سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آزمایش هسته‌ای ۱۰۰۰ برابر قدرتمندتر از هیروشیما/ آمریکا چه بلایی سر ساکنان جزایرمارشال آورد؟ + تصاویر

اخیرا در گزارشی ۶۷ آزمایش هسته‌ای آمریکا در جزایر مارشال از سال‌های ۱۹۴۶ تا ۱۹۵۸ و تبعات این آزمایش‌ها مورد بررسی قرار گرفته است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  آمریکا در فاصله بین سال‌های ۱۹۴۶ تا ۱۹۵۸ در جزایر مارشال و به خصوص «بیکینی آتول» ۶۷ آزمایش هسته‌ای انجام داده که عواقب این آزمایش‌های هسته‌ای فاجعه بار است.

بیشتربخوانید: مرگبارترین جزایر دور افتاده جهان + تصاویر


زمانی که «بن اچ ویات»، فرمانده نیروی دریایی آمریکا ساکنان بیکینی آتول را در پایگاهی گرد آورد و از آنان خواست تا به طور موقت محل سکونت خود را تک کنند تا آمریکا سلاح جدیدی به نام «بمب اتم» در آنجا آزمایش کند آن‌ها با این درخواست آمریکا موافقت کردند، اما از این موضوع اطلاعی نداشتند که چه اتفاقی در حال روی دادن است.

 از روز یکم جولای سال ۱۹۴۶ این آزمایشات با پرتاب یک بمب ۲۱ کیلوتنی بر فراز «بیکینی» به عنوان شمالی‌ترین جزیره، مجمع الجزایر مارشال آغاز شد و در طول ۱۲ سال پس از آن آمریکا با این ادعا که آزمایش‌ها «در راستای منافع بشریت» است ۶۷ آزمایش هسته‌ای انجام داد.

قدرت انفجاری غیرقابل باور این آزمایش‌های هسته‌ای به مطور میانگین برابر با روزانه ۱.۶ بمب هیروشیما بود.

 در سال ۱۹۵۸، آخرین سال آزمایش‌های هسته‌ای در جزایر مارشال، آمریکا انفجار‌هایی را در این منطقه انجام داد که از نظر بسامد و مقیاس شوکه کننده بودند. بین ماه‌های آوریل تا آگوست سال ۱۹۵۸ آمریکا روزانه ۲ بمب هسته‌ای منفجر می‌کرد و یا آزمایش‌های پی در پی را روز به روز انجام می‌داد، در طول کمتر از ۴ ماه ۳۳ بمب اتکی منفجر شدند که نیمی از این انفجار‌ها در بیکینی آتول و «اینوتاک آتول» انجام شدند.

این انفجار‌ها با اسامی رمزی مانند «باتر نوت»، «ژونیپر»، «آسپن» و «رز» که ماهیت مرگبار آن‌ها را مخفی می‌کرد موجب تغییر مکان اجباری بسیاری از ساکنین این جزایر شد. گروهی از ساکنان از این جزایر نقل مکان کرده و به مناطقی ناشناخته و گاهی غیر قابل سکونت رفتند و گروهی نیز در این جزایر ماندند و برفی از اشعه‌های ساکت، اما مرگبار رادیواکتیو بر سر آن‌ها بارید.

این آزمایش‌ها منجر به شیوع گسترده بیماری، سقط جنین و خالی از سکنه شدن این جزایر شدند. بسیاری از جوامع آواره شدند، از سرزمین اجدادی خود جدا و مجبور شدند زندگی جدید را در جزایری ناآشنا آغاز کنند که در آن حقی نداشتند.

در دهه‌های بعد نیز تیروئید، لوسمی، سرطان معده، روده و دیگر انواع سرطان آثاری بودند که از این آزمایش‌های هسته‌ای به جای ماندند.

اگر امروزه قدرت بمب‌های اتمی مانند آنچه که در جزایر مارشال منفجر شد و «آتش و خشم» آن‌ها برای مردم آمریکا انتزاعی به نظر می‌رسد، اما مردم جزایر مارشال این موضوع را دیده‌اند، با آن زندگی کرده‌اند و با اثار مرگبار آن مرده‌اند.

