سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

جای خالی برند ایرانی در تجارت بین‌المللی/ آیا برندسازی باعث رونق تولید داخلی می‌شود؟

ضعف بزرگ اقتصاد و تجارت ایران نبود برند‌های مطرح و صاحب نام است و این در حالیست که تقاضای گسترده‌ای در سطح جامعه برای دریافت کالا و خدمات با برند‌های صاحب نام وجود دارد.

به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ضعف بزرگ اقتصاد و تجارت ایران نبود برند‌های مطرح و صاحب نام است و این در شرایطی است که تقاضای گسترده‌ای در سطح جامعه برای دریافت کالا و خدمات با برند‌های صاحب نام وجود دارد. برند ثروتی غیرمشهود است که در کسب‌وکار‌های تجاری به علت تأثیر اقتصادی، یک دارایی مهم به حساب می‌آید.

برند‌ها بر انتخاب و تصمیم مشتریان، سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی اثر می‌گذارند. کاهش میزان ریسک و صرفه‌جویی در زمان از منظر مصرف‌کننده، ایجاد ثروت و عاملی برای رقابت‌های مفید از منظر تولیدکننده از جمله دلایل اهمیت برند‌ها است. شواهد موجود در کشور نشان می‌دهد اهمیت این موضوع به نحو شایسته مورد توجه قرار نگرفته است.

ضعف در بازاریابی و تبلیغات سبب شده تا برندسازی خوبی برای محصولات ایرانی صورت نگیرد، ضمن اینكه كشورهای دیگر محصولات و تولیدات ایران را با بسته بندی و برند خودشان در جهان توزیع كرده و به فروش می رسانند.

ارتباط معناداری میان نشان‌سازی و نشان تجاری با پیشرفت کشور‌ها وجود دارد

رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: یکی از ابزار‌های امروز دنیا برای شناساندن ظرفیت‌های تولید و ایجاد اعتماد در مصرف کننده، نشان‌های تجاری است که شناخته شده و امتحان شده است. اقتصاد کشور‌ها را امروزه نشان‌ها اداره می‌کند، یعنی امروزه اقتصاد‌ها با هم رقابت نمی‌کنند، بلکه این نشان‌ها هستند که در رقابت با یکدیگر هستند، زنجیره‌ها را راه می‌اندازد و صادرات کشور‌ها به ایجاد همین نشان‌های تجاری وابسته است.

رحمانی افزود: پیشران موتور اقتصاد کشور در سال ۹۸، صادرات خواهد بود و این موضوع احتیاج به برندسازی دارد؛ بنابراین اگر بخواهیم در سال آینده رکود بیشتری نداشته باشیم و در تولید رونق داشته باشیم، باید برندسازی را توسعه دهیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: اگر نگاهی به صد نشان برتر دنیا بیندازیم، متوجه می‌شویم که این نشان‌ها متعلق به کشور‌های توسعه یافته و اقتصاد‌های پیشرفته است، بنابراین ارتباط معناداری میان نشان سازی و نشان تجاری با پیشرفت کشور‌ها وجود دارد.

سهم صادرات ایران کمتر از سه دهم درصد است

محمد مودودی سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه ۱۰ برند اول تجاری جهان ۵ درصد از کل صادرات دنیا را تشکیل می‌دهند، گفت: اکنون ۱۰۰ برند برتر جهان حدود ۱۱ درصد کل صادرات دنیا را در اختیار دارند. سهم ایران با ۱.۲ درصد از جمعیت و جغرافیای دنیا کمتر از سه دهم درصد است.

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران افزود: در برندسازی باید نوع نگاه صنعت کشور و نگاه مصرف کنندگان را تغییر دهیم. مهم‌ترین نکته در برندسازی صادر کردن کالای تجاری نیست، بلکه باید اعتماد مصرف کنندگان را جلب کنیم تا با احساس محصول ایرانی را تهیه کنند چراکه مبنای تجارت، اعتماد است.

مودودی تصریح کرد: اگر می‌خواهیم ساخت ایران را رواج دهیم و خریدار قبول کند کالاهای ایرانی با کیفیت است و آن را تهیه کند، باید برند تجاری ایران را ارتقا و تبلیغات گسترده انجام دهیم تا بر مبنای این تقاضا بتوانیم فروش محصولات ساخت ایران را تسهیل کنیم.

برندسازی باید از داخل کشور شروع شود

عبدالله رضیان عضو هیئت رئیسه کمیسون صنایع مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه جایگاه ایران در منطقه از نظر برندسازی خوب نیست و این موضوع به سلیقه ای بودن تولیدکنندگان بر می‌گردد، گفت: توجه به ذائقه مصرف کننده، تعهد به استمرار در مقوله نوآوری، نگرش سرمایه‌ای به موضوع برند از عوامل موثر در رشد اقتصاد است.

رضیان افزود: برندسازی باید از داخل کشور شروع شود و با احترام به مصرف‌کننده و بالا بردن کیفیت محصولات یک محصول خیلی سریع می‌تواند در منطقه معرفی شود. استفاده از بسته‌بندی‌های مناسب و کیفیت در محصولات می‌تواند نظر توریست‌هایی که به کشور آمده‌اند را جذب کرد و خود این موضوع باعث معرفی محصول به کشورهای مختلف می‌شود.

