دوره کاردانی هوشبری یکی از دورههای آموزش عالی و از شاخههای پیراپزشکی محسوب می شود و هدف آن تربیت نیروی انسانی کارآمدی است که هر ۱ یا ۲ نفر از آنها بتوانند به عنوان دستیار یک متخصص بیهوشی زیر نظر وی در یک بخش اتاق عمل انجام وظیفه کنند.
فارغ التحصیلان رشته هوشبری توانایی شناسایی دستگاههای اندازه گیری گازهای خون و سایر وسایل مربوط به رشته بیهوشی و تنظیم و کاربرد آنها، شناسایی دستگاههای مختلف بیهوشی در اتاق عمل، واستریلیزاسیون، بیهوش ساختن بیمار زیر نظر متخصص ومراقبتهای قلبی و تنفسی و بیدار کردن وی در پایان عمل، درد شناسی احیای قلبی ریوی وانجام دادن بی حسی ناحیهای و غیره در موارد کلینیکی پرستاری به روش علمی و مراقبت از بیماران بد حال را دارند.
این مطلب را از دست ندهید: کدام رشتههای دانشگاهی بازار کار و آینده شغلی خوبی دارند؟
با توجه به تعدد اعمال جراحی به منظور کمک به متخصصان هوشبری تشکیل دوره کاردانی و کارشناسی هوشبری و تربیت افرادی کاردان و کارشناس در این زمینه و بکار گماردن آنها در بخشهای هوشبری زیر نظر متخصصان این رشته میتواند به استفاده بهینه از کار متخصصان بیهوشی بیانجامد.
دانشجویان در طول دوره تحصیل در رشته هوشبری با تجهیزات و وسایل مورد استفاده در مراقبت از بیمار بیهوش در اعمال جراحی عمومی، تخصصی و همچنین بخشهای مراقبتهای ویژه و اورژانسها آشنا میشوند و نحوه مراقبت از بیماران در مراحل مختلف بیهوشی را به صورت نظری و عملی آموزش میبینند.
رشته هوشبری در مقطع کارشناسی شامل ۱۳۰ واحد درسی است که ۲۲ واحد آن مربوط به دروس عمومی، ۹۲ واحددروس پایه، اختصاصی و کارآموزی و ۱۶ واحد هم مربوط به کار آموزی در عرصه ۱۶ واحد است.
ضمن اینکه فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی میتوانند در مقطع کارشناسی ارشد در رشتههایی از جمله آناتومی، فیزیولوژی، پرستاری و دیگر زیرشاخههای علوم پزشکی ادامه تحصیل دهند.
این مطلب را از دست ندهید: رشته هایی که بازار کار ندارند اما همچنان پرمتقاضی اند!
فارغ التحصیلان رشته هوشبری میتوانند در تمامی مقاطع تحصیلی در مراکز درمانی به فعالیت بپردازند.
فارغ التحصیلان هوشبری در صورت تمایل به ادامه تحصیل در رشته مرتبط میتوانند از طریق رشته کارشناسی بیهوشی یا پرستاری اقدام کنند.
این مطلب را از دست ندهید: چگونگی تعیین رشتههای دانشگاهی بدون کنکور
ادامه تحصیل کاردانی هوشبری در مقطع کارشناسی بیهوشی یا پرستاری به صورت ناپیوسته و در مقطع کارشناسی ارشد در رشتههای پرستاری، آناتومی، فیزیولوژی و دیگر زیر شاخههای علوم پزشکی امکان پذیر خواهد بود که در صورت پذیرفته شدن در هر یک از رشتههای کارشناسی ارشد مذکور، شرح وظایف فرد تغییر یافته و از رشته هوشبری خارج میشود(ادامه تحصیل در این رشته تا دکترای بیهوشی امکان پذیر است)
با توجه به توسعه و گسترش دامنه علوم مربوط به بیهوشی، رشته کارشناسی هوشبری با تاکید بر یادگیری فعالانه، نوآوری، کسب اطلاعات و مهارتهای بالینی جدید و مراقبت از بیماران به مطلوبترین شکل ممکن تاسیس شد.
این مطلب را از دست ندهید: جوانان میدانند که در رشته ریاضی و فنی آیندهای ندارند
جمعیت شناسی- آناتومی- اصطلاحات هوشبری- اصول پرستاری- اصول مراقبتهای ویژه- بیماری شناسی- تربیت بدنی- تنظیم خانواده- رفتار در اتاق عمل- روش احیاء قلبی و ریوی- روش بی هوشی ۱ و ۲ و ۳ و ۴ - زبان عمومی- فارسی عمومی- فورماکولوژی ۱ و ۲ -فیزیولوژی ۱ و ۲ - فیزیک - کارآموزی در عرصه - معارف اسلامی ۱ - معرفی بیمار - میکروب شناسی
رشته هوشبری در هر مقطعی که باشد محل کارش مراکز درمانی است.
هوشبری یکی از حلقههای تکمیل کننده تیم درمانی است که برای بهبود بخشیدن به شخص بیمار در مرکز درمانی حضور دارد.
انتهای پیام/