زندگی غربی را وارد زندگی ما کند، در حالیکه ما یک کشور با تمدن هستیم و می‌توانیم سبک زندگی خود را داشته باشیم.

کرمی بیان کرد: سبک زندگی به این دلیل تغییر کرده است که مؤلفه‌های تاثیرگذار در حوزه سلامت دچار تغییر شده و جدی گرفته نشده است؛ یعنی غذا به عنوان عامل اصلی سلامت دچار تغییر شده است، سموم شیمیایی و محصولات تراریخته بیش از ۲۰ سال است بدون اینکه به ما بگویند وارد سفره‌ها شده است.

وی گفت: محصولات تراریخته محصولی است که ژن‌های بیگانه با دستکاری‌های ژنتیکی وارد آن شده است به قصد اینکه آن را در مقابل آفت مقاوم کنند.

کرمی بیان کرد: گفته می‌شود شاخص سلامت این است که تعداد تخت بیمارستان زیاد شود، ولی برعکس است؛ در واقع پیشگیری اصل است و نه درمان، پس نظام سلامت باید تغییر کند و به سمت پیشگیری از بیماری‌ها برویم و نباید بگذاریم بچه‌هایمان با خوردن غذا‌های ناسالم مریض شوند، همانطور که مشاهده می‌شود بسیاری از بچه‌ها امروزه به دلیل مصرف غذای ناسالم دچار استرس هستند.

وی گفت: در حال حاضر در حوزه غذایی امنیت داریم و کمبودی وجود ندارد، ولی مشکل ایمنی و سلامتی غذاست و من می‌خواهم محصولات تراریخته در سفره مردم ایران نباشد.

ورود محصولات تراریخته به ایران  از ۲۰ قبل

کرمی اظهار کرد: محصولات تراریخته ۲۰ سال پیش وارد ایران شد و شروع کننده این کار یک کمپانی آمریکایی بود که دارای سابقه بدی است. این کمپانی‌ها امروزه خانم‌های خانه را هدف گرفته‌اند تا محصولات خود را به فروش برسانند به همین دلیل به خانم‌های خانه‌دار باید گفته شود در خرید و انتخاب غذا بیشتر دقت کنند.


بیشنر بخوانید:محصولات تراریخته را کدام کمپانی توسعه داد؟


وی بیان کرد: دوای هر فرد در واقع غذای اوست همانطور که پیامبر (ص) فرمودند: معده مرکز بیماری‌هاست و قرآن در سوره عبس می‌فرماید به آنچه می‌خوری بنگر، باید در انتخاب موادغذایی و آنچه که برای خوردن انتخاب می‌کنیم توجه شود؛ نوشابه‌های انرژی‌زا برای بدن سم و دادن چیپس و پفک به بچه‌ها به عنوان تنقلات کار بسیار اشتباهی است.

کرمی گفت:  ۲ هفته پیش ذرت تراریخته‌ای کشف شد که برای خوراک دام وارد کشور شده بود، ولی ۲ کمپانی تولید پفک از آن ذرت استفاده می‌کردند.

اصلاح سبک زندگی مردم ایران با مشارکت میلیونی

وی اظهار کرد: ما می‌خواهیم سبک زندگی را اصلاح کنیم و این کار را به صورت میلیونی انجام دهیم، زیرا می‌توانیم سبک زندگی ایرانی – اسلامی خود را داشته باشیم، ولی متاسفانه امروزه غذا‌های خارجی وارد سفره‌ها شده است و برخی از فست‌فود‌های غذایی که به مردم ارائه می‌شود، با عرض معذرت به خورد دام هم نمی‌دهم.

کرمی درباره چگونگی شناسایی محصولات ارگانیک گفت: امروزه برای محصولات ارگانیک مرکز وجود دارد و با جست و جوی اینترنتی فروشگاه‌های ارگانیک می‌توان به آن‌ها دسترسی پیدا کرد؛ خانم‌های خانه‌دار همانطور که در خرید تجهیزات منزل دقت دارند باید در انتخاب مواد غذایی هم دقت لازم را داشته باشند.

وی اظهار کرد: در حال حاضر آب معدنی در بطری‌های پلاستیکی ارائه می‌شود این پلاستیک‌ها که از پایه فنول ساخته شده‌اند شبیه هورمون‌های زنانه هستند که اگر گرم شوند این هورمون‌ها وارد آب می‌شوند در واقع هورمون‌های مردانه را در بدن کم و هورمون‌های زنانه را زیاد می‌کنند و متاسفانه امروزه شاهد استفاده از مایعات گرم در لیوان‌های پلاستیکی شفاف هستیم، محصولات تراریخته همچنین باعث تغییر رفتار افراد هم می‌شود پس بهتر است از ظرف شیشه‌ای یا استیل استفاده شود یا شبیه قدیم از ظرف سفالی برای مصارف مختلف استفاده کنیم.

