سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تعویق رای گیری بر سر چگونگی جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا

اختلافات درباره چگونگی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، یک نشست پرتنش دیگر پارلمان انگلیس را رقم زد و تعویق چند باره رای گیری درباره طرح دولت برای آن، رویارویی‌ها را در داخل و خارج پارلمان افزایش داد.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، اختلافات درباره چگونگی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، یک نشست پرتنش دیگر پارلمان انگلیس را رقم زد و تعویق چند باره رای گیری درباره طرح دولت انگلیس برای چگونگی خروج از اتحادیه اروپا، رویارویی‌ها را در داخل و خارج پارلمان افزایش داد.

نمایندگان مجلس عوام انگلیس در نشست روز چهارشنبه پس از ساعت‌ها بررسی و گفتگو، ۱۲ پیشنهاد برای باز کردن گره برگزیت ارائه کردند که شامگاه از میان آن‌ها پنج پیشنهاد به رای گذاشته شد که البته هر یک با واکنش‌هایی همراه بود، اما بیش از همه سخنان "جرمی کوربین" رهبر حزب کارگر، بزرگترین حزب رقیب دولت و پاسخ‌های نخست وزیر به آن، واکنش‌ها را در نشست نمایندگان پارلمان برانگیخت.

"جرمی کوربین" در این نشست گفت:: " در بریتانیا فقر کودکان افزایش یافته، فقر بازنشستگان بیشتر شده، بی خانمانی رو به فزونی است، صنعت در معرض رکود است، سیاست قطع کمک‌های دولتی پایان نمی‌پذیرد، قشر‌های محروم فقیرتر می‌شوند، اما ثروتمندان پولدارتر می‌شوند و روش دولت در جدایی از اتحادیه اروپا شرایط را بدتر می‌کند. آیا این همه بی عدالتی، نخست وزیر را به خود نمی‌آورد؟ "

رهبر حزب کارگر که بار‌ها از سیاست‌های نخست وزیر انگلیس به ویژه درباره چگونگی جدایی از اتحادیه اروپا انتقاد کرده است، بار دیگر نخست وزیر را به وقت کشی متهم کرد و از او خواست به مجلس اطمینان دهد که خروج بدون توافق را کنار می‌گذارد.

نخست وزیر انگلیس، اما در برابر پرسش‌ها و اظهارات "جرمی کوربین" رهبر حزب کارگر، بخش‌های مورد نظر خود را برگزید و در سخنانی گفت: صنعت در معرض رکود نیست، درآمد فقیران در ۲۰ سال اخیر، اکنون به بالاترین میزان رسیده است، مالیات بر درآمد قشر‌های کم درآمد کم شده است، مالیات بر سوخت بالاتر نرفته است و همیشه مردم طبقه پایین، هزینه سیاست‌های حزب کارگر را داده اند. "

از میان پیشنهاد‌های ارائه شده به پارلمان انگلیس، رئیس مجلس که در انگلیس سخنگو خوانده می‌شود، اعلام کرد: پنج پیشنهاد را به رای می‌گذارد که مهمترین آن پیشنهادی است که دولت را موظف می‌کند در صورتیکه که توافق اصلاح شده اش درباره چگونگی خروج هم رای نیاورد، مهلت خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (را که نهم فروردین ۱۳۹۸ یعنی یک ماه دیگر به پایان می‌رسد) تمدید کند که دولت با اینکه معتقداست تمدید مشکلی را حل نمی‌کند، آن را پذیرفت.

موضوعی که سران آلمان و فرانسه نیز تلویحا موافقت خود را با آن اعلام کردند، هر چند که "امانوئل مکرون" رئیس جمهور فرانسه موضع سختگیرانه تری درباره آن گرفت و اعلام کرد: تنها در صورتی با این پیشنهاد موافقت می‌کند که دولت بریتانیا برای دست یابی به توافق پیشنهاد مشخصی ارائه کند.

این در حالی است که هر گونه تغییر در توافق دولت انگلیس با اتحادیه اروپا نیازمند تائید ۲۷ کشور دیگر عضو اتحادیه اروپاست.

خروج انگلیس از اتحادیه اروپا که اول آسان می‌نمود روز به روز مشکل هایش را آشکارتر کرده است.

دو و نیم سال پس از همه پرسی که نشان داد کمی بیش از نیمی از رای دهندگان (حدود ۵۲ درصد) با جدایی کشورشان از اتحادیه اروپا موافقند و حدود دو سال پس اعلام رسمی این موضوع به اتحادیه اروپا، دولت انگلیس هنوز نتوانسته است توافق مورد قبول همگان ارائه دهد.

همزمان با افزایش تنش‌ها در داخل پارلمان انگلیس، فضای بیرونی پارلمان انگلیس هم صحنه صف آرایی و رویارویی موافقان و مخالفان برگزیت شده است و هر کدام با همه توان از دولت و پارلمان انگلیس می‌خواهند به خواست آنان توجه کنند.

یک شهروند انگلیسی موافق جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا به ما گفت: خواست اصلی ما این است که بر اساس نتیجه همه پرسی عمل و انگلیس از اتحادیه اروپا خارج شود.

وی افزود: اگر دولت به این خواست آنان عمل نکند با اینکه دموکراسی را زیر سوال برده این خطر را هم ایجاد می‌کند که مردم به نافرمانی اجتماعی و اقدامات خشونت بار دست بزنند که در این صورت پیامد‌های آن غیر قابل پیش بینی خواهد بود.

در مقابل طرفداران ماندن در اتحادیه اروپا جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا را فاجعه بار می‌دانند.

در این باره یک شهروند انگلیسی مخالف جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا به ما گفت:: ما با بودن در اتحادیه اروپا در زمینه‌های مختلف سود می‌بریم.

وی افزود: آثار مشکلات جدایی این کشور از اتحادیه اروپا به ویژه در حوزه اقتصادی و اجتماعی هنوز که این جدایی صورت نگرفته، آشکار شده است و به عقیده من تشدید هم خواهد شد.

این شهروند انگلیسی گفت:: ما با جدایی از اتحادیه اروپا همه مزایای عضویت در این اتحادیه را از دست خواهیم داد.

در حالی که قرار است دولت انگلیس در ۹ فروردین ۱۳۹۸ این کشور را از اتحادیه اروپا خارج کند، بعید است بتواند تفرقه را از دولت، مجلس، احزاب سیاسی و جامعه این کشور هم تا آن زمان، بیرون آورد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.