ستاری گفت: سال گذشته با ۱۰۰ قلم تولید دارو توانستیم ارز آوری به ارزش ٣۵٠ میلیون دلار داشته باشیم.
ستاری با بیان اینکه باید مراکز علمی پاسخگو باشند با ٢ هزار استادی که در دانشگاههای که از پول دولت ارتزاق میکنند چه پژوهشهایی انجام گرفته است گفت: باید دید چه مقدار از ٩٧ درصد داروی که در داخل تولید میکنیم محصولات پژوهشکدههای دولتی بوده .
معاون علمی فناوری ریاست جمهوری با اشاره به پژوهشکدههای دولتی اظهار کرد: میتوان ادعا کرد که پژوهشکدههای دولتی در پرورش نیروهای انسانی موفق بوده اند، اما چون از بخش خصوصی در این حوزه کمکی نگرفتهاند در تولید و فناوریهای نوآورانه موفقهای چندانی به دست نیاورده اند.
ستاری ادامه داد: شرکتهای دانش بنیان توسعه پیدا کرده و ۴٠ درصد آنها در حوزه سلامت هستند و باید توجه داشت که دانش بنیانی یک محیط است و ما سعی کردیم در این سالها با دانش بنیانهای به نتیجه برسیم و اگر میخواهیم محصولی با پژوهش بیرون بدهیم فقط با شرکتهای دانش بنیان ممکن است.
وی با تاکید بر اینکه به شرکتهای دانش بنیان نباید انگ زد، گفت: شرکت داشتن و شرکت زدن افتخار است و روشهای تعامل صنعت و دانشگاه را توسعه دادهایم و یکی از آنها ایجاد شتاب دهندههایی در حوزه سلامت بوده؛ ظرف ٢ سال در یک شتابدهنده ١٨ تیم تحقیقاتی شکل گرفت که ٢٠٠ میلیون دلار صرفه جویی ارزی داشته اند و همه اینها به دلیل ماهیت بخش خصوصی است و بدون نقش آفرینی پژوهشکدههای دولتی است
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار کرد: جوانان در شرکتهای دانشبنیان میتوانند تولید ثروت کنند، اما این کار از عهده یک پژوهشکده دولتی خارج است؛ در پارکهای علمی و فناوری نسبت به بودجه دولتی به خصوصی ۱ به ۱۰ است و ما با پول دولت و دانشگاهی که تمام بودجهاش را از دولت میگیرد، نمیتوانیم محصولی که به درد جامعه میخورد تولید و وارد بازار کنیم.
ستاری با بیان اینکه ۶۰ قلم دارو ۸ قلم واکسن در سازمان غذا و دارو فرآیندهای اخذ مجوز را طی میکنند، گفت: افزون بر این، برنامهریزی کردیم تا ۱۰۰ قلم مواد اولیه و دارو که در شرکتهای دانشبنیان فرآیندهای تولید را سپری میکنند، سال آینده به سازمان غذا و دارو برای اخذ مجوز معرفی کنیم و این ۱۰۰ قلم دارو و مواد اولیه وارد بازار شوند که ۳۵۰ میلیون دلار صرفهجویی ارزی به دنبال خواهند داشت.
وی با بیان اینکه باید در حوزه سلولهای بنیادی نیز تمرکز کنیم، گفت: در حوزه سلولهای بنیادی ۱۰۰ شرکت دانشبنیان داریم و تاکنون ۳ محصول از سلولهای بنیادی تولید و وارد بازار شدهاند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری تأکید کرد: باید همه زنجیره نظام سلامت مورد توجه قرار گیرد و روی غذا کار جدی کنیم و در این راستا کود و سموم شیمیایی را حذف و آنها را با کودهای زیستی جایگزین کنیم.
ستاری ادامه داد: در دولت یازدهم روی بحث سلامت غذا اقداماتی شده است و باید برنامه مفصلی در این حوزه داشته باشیم که اقدامات صورت گرفته در حوزه دارو مقدمه کار است و در دولت قبل اولین آزمایشگاههای سلامت غذا راهاندازی شد.
وی تأکید کرد: باید در حوزه علوم شناختی سرمایهگذاری کنیم چرا که بسیاری از بیماریها را با علوم شناختی میتوان درمان کرد.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به ایجاد یک شتابدهنده در حوزه دیجیتال هلس، گفت: موضوع دیجیتال سلامت یکی از موضوعاتی است که باید به آن توجه کنیم، متأسفانه در این حوزه رفتارهای بدی با جوانها میشد و برخی شرکتها در این حوزه را تعطیل کردند، اما خوشبختانه اخیرا اتفاقات خوبی در این حوزه رخ داده است و در نهایت این جوانها هستند که همیشه پیروز میشوند.
ستاری تأکید کرد: بخش سنتی جامعه ما باید بدانند جلوی جوانان میبازند و این پیامی است که جوانان به بخش سنتی اقتصاد دادهاند. ما کنون دشمن مشترکی با عنوان فرهنگ ترجیه واردات به تولید داریم و این فرهنگ به دلیل سود نفت مفت است، وقتی نفت را ۵ دلار درمیآوریم و ۴۰ تا ۱۲۰ دلار میفروشیم، هیچ کاری حتی دزدی تا این میزان سود ندارد و این موضوع زیرساختهای فکری و توانمندی ما را از بین میبرد، مثل بچه پولدارها که نیاز به کار و تلاش ندارند.
وی ادامه داد: فردی که بخواهد استخدام دولت شود، سقف آرزوهایش مشخص است یا دانشگاهی که با پول دولت اداره شود، نمیتواند درآمد داشته باشد و صنعتی که بخواهد با پول مفت نفت اداره شود، وضع خوبی نخواهد داشت.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری تأکید کرد: کاری که ما در دولت میکنیم این است که با فرهنگ ترجیه واردات به جای تولید مبارزه کنیم و در این جبهه در کنار هم قرار گیریم و از مدیرانی حمایت کنیم که از این فکر پیروی میکنند.
ستاری اظهار کرد: دولتها که از منابع زیرزمینی استفاده میکنند، حکومتهای چاقی هستند و اینها بروکراسی ایجاد میکنند و دشمن اول داخل خودمان است، باید تولید را ارتقا دهیم و همه اینها در شرایطی است که همه در کنار هم کار کنیم.
وی گفت: یکی از مشکلات جدی شرکتهای دانشبنیان ما تأییدیه گرفتن از سازمان غذا و دارو است و ما درخواست کردهایم که فرآیند رسیدگی به شرکتهای دانشبنیان را سازمان غذا و دارو تسریع کند. ما نه تنها در حوزه دارو بلکه در تجهیزات پزشکی نیز محصولات زیادی داریم که بر صف تأییدیه گرفتن قرار گرفتهاند و به دنبال آن هستیم ۱۰۰ قلم دارو و مواد اولیه را تولید و روانه بازار کنیم که در این صورت حجم اندکی داروهای گران قیمت باقی میمانند که در داخل کشور تولید نمیشوند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری یادآوری کرد: دکتر هاشمی نیز همکاری نزدیکی با ما داشتند و باید دانست که اختلاف نظرها همیشه هست و خوشبختانه دکتر نمکی به تولید داخل اعتماد دارند و این ارزشمند است. درخواست من این است که به مدیران بخش خصوصی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی کمک کنیم تا با اقتصاد نفتی، بروکراسی و پول مفت مبارزه کنیم.
انتهای پیام/