کرمی ادامه داد: استفاده از بطری آب یخ زده که در فصل تابستان به وفور دیده می‌شود افراد را دچار مشکل می‌کند، زیرا یکسری از بیماری‌های حاصل از پلاستیک از طریق آب وارد زندگی افراد می‌شوند، به طور مثال در حال حاضر کیست تخمدان و رحم در دختران زیاد شده است همچنین طبق گزارش هفته پیش از سازمان آب آمریکا اعلام شد در آب ماده سمی دیده شده که این به دلیل استفاده از لوله‌کشی‌های پلاستیکی است.

وی تصریح کرد: من تا ۸ سال پیش نمی‌دانستم در سفره من محصولات تراریخته وجود دارد و از ۵ سال پیش که این امر را متوجه شدم سعی کردم سبک زندگی خود را تغییر دهم و محصولات غذایی را از فروشگاه‌های مطرح تهیه کنم، البته خرید خیار، گوجه، سیب‌زمینی و پیاز حساسیت زیادی ندارد، زیرا  برای مصرف پوست آن کنده می‌شود.

کشت تراریخته در کشور ممنوع است

کرمی اظهار کرد: ما می‌توانیم در کشور خود به اندازه نیاز غذا تولید کنیم، ولی باید به کشاورز آموزش دهیم که به اندازه از کود و سم استفاده کند. خدا را شکر کشت تراریخته در کشور ممنوع است و محصولاتی چون ذرت،  پنبه و روغن نباتی محصولات تراریخته‌ای هستند که به کشور وارد می‌شوند.

وی توضیح داد: متاسفانه امروز مقاومت به آنتی بیوتیک در ایران به یک فاجعه تبدیل شده است به طور مثال یک خانم خانه‌دار چه میزان دارو در منزل نگه‌داری می‌کند و چقدر خودسرانه به فرزندان خود دارو می‌دهد؟

کرمی خطاب به مردم ایران گفت: بیایید از امروز شروع کرده و برنامه زندگی خود را دچار تحول کنیم روغن کنجد و زیتون سالم‌ترین روغن‌های مصرفی هستند و در صورت استفاده در غذا باید دمای زیر ۱۸۰ درجه استفاده شود. حضرت علی (ع) می‌فرمایند شکم خود را گورستان حیوانات نکنید، همچنین قرآن هم بیشتر بر خواص میوه‌ها اشاره دارد و کمتر درباره گوشت صحبت کرده است، من معتقدم چرا باید هر روز گوشت بخوریم و مصرف آن ماهی یک بار یا ۴۰ روز یک بار کافی است  و به جای آن ماهی، گوشت سفید و سبزیجات مصرف شود بهتر است.

سبک زندگی غربی دیگر پاسخگو نیست

وی تشریح کرد: من ۴۰ سال در حوزه سلامت کار و تحقیق کردم، دنیا را گشتم و در ده‌ها کشور زندگی کردم. سبک زندگی غرب چه به لحاظ روانی، چه سلامت و آسیب‌های اجتماعی به شکست خورده و نابود شده است؛ بنیان خانواده در آنجا از بین رفته است و سبک زندگی‌شان جواب نمی‌دهد و این سبک زندگی ایرانی – اسلامی است که پاسخگوی نیاز‌ها خواهد بود.

کرمی گفت: من بنیاد ملی سبک زندگی سالم را افتتاح کردم، زیرا نمی‌خواهم در ایران نه واردات تراریخته نه کشاورزی و نه مصرف این محصولات را داشته باشیم، زیرا فرزند زیبای ایرانی باید غذای سالم بخورد. امروز من به این برنامه آمدم که بگویم اگر شما خود مراقب سلامت خودتان و فرزندتان نباشید من نمی‌توانم کاری انجام دهم.


بیشتر بخوانید: تراریخته یعنی چی؟ + فیلم


وی اظهار کرد: پیشنهاد می‌کنم مردم مستند چشمان بیدار را ببینند که در آن فردی که محصولات تراریخته را تبلیغ می‌کند بر روی میز خود محصولات ارگانیک را قرار داده، ولی با سلامت مردم بازی می‌کند.

