سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کاهش ۱.۵ متری تراز آبی دریای خزر

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان از کاهش یک و نیم متری تراز آبی دریای خزر طی سال‌های اخیر خبر داد و عنوان کرد: این کاهش تراز آبی موجب خشک شدن بخش جنوبی تالاب انزلی شده است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ،قربانعلی محمدپور مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان در نشست بررسی و تبادل نظر درخصوص مخاطرات زیست محیطی استان که با حضور مشاور ارشد و کارشناسان جایکا در سالن اجتماعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان برگزار شد، با بیان اینکه مشکلات زیست محیطی موجود در کشئر‌های در حال توسعه بر کسی پوشیده نیست، اظهار کرد: پدیده‌های ناگوار زیست محیطی همچون ریزگردها، آلودگی خاک، بیماری جنگل‌های زاگرس، از بین رفتن سفره‌های آب زیرزمینی و پسماند و فاضلاب مناطق مختلف کشور را تحت تاثیر قرار داده است.

وی با بیان اینکه در استان گیلان، مشکل مدیریت پسماند و پس آب‌های خانگی، صنعتی و بیمارستانی را داریم، افزود: بخش عمده‌ای از مشکلات زیست محیطی تالاب انزلی به کاهش تراز آبی دریای خزر باز می‌گردد.

محمدپور، صنوبرکاری، تالاب خواری و انباشت رسوبات بالادست را از دیگر مشکلات تالاب انزلی دانست و یادآور شد: براساس آخرین گزارشات دانشگاه تهران سالانه یک سانتیمتر از عمق تالاب کم می‌شود.

وی، پهنه آبی تالاب انزلی را حدود ۱۹ هزار هکتار دانست و تاکید کرد: عمق تالاب در حال کاهش پیدا کردن است و در حال حاضر به ۱۶ هزار هکتار رسیده است. خوشبختانه دولت تدبیر و امید حساسیت ویژه‌ای برای احیای تالاب انزلی دارد.

این مقام مسئول، شهرستان‌های رشت، صومعه سرا و انزلی را دخیل در وضعیت تالاب دانست و متذکر شد: در حوزه تالاب انزلی یکصد هکتار رفع تصرف کرده ایم و به دنبال پیشگیری از تصرف تالاب هستیم. در این راستا مشارکت تشکل‌های زیست محیطی غیر دولتی بسیار اهمیت دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان با اشاره به آغاز فاز دوم فعالیت‌های پروژه مدیریت تالاب توسط جایکا، خاطرنشان کرد: فاز دوم تا اردیبهشت ماه سال آینده به تمام می‌رسد و امیدواریم گام خوبی برای احیای تالاب انزلی باشد.

 انتهای پیام/ا

خشک شدن بخش جنوبی تالاب انزلی

برچسب ها: حیات وحش ، محیط زیست
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.