وی افزود: تازمانیکه نرخ ارز واقعی نشود، قاچاق دام به سبب مابه التفاوت نرخ ارز آزاد با دولتی استمرار خواهد یافت.
مقدسی ادامه داد: بر اساس شنیدهها در ۹ ماهه امسال ۹۶۲ هزار و ۴۷۷ راس دام سنگین و سبک به کشورهای همسایه قاچاق شده که این امر ناشی از تصمیمات خلق الساعه وزیر سابق صمت مبنی بر ممنوعیت صادرات دام زنده بوده است.
رئیس انجمن صنفی گاوداران با اشاره به اینکه افزایش نرخ ارز فعالیت را برای بستر قاچاقچیان فراهم کرده است، بیان کرد: اگرچه سال گذشته یک میلیون و ۲۵۰ هزار راس دام به صورت رسمی صادر شد، اما قیمت گوشت در بازار تغییری نیافت. این درحالی است که امسال علی رغم واردات دوبرابری گوشت، بازار همچنان ملتهب است.
وی رفع ممنوعیت صادرات دام زنده را امری ضروری دانست و افزود: با توجه به اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات گوشت، صادرات دام باید آزاد شود تا ارز حاصل از صادرات به کشور بازگردد چرا که ادامه این روند به زیان کشور تمام میشود.
بیشتر بخوانید: واردات ۲ برابری گوشت نسبت به سال گذشته/ محدودیتی در واردات دام سنگین وجود ندارد
این مقام مسئول قیمت هر کیلو دام سنگین در کشور را ۲۸ هزار و ۵۰۰ تا ۳۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به آنکه این عدد در خارج از مرزها ۷ دلار معادل ۹۳ هزار تومان است، از این رو این امر انگیزه قاچاقچیان را افزایش میدهد.
مقدسی با اشاره به اینکه در بحث نهادههای دامی مشکلات ادامه دارد، افزود: اگرچه دولت برای واردات نهادهها ارز اختصاص داده است، اما هم اکنون تولیدکنندگان نمیتوانندنهاده مورد نیازشان را تامین کنند که در نتیجه تنها عدهای خاص از این ارز دولتی منفعت میبرند.
رئیس انجمن صنفی گاوداران در پایان تصریح کرد: قیمت ارز باید تک نرخی شود و دولت مابه التفاوت قیمت دلار در بازار آزاد و ارز ۴۲۰۰ تومانی را باید به مصرف کنندگان بدهد تا تولیدکنندگان بتوانند در فضای شفاف تولیدکنند.
انتهای پیام/