چگونه سفره غذایی را سالم کنیم؟

کرمی در ادامه برای سالم کردن سفره مردم چند پیشنهاد داد: مردم باید غذایشان را سالم کنند ما کشور افراط و تفریط هستیم یعنی چیز‌های بد را زیاد و چیز‌های خوب را کم مصرف می‌کنیم. در حال حاضر ۴ ماده غذایی در ایران بیداد می‌کند که شامل قند، شکر، نمک و چربی است، این مواد غذایی مصیبت جامعه ماست که ۳  برابر نرم دنیا مصرف می‌کنیم در حالی که می‌توان چای را با یک دانه انجیر استفاده کرد؛همچنین با یک قاشق روغن زیتون می‌توان دستگاه گوارش را تصفیه کرد.

وی بیان کرد: پس از انتخاب غذای سالم خانم‌های خانه‌دار باید بدانند چگونه آشپزی می‌کنند و چه ظرفی برای این کار استفاده می‌شود، پخت سالم بخار پز، کبابی و آبپز است و باید از مصرف غذا‌های سرخ کرده به خصوص برای بچه‌ها اجتناب شود، زیرا آن‌ها را دچار اضطراب می‌کند.

کرمی اظهار کرد: رتبه اول مرگ و میر در  ایران بیماری های قلبی عروقی و پس از آن سرطان است که در شمال کشور سرطان به وفور دیده می‌شود یکی از دلایل آن مصرف چای داغ است. بهتر است چای ارگانیک مصرف شود و چای ایرانی می تواند بهترین انتخاب  باشد؛ متاسفانه در حال حاضر زمین‌های کشت چای جای خود را به ویلا سازی داده است و این کشت در حال نابودی است پس بیایید چای خارجی را تحریم کنیم.

وی هشدار داد متاسفانه با اینکه در مجلس شورای اسلامی و در لایحه ششم قانون تصویب شد که کشت محصولات تراریخته در کشور ممنوع است، ولی عده‌ای از افراد تلاش می‌کنند در سال ۹۸ مجوز کشت پنبه تراریخته را بگیرند.

تخلف برخی کمپانی ها در درج برچسب تراریخته

کرمی گفت: وزارت بهداشت کار زیبایی انجام داد و برچسب‌زنی محصولات تراریخته را اجباری کرد، این برچسب یک دایره است که وسط آن کلمه تراریخته نوشته شده است، ولی برخی از کمپانی‌ها تخلف می‌کنند و این برچسب را برای محصولات خود نمی‌زنند در این حالت تشخیص محصول تراریخته غیر ممکن است و این کار فقط در آزمایشگاه و با آزمایش مولکولی انجام می‌شود.

وی بیان کرد: شاید این سوال مطرح شود که کشت پنبه تراریخته چه مشکلی می‌تواند ایجاد کند، در حالی که یک محصول خوراکی نیست؛ این پنبه؛ پنبه تراریخته تبدیل به نوار بهداشتی، پوشک بچه و لباس زیر می‌شود که این محصولات به دلیل تماس مستقیم با بدن در آینده عوارض جبران ناپذیری به وجود می‌آورد.

کرمی در ادامه اظهار کرد: نکته دومی که در اصلاح سبک زندگی باید به آن توجه کرد ورزش و تحرک است، زیرا تا زمانی که فرد ورزش و تحرک نداشته باشد و با عرق کردن سم‌زدایی بدن صورت نگیرد بدن سالم نخواهد شد؛ ورزش مفید دارای ۲ علامت عرق کردن و بالا رفتن ضربان قلب است.

وی گفت: عامل سومی که باید از بین برود استرس و اضطراب است که در جامعه به دلایل مختلف وجود دارد، با توجه به اینکه در اروپا مشکلات اقتصادی بسیار بیشتر از ایران است، ولی آن‌ها استرس کمتری را تجربه می‌کنند، زیرا ما مردمی منفی‌باف هستیم و داشته‌هایمان را نمی‌بینیم به طور مثال به بخش دیالیز بیمارستان سر بزنید که یک دستگاه صد کیلوگرمی ۲۲۰ لیتر خون فرد دیالیزی را تصفیه می‌کند تا این فرد بتواند یک هفته زندگی کند شما مردم دارای دو کلیه ۲۰۰ گرمی هستید که خون بدن را تصفیه می‌کند و هر کدام یک میلیارد قیمت دارد.

کرمی بیان کرد: عامل بعدی که باید مورد توجه قرار بگیرد خواب است و خواب بد علامت بیماری فیزیولوژیکی یا روحی روانی است.

