سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

درمان‌های خانگی برای رفع مسمومیت کودکان/ آیا شیر مسمومیت را از بین می‌برد؟

مشاور علمی مرکز ملی اطلاع‌رسانی دارو‌ها و سموم سازمان غذا و دارو درباره برخی باور‌های اشتباه پیرامون رفع مسمومیت در افراد به ویژه کودکان توضیحاتی داد.

امیر بقایی مشاور علمی مرکز ملی اطلاع‌رسانی دارو‌ها و سموم سازمان غذا و دارو در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره  راه‌های دفع ترکیبات شیمیایی و دارو‌ها از بدن، اظهار کرد: ماهیت ترکیبات شیمیایی با دارو‌ها متفاوت است بنابراین راه‌های دفع این ترکیبات از بدن با دارو‌ها متفاوت است، از جمله راه‌های دفع ترکیبات شیمیایی یا دارو‌ها از بدن می‌توان به القای استفراغ (استفراغ عمدی)، مصرف خوراکی زغال فعال و شست‌وشوی گوارشی (معده) اشاره کرد.

وی بیان کرد: در برخی موارد مواجهه کودکان با ترکیبات شیمیایی یا دارو‌ها سمی نیست بنابراین مداخلات والدین ممکن است آسیب‌زا باشد، در نتیجه پس از تماس کودک با مواد شیمیایی یا دارو‌ به ویژه تماس خوراکی، والدین باید پیش از هر اقدام خودسرانه با پزشک یا متخصص سم‌شناسی مشورت کرده و یا با شماره‌های ۱۹۰ و ۱۴۹۰ (مرکز ملی اطلاع‌رسانی دارو‌ها و سموم) تماس بگیرند.


بیشتر بخوانید: آمار مرگ و میر ناشی از مسمومیت در کودکان/ خطر مرگ با قرص‌های رنگی در کمین است


این مشاور علمی مرکز ملی اطلاع‌رسانی دارو‌ها و سموم سازمان غذا و دارو درباره القای استفراغ در خانه، افزود: اگر مواجهه کودک یا بزرگسال با مواد شیمیایی یا دارو‌ها به مسمومیت آن‌ها منجر شود و پزشک یا متخصص سم‌شناسی به القای استفراغ توصیه کرده باشد، می‌توان بر اساس ماهیت ترکیب، اینکه چه مدت از زمان مواجهه گذشته است و شرایط فرد (هوشیاری او یا سابقه ابتلایش به بیماری‌های قلبی و عروقی، مغز و اعصاب مانند صرع و اختلالات اعصاب و روان)، برای دفع دارو‌ از القای استفراغ (استفراغ عمدی) کمک گرفت.

روش انجام القای استفراغ

 بقایی تأکید کرد: در مواردی که حداکثر یک ساعت از زمان مصرف ترکیب شیمیایی یا دارو گذشته و پزشک یا متخصص سم‌شناسی القای استفراغ را توصیه کرده باشد باید با خوراندن نصف لیوان آب به کودک یا یک لیوان آب به بزرگسال و تحریک انتهای حلق (در شرایطی که فرد هوشیار بوده و سابقه بیماری را نداشته که استفراغ عمدی برای او ممنوع باشد) این کار انجام شود، در مواردی که پزشک یا متخصص سم‌شناسی گفته باشد که فرد مسموم باید به مرکز درمانی منتقل شود، در سریع‌ترین زمان این کار باید انجام شود.

باور‌های اشتباه در مسمومیت غذایی

وی تصریح کرد: برخی افراد باور دارند که خوراندن آب نمک غلیظ به فرد مسموم به القای استفراغ کمک خواهد کرد در حالی که چنین باوری صحیح نیست و مصرف غلظت بالای نمک به ویژه در کودکان حتی اگر ترکیب استفاده شده سمی نباشد، به اختلالات الکترولیتی و خطر‌های جسمانی برای آن‌ها منجر خواهد شد.


