به گفته وی، با توجه به افزایش جوجه ریزی در واحدهای مرغداری، قیمت مرغ با روند نزولی در بازار روبرو خواهد شد.
فارغی با اشاره به عوامل گرانی مرغ در ماههای اخیر بیان کرد: افزایش قیمت مرغ تنها به تولید بازنمی گردد چرا که تولید مرغ در ماههای مهر، آبان و آذر طبق سنوات گذشته حدود ۱۰۷ تا ۱۰۸ میلیون جوجه بوده است و تنها قیمت مرغ به سبب اعتصاب کامیون داران، تاخیر در نقل و انتقال نهادههای دامی و افزایش نرخ ذرت و کنجاله سویا و انتشار ببماری نیوکاسل با نوساناتی در بازار روبرو شده است.
دبیر انجمن تولید کنندگان جوجه یکروزه با اشاره به اینکه انتشار بیماری نیوکاسل در استانهای شمالی تا حدی تولید را تحت تاثیر قرار داده است، بیان کرد: این امر در کنار تاخیر در تصمیم گیریهای دولت، تنشهایی در تولید ایجاد کرد که این کسری تولید به تولید کننده باز نمیگردد، بلکه تحت شرایطی به تولیدکننده تحمیل شده است.
فارغی ادامه داد: کمبود عرضه نهادهها ناشی از نوسان نرخ ارز و مشکلات نقل و انتقال پول موجب شد تا تولید با کسریهایی روبرو شد که هم اکنون با رفع این موانع انتظار میرود که قیمت مرغ از ۱۰ تا ۱۲ اسفند با روند کاهشی در بازار روبرو شود.
این مقام مسئول آرامش بازار مرغ را مشروط به تامین به موقع و کافی نهاده با نرخ مصوب در اختیار تولیدکننده دانست و گفت: اگر نهادهها به میزان کافی و با نرخ مصوب در بازار قرار نگیرد، بی شک تنش قیمت مرغ در ایام پایانی سال در بازار استمرار خواهد یافت.
وی در پایان از کاهش قیمت جوجه یکروزه در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون هر قطعه جوجه یکروزه با نرخ کمتر از ۲ هزار تومان در بازار توزیع میشود و از آن جا که مسئولان ستاد تنظیم بازار نرخ مصوب هر قطعه جوجه یکروزه را ۲ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرده بودند، اما کسی پاسخگوی افت قیمت جوجه در بازار نیست.
انتهای پیام/