سبک غذایی؛ عامل تغییر خلق و خوی افراد

وی با بیان اینکه تغذیه و سبک زندگی نقش مهمی در خلق و خوی افراد دارد، اظهار کرد: متاسفانه مواردی چون ناباروری، سرد مزاجی، طلاق عاطفی و بروز گرایش‌های عجیب در بچه‌ها صد در صد به تغذیه مربوط است، به عنوان مثال دختری که خود را در معرض دید قرار می‌دهد یا پسری که مدام در شبکه‌های مجازی مشغول است سرد مزاج شده است. این فرد از زندگی با همسر خود لذت نمی‌برد، زیرا به دنبال تخلیات خود است.

کرمی در پایان بیان کرد: پس بیایید شعار سال ۹۸ را تغییر سبک زندگی به سوی زندگی سالم نامگذاری کنیم و به جای کاشت سبزه درخت و نهال بکاریم من کاری با مدیران کشور ندارم، زیرا آن‌ها باید کارشان را به درستی انجام دهند و وزارت کشاورزی باید غذای سالم به مردم بدهد، همچنین وزارت بهداشت در سال بعد شعار خود را بر پیشگیری اصل است نه درمان قرار دهد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۰۲ ۱۲ اسفند ۱۳۹۷
عزیزان،حتما برنامه کامل (تب تاب )که بعدازخبر۲۲شنبه شب گذشته ازشبکه سه سیماپخش شده رانگاه کنیدتاجواب بسیاری ازسوالات وابهامات ایجادشده را بگیرید
ناشناس
۱۴:۳۱ ۱۲ اسفند ۱۳۹۷
مردم بی اطلاع اند دولت باید اقدام کند
بروسلی
۱۴:۲۲ ۱۲ اسفند ۱۳۹۷
خدا رو شکر
بلاخره باشگاه خبرنگاران جوان دارد شروع وظیفه ذاتی خبری خودش را شروع میکند
بسیار خوب است که شما با مصاحبه با افرادی که در این زمینه و بسیاری از مسائل دیگر تخصص دارند و به وطنشان عشق می ورزند و منفعت طلبانه به مسائل نگاه نمی کنند و همه ابعاد را می سنجند بیشتر بپردازید .
یکبار هم قبلا گفتم انشاالله این گونه مطالب را برای چند روزی در صفحه نخست نگه دارید زیرا یکی از روشهای هشدار به مردم همین است .
قطعا در بخش خبری ساعت 7 که خلاصه ای را می گویید حتما این بخش از مصاحبه ها را قید کنید.
خواهش می کنم شفاف سازی اطلاعات یعنی مردم از واقعیت خیر و شر هر چیزی که منافع ملی و فردی آنها را مطلع کند قطعا حمایت تمام قد می کنند.
بازهم می گویم عزیزان هموطن متاسفانه سازمان محیط زیست و وزارت کشاورزی و وزارت بهداشت به نقاط حساسی بر علیه کشور تبدیل شده اند ، بطور کلی این سازمان ها و وزارت خانه ها مضر نیستند ولی افراد مضری در برخی بخشهای آنها هستند که فقط پول را می بینند و با داشتن انواع و اقسام مدارک تحصیلی سعی در نشان دادن خودشان و بدست آوردن منافع مادی از راه های غیر قانونی به شیوه قانونی هستند .آنها سالها در پست هایی هستند که به راحتی دیده نمی شود اما تاثیر سخن امضاء و عدم مسئولیت پذیری و داشتن آن پست ها در سالهای مختلف جایگزینی افراد دیگر همچنان هستند و به صورت گروه های دوستانه رفیقانه برای سرنوشت کشور به نفع خودشان تصمیم بسیار غلطی می گیرند. به علت نبود قوانین پیشگیرانه در کشور آنها قادرند قوانین را دور زده و از تنبیهات قانونی با مجوزات قانونی شانه خالی کنند
با حمایت از خبرگزاری هایی که نسبت به شفاف سازی وضعیت اقتصادی غذایی نظامی و سایر ...