 بزرگ‌ترین آزمایش هسته‌ای آمریکا

بزرگترین آزمایش هسته‌ای آمریکا که اسم رمز آن «کستل براوو» Castle Bravo یکم مارس سال ۱۹۵۴ انجام شد. این آزمایش به عنوان یک انفجار سطحی انجام شد و به ۱۵ مگاتن یعنی ۱۰۰۰ برابر قدرتمندتر از بمبی که هیروشیما رانابود کرد، رسید و اشعه‌های رادیواکتیو ناشی از این انفجار تا صد‌ها مایل دورتر بر سر ساکنان جزایر بارید که هیچگونه حفاظتی از آن‌ها در برابر این اشعه‌ها صورت نگرفته بود.

منبع: فارس

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۴:۴۲ ۱۰ اسفند ۱۳۹۷
این جنایتکارا که روی جانی های تاریخ رو سفید کردن واسه دنیا نسخه حقوق بشر می نویسند . واقعا خنده داره ؟؟؟!!!؟؟؟!!!
ناشناس
۰۴:۳۹ ۱۰ اسفند ۱۳۹۷
ننگبر امریکا
ناشناس
۲۱:۳۸ ۰۹ اسفند ۱۳۹۷
مرگ برامریکا
ناشناس
۲۱:۰۵ ۰۹ اسفند ۱۳۹۷
موشک نقطه زن بهتر از بمب هسته ایست
ناشناس
۱۷:۵۲ ۰۹ اسفند ۱۳۹۷
در ایران صنایع خودرو سازی بیشتر از بمب اتم خسارت زدن
محمد
۲۱:۰۷ ۰۹ اسفند ۱۳۹۷
بله.ما میتوانیم
ناشناس
۱۷:۱۷ ۰۹ اسفند ۱۳۹۷
ما آمریكا را زیر پا میگذاریم
ناشناس
۱۵:۴۹ ۰۹ اسفند ۱۳۹۷
انرژی هسته ای حق مسلم ماست
ناشناس
۱۵:۴۹ ۰۹ اسفند ۱۳۹۷
ما هم باید به سلاح های هسته ای مجهز بشیم تا اگه دشمنان خواستند ما رو تهدید کنند ما بتونیم از خود دفاع کنیم
ناشناس
۲۳:۴۹ ۰۹ اسفند ۱۳۹۷
بله
محسن
۱۵:۴۹ ۰۹ اسفند ۱۳۹۷
گر ما نداشته باشیم این امریکایی که من میبینم مطمن باشید رو ما هم بمب میندازه راهی جز این نیست که ما هم داشته باشید اون ساخته که بزنه و فقط الان دنباله اینه که اوقتی د ما چیزی نداشته باشیم تلافی کنیم
ناشناس
۱۵:۴۹ ۰۹ اسفند ۱۳۹۷
چه کسی اهمیت میده چند نفر کشته شدند روزانه صدها نفر کشته زخمی می شن هیچ کس براش مهم نیست این که گذشته
مصمم
۱۵:۴۳ ۰۹ اسفند ۱۳۹۷
آمریکا با این بمب های ویرانگر در صدد گشترش سیطره خود و غارت جهان است یا خدمت به بشر و احیای حقوق بشر و دمکراسی ، چه کسی باور می کند که آمریکا با این تسلیحات دنبال حقوق بشر و دمکراسی و عدالت است ؟
ناشناس
۱۵:۰۲ ۰۹ اسفند ۱۳۹۷
داریم بهترشم داریم
ناشناس
۱۴:۵۴ ۰۹ اسفند ۱۳۹۷
سلام ما هم باید داشته باشیم ضروریه مگه میشه پاکستان هند رژیم صهیونیستی ووووو داشته باشند ما نداشته باشیم حق مسلم ماست
ناشناس
۱۴:۳۵ ۰۹ اسفند ۱۳۹۷
روزي دو تا ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۰۷:۳۲ ۱۰ اسفند ۱۳۹۷
یعنی چی ؟!