بیشتر بخوانید: کودکان زیر ۵ سال پرخطرترین گروه در بروز مسمومیت هستند


این مشاور علمی مرکز ملی اطلاع‌رسانی دارو‌ها و سموم سازمان غذا و دارو گفت: مصرف همزمان برخی دارو‌ها با شیر، جذب دارو‌ها را افزایش خواهد داد بنابراین وضعیت بیمار وخیم‌تر می‌شود، همچنین خوراندن آب لیمو هم به شخص مسموم در شرایطی که مواجهه با ترکیبات اسیدی انجام گرفته باشد، وضعیت فرد را بدتر می‌کند.

بقایی یادآوری کرد: اگر پوست، مخاط دهان یا چشم‌های کودک با اسید‌های قوی مانند برخی انواع چاه بازکن‌ها یا باز‌های قوی مانند سفید کننده‌ها، کف شوی‌ها و گاز پاک‌کن‌ها تماس پیدا کرده باشد، والدین باید علاوه بر تماس با مرکز ملی اطلاع‌رسانی دارو‌ها و سموم، حداقل به مدت  ۱۰ تا ۱۵ دقیقه موضع مورد نظر را با آب بشویند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۲:۵۰ ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
سلام پسرم ۱۰ساله اشتباهی قرص والزومیکس۵ ۵/۱۶/۱۲روخورده بایدچی بخوره
صغری
۰۰:۱۴ ۱۲ بهمن ۱۴۰۲
سلام پسرم کپسول کلسیم نرم ۳تاسوراخ کرده و خورده..ازتاریخ انقضاشم گذشته بوده.چیکارکنم؟فعلاهیچ علاعمی نداره.هرکارکردم بالا نیاورد
ناشناس
۱۱:۵۹ ۲۴ مهر ۱۴۰۲
سلام دخترم قرص زیاد خورده پنج شش تا چیکار کنم تورا خدا زود جوابم بدهی
ناشناس
۰۰:۰۹ ۰۷ مهر ۱۴۰۲
سلام بچه ها تو را خدا جواب بدید دخترم ۴ سالش یه قاشق روغن بچه خورده به نظرتون ببرمش بیمارستان
ناشناس
۲۲:۱۵ ۲۰ شهريور ۱۴۰۱
داداشم ۵ تا قرص خورده چیکار کنیم خوبه؟
ناشناس
۱۹:۰۷ ۰۶ شهريور ۱۴۰۱
سلام پسر دوسال و ده ماهشه وشربت گل بنفشه زیاد خورده باید چیکار کنم
ناشناس
۰۴:۱۱ ۲۵ فروردين ۱۴۰۱
شوهرم به دخترم شربت کوریزان سرما خوردگی رو به مقدار زیاد داده دخترم شب تا صبح رو بالا آور
ناشناس
۱۴:۳۲ ۲۴ بهمن ۱۴۰۰
سلامتورو خدا جواب بدین پسرم شربت ترزامین خورده چهار ساله اش ما ل خودش بوده اما زیاد خورده چی بهش بدم خوبه
ناشناس
۲۱:۲۰ ۰۱ آذر ۱۴۰۰
پسر ۷ ساله ام یه دنه کپسول چربی سوزی ابستاپ خورده خطرناکه؟
ناشناس
۲۱:۰۸ ۰۷ خرداد ۱۴۰۰
سلام دختر من معلوم نیست چندتا قرص خورده چ کار بایدکنم خودش میگه خوردش کردم وریختمش باید چیکار کنم
ناشناس
۰۲:۲۰ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
سلام دختر من شربت سرماخوردگی خورده با پیمانه که روی سر شربت میزارن دوتا خورده باید چکار کنم
سجاد
۱۶:۲۱ ۱۵ دی ۱۳۹۹
پسر م قرص خورد قرصم دوزش بالا بود چه کنم
امیر
۱۸:۵۴ ۱۲ دی ۱۳۹۹
سلام دختر کوچک شیر خوارم فل فل تند خورده استفراغ میکند تب داردچکار باید کنم توروستا هستم