یادمان باشد سلامت ما جان ما مال ما کشور ما هموطن ما اگر برای ما مهم نباشد قطعا هیچگاه برای دشمنان ما مهم نیست و نخواهد بود
یا علی مدد
ناشناس
۱۳:۲۴ ۱۴ اسفند ۱۳۹۷
دقیقا همینطو است.وزارت کشاورزی وبهداشت حامیان تراریخته هستند وبه قطبهای بیماریزای کشورتبدیل شده اند.به جای اینکه کاری کنندمردم بیمارنشوند،برعکس دارندمردم را اذیت میکنند.این پروژه بیوتروریسم(کشتارانسانهاازطریق موادغذایی)امریکاواسراییل است که علیه مسلمانان شکل گرفته ومسوولین مااز بیوتروریسم حمایت میکنند.بایددربرنامه تلویزیونی پاسخگوی مردم باشند
ناشناس
۱۴:۱۳ ۱۲ اسفند ۱۳۹۷
کوپن داره برمیگرده
ناشناس
۱۴:۰۱ ۱۲ اسفند ۱۳۹۷
سویایی که در بازار فروخته میشه هم بسته بندی هست سویای سبحان تراریخته هست کسی میدونه؟
ناشناس
۱۳:۲۴ ۱۴ اسفند ۱۳۹۷
بله هست
ناشناس
۱۳:۳۴ ۱۲ اسفند ۱۳۹۷
زنده باد دانشمندارزشمندومحقق توانای کشورمان جناب پروفسور علی کرمی.
ناشناس
۱۳:۳۴ ۱۲ اسفند ۱۳۹۷
زنده باد
ناشناس
۱۳:۰۳ ۱۲ اسفند ۱۳۹۷
بسیار عالی...
ناشناس
۱۲:۵۵ ۱۲ اسفند ۱۳۹۷
اونهای می خوریم مشکلی نیست ولی برا پنبه هست
مشکل از کجاست
من پنبه کار ویا هیچ ربطی به پنبه ندارم
ناشناس
۱۴:۳۸ ۱۲ اسفند ۱۳۹۷
پنبه تبدیل به ،پوشک بچه،لباس ولباسهای مختلف میشه ومستقیمابابدن درارتباطه.مطالعه کنیدمتوجه میشوید
ناشناس
۱۲:۲۲ ۱۲ اسفند ۱۳۹۷
نقش تشکلهای دانشجوئی کجاست نقش مجلس کجاست
ع ف
۱۱:۴۸ ۱۲ اسفند ۱۳۹۷
به نظر من به غیر از بعضی از گفته ها و توصیه های ایشان باید بقیه گفته ها را بی خیال شد چون آنطور که بنده استنباط کردم آن طور که ایشان می فرمایند برای تهیه خورد و خوراک سالم باید پول و وقت زیادی را صرف آن کنیم این درحالی است که مردم با این درآمد نامتوازن دنبال جنس ارزان به هر طرفی وصف سر میزنند تا بلکه شکمشان را سیر کنند ودیگر فکر آن نیستند که این تراریخته هست یانیست.آقای دکتر یک خرده باید تخفیف بدهند.
ناشناس
۱۱:۴۸ ۱۲ اسفند ۱۳۹۷
جهت اطلاعتون، اصلا قانونی مبنی بر ممنوعیت کشت محصولات تراریخته نداریم.
ناشناس
۱۴:۴۰ ۱۲ اسفند ۱۳۹۷
چرا داریم...
ناشناس
۱۳:۲۷ ۱۴ اسفند ۱۳۹۷
ولی طبق تبصره های قانون اساسی وبرنامه توسعه ملی هرگونه اخلال درنظام درمانی ونقض ایمنی موادغذایی و...جرم محسوب شده ومحاکمه دارد...
یعقوب
۱۱:۲۹ ۱۲ اسفند ۱۳۹۷
پس چرا در فروشگاه. اتکا وابسته به ارتش روغن مایع سرخ کردنی 800 گرمی با تراریخته به اعضایش توزیع میکنن.؟!!#
ناشناس
۱۴:۵۵ ۱۲ اسفند ۱۳۹۷
همه جاهست.همه روغنهاتراریخته هستند!بقیشونم روشون نمی نویسند که فروششون کم نشه وگرنه تمام روغنها ازدانه های وارداتی تهیه میشن که همشون تراریخته اند
ناشناس
۱۱:۲۴ ۱۲ اسفند ۱۳۹۷
من یک کیک خریدم. اتفاقی متوجه شدم کنار قیمت زده تراریخته
علی برکت ا...
ناشناس
۱۴:۴۱ ۱۲ اسفند ۱۳۹۷
چه عجب!اخه رود خیلیها اصلا نمینویسه...
ناشناس
۱۴:۵۶ ۱۲ اسفند ۱۳۹۷
شماخیلی خوش شانسی که برات نوشته تراریخته!اکثرا تراریخته را درج نمیکنند