عضو هیئت رئیسه کمیسون صنایع مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یکی از راهکارها جلوگیری از ایجاد واحد‌های صنعتی مشابه متعدد است که مانع شکل‌گیری برند‌ها در فعالیت‌های اقتصادی می‌شود. تعداد واحد‌های مشابه موجب ایجاد رقابت مخرب میان این واحد‌ها و شکل‌گیری فساد در میان آنها می‌شود، زیرا نوآوری نیاز به مقیاس اقتصادی دارد.


بیشتر بخوانید: ثبت سفارش خودرو‌ها در سال ۹۸ منتفی است/ صدور مجوز تکمیل مدارک برای خودرو‌های ثبت نام شده تا ۱۶ مرداد ۹۷


برندسازی، نقطه ضعف کالای ایرانی

رضا فراهانی عضو اتاق بازرگانی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه تولید در کشور وضعیت مناسبی ندارد، اظهار کرد: حال تولید خوب نیست و بسیاری از تولیدکنندگان به دلیل رکود در بازار با تمام ظرفیت خود کار نمی‌کنند.

عضو اتاق بازرگانی تهران با اشاره به کاهش قدرت خرید مردم، تصریح کرد: کاهش قیمت واحدپول ملی قدرت خرید مردم را کاهش داده است و در این شرایط مردم بیشتر تمایل به حفظ سرمایه دارند و علاقه به خرید نشان نمی‌دهند.

وی با اشاره به تورم موجود در بازار، بیان کرد: افزایش قیمت کالا در کاهش خرید مردم موثر است که به تبع کاهش تولید را در پی خواهد داشت.

فراهانی با بیان اینکه تولید در کشور با چالش‌هایی مانند قاچاق مواجه است، گفت: بسیاری از کالا‌های تولیدی در کشور باید در شرایطی نابرابر با کالا‌های قاچاق که بدون پرداخت عوارض وارد کشور می‌شوند، رقابت کنند و به دلیل قیمت پایین کالای قاچاق، باید بازار را به آنها واگذار کنند.

عضو اتاق بازرگان تهران با بیان اینکه عمر واحد‌های تولیدی در کشور کوتاه است، اذعان کرد: بسیاری از واحد‌های تولیدی به دلیل چالش‌های موجود و عدم حمایت‌های لازم ورشکست و از ادامه فعالیت بازمی‌مانند.

وی با اشاره به ضعف در برندسازی کالا‌های ایرانی، اظهار کرد: بسیاری از کالا‌های ایرانی به دلیل ضعف در برندسازی و تبلیغات به صورت فله‌ای صادر شده و در کشور هدف بسته‌بندی می‌شود که این مورد به اقتصاد کشور ضربه وارد می‌کند و ارزش افزوده‌ای به کالاها و محصولاتی مانند پسته، زعفران، خاویار و حتی فرش ایرانی تعلق نمی‌گیرد.

فراهانی در پایان با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان حمایت از کالای ایرانی، گفت: نامگذاری امسال به عنوان حمایت از کالای ایرانی نشان از دغدغه مسئولان در حمایت از تولیدکنندگان داخلی دارد که می‌توان به بهبود شرایط تولید در کشور امیدوار بود.

گزارش از رامین بختیاری

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۶:۴۰ ۱۴ اسفند ۱۳۹۷
اعتباروشکوفایی اقتصادوصنعت پشتوانه برندکالای یک کشوراست کشورقدرتمندازاعتبارکشورش هم بهره میبردهمانند یک فوتبالیست معروف که اگریک چیزبی ارزش هم دستش بگیردباقیمت نجومی میخرندما حتی به پول ملی هم برنامه نداریم .
تولید کننده
۲۲:۰۳ ۱۳ اسفند ۱۳۹۷
تربیت کارگر ساده هم در ایران سخته.بزرگترین مشکل تولید کارگره.نه کارخونه و ...
ناشناس
۱۱:۲۱ ۱۳ اسفند ۱۳۹۷
تو کشوری ک سود دلالی خیلی بیشتر از تولیده کسی کاره تولیدی نمیکنه.
ناشناس
۱۰:۳۲ ۱۳ اسفند ۱۳۹۷
جای برندایرانی خالیست
ناشناس
۰۸:۴۴ ۱۳ اسفند ۱۳۹۷
برای اینکار باید فرهنگ کار گروهی رو یاد بگیریم و بدونیم که اون سودی که از همکاری با جمع و قناعت به حد خود بدست میاریم بیشتر از تک روی و به فکر منافع شخصی بودن هست. محیط اقتصاد هم باید رقابتی باشه و کارگر انگیزه برای کار داشته باشه، انگیزه با دو عامل حقوق مناسب در کنار نظارت و مدیریت خوب بدست میاد. یعنی متخصص نبودن مدیر به معنای هدر رفتن منابع هست. فرصتهای اقتصادی باید در اختیار همه باشه یعنی اجرای بی نقص و کامل اصل ۴۴. جلو فساد هم باید قد علم کرد