سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران مطرح کرد؛

خطرات خرید لوازم آرایش از دستفروش‌ها/ هیچ تضمینی برای اصالت اقلام بدون برچسب وجود ندارد

ولایی گفت: اقلام فاقد برچسب اصالت کالا توسط بازرسین مورد آزمایش قرار نمی‌گیرند، پس به هیچ وجه نمی‌توان سلامت آن‌ها را تضمین کرد.

مهران ولایی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره خرید لوازم آرایش و بهداشتی از دست فروش‌ها اظهار کرد: خرید از فروشندگان لوازم آرایشی و بهداشتی غیرمجاز است و دست فروش‌هایی که اغلب در محافل عمومی مانند مترو و فضا‌های اطراف فروشگاه‌های بزرگ و بازار‌ها حضور دارند گاهی برای افراد مشکل ساز می‌شود.
 

وی بیان کرد: برخی از اقلام موجود در دست این فروشندگان، حتی در زمانی که واردات لوازم آرایشی بیشتر بود نیز از راه‌های غیر قانونی وارد کشور می‌شد که در حال حاضر و با توجه به شرایط فعلی کشور و کاهش واردات اقلام آرایشی و بهداشتی، احتمال تقلبی بودن یا واردات غیر قانونی این اقلام بیشتر نیز خواهد شد.

ارزان فروش‌هایی که جانتان را هدف قرار داده‌اند

ولایی با اشاره به قیمت پایین کالا‌های که دست فروشان ارائه می‌کنند، گفت: توجه داشته باشید که وجود برچسب اصالت کالا برای تعیین سلامت این لوازم ضروری است زیرا این اقلام تقلبی و فاقد برچسب اصالت کالا حتی توسط بازرسین مورد آزمایش قرار نمی‌گیرد پس به هیچ وجه نمی‌توان سلامت آن‌ها را تضمین کرد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران تشریح کرد: صرفا وجود برچسب اصالت بر روی اقلام مختلف سلامت یا نا سالم بودن آن را تعیین نمی‌کند بلکه باید مشخصات درج شده روی برچسب با مشخصات ثبت شده کامپیوتری مطابقت داشته باشد.

وی ادامه داد: برای مثال می‌توانید کد GTIM یا شناسه تجاری کالا را بررسی کنید یا می‌توانید تاریخ تولید و انقضا درج شده روی برچسب کالا را با تاریخ‌های کامپیوتری مطابقت دهید، شماره سریال (LOCK NUMBER) یا UID کالا را هم بررسی کنید؛ مطابقت ۲ تا از علائم بالا نشان دهنده اصالت کالاست.
 

ولایی تاکید کرد: در محصولات تقلبی اغلب این شناسه‌ها با اعدادی که از سامانه دریافت می‌کنید مطابقت نداشته و یا حتی ممکن است شماره‌ای که برای بررسی اصالت روی برچسب کالا درج شده است شماره اصلی وزارت بهداشت نباشد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران یادآوری کرد: استفاده از اقلام تقلبی یا قاچاق ممکن است مشکلات بسیاری را برای شما به همراه داشته باشد، ۲ مسئله اصلی در بررسی کالا‌های آرایش و بهداشتی وجود دارد، مورد اول سطح میکروب موجود در کالاست که در صورت بالا بودن می‌تواند باعث ایجاد عفونت یا حساسیت شود و مورد دوم وجود فلزات سنگین در این اقلام است که باید بسیار محدود باشد، چرا که می‌تواند از طریق پوست جذب بدن شده و رفته رفته باعث ایجاد مسمومیت و سلول‌های پیش سرطانی شود.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
اا
۱۲:۲۶ ۱۴ اسفند ۱۳۹۷
کسی ن میپرسه ازکجا میارن شنیدم زنی بخاطر ارزان بودن لوازم آرایشی بیماری شدید پوست گرفته
محمد
۱۲:۲۶ ۱۴ اسفند ۱۳۹۷
دستفروش ها اکثر وسایل آرایشی هاشون فاسده
ب.م
۱۱:۴۹ ۱۴ اسفند ۱۳۹۷
اصولا خرید هر چیزی از دست فروش درست نمی باشد و هردفعه این کار را انجام دادهام پشیمان شده ام.و دیگر عهد کردهام که این خرید ها را انجام ندهم
ناشناس
۱۱:۱۶ ۱۴ اسفند ۱۳۹۷
بعضی های دارن از این راه نون در میارن کار نیست باید چیکار کنند