سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سپتوم رحم؛ بیماری مادرزادی که فرد را نابارور می‌کند+ راه درمان

یک متخصص زنان و زایمان گفت: سپتوم یک دیواره‌ نازک در داخل رحم است که ممکن است در باروری فرد اختلال ایجاد کند.

پرستو محمدخانی متخصص زنان و زایمان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره بیماری سپتوم رحم، اظهار کرد:  سپتوم رحم نوعی ناهنجاری مادرزادی است که برخی از زنان ممکن است از وجود آن بی‌خبر باشند،  سپتوم یک دیواره‌ نازک در داخل رحم است که باعث دوشاخه شدن آن می‌شود و می‌تواند در باروری فرد اختلال ایجاد کند؛ هیستروسکوپی، یکی از روش‌هایی است که برای تشخیص و درمان سپتوم رحم به کار برده می‌شود.

هیستروسکوپی چیست؟

محمدخانی تشریح کرد: هیستروسکوپی نوعی عمل جراحی است و به پزشک اجازه می‌دهد بتواند داخل رحم را برای تشخیص علت خونریزی‌های غیر طبیعی و نیز برخی اشکالات در ساختمان رحم بررسی کند؛ این عمل با استفاده از هیستروسکوپ که یک لوله باریک مجهز به دوربین و چراغ است، انجام می‌شود.


بیشتر بخوانید: درمان فیبروم با روش آنژیوگرافی در کشور


پولیپ، علت خونریزی شدید رحمی

این متخصص زنان و زایمان بیان کرد: هیستروسکوپی شامل ۲ نوع تشخیصی یا جراحی است؛ در هیستروسکوپی تشخیصی پزشک به دنبال تشخیص علت خونریزی غیر طبیعی مثلا پولیپ، فیبروم و افزایش ضخامت اندومتر و غیره است و گاهی اوقات قبل از انجام اعمال جراحی مثل کورتاژ، تشخیصی جهت بررسی دقیق علت خونریزی انجام می‌شود.

وی ادامه داد: گاهی هیستروسکوپی برای انجام جراحی‌هایی مثل برداشتن فیبروم رحم ساب موکوز و یا برطرف کردن چسبندگی‌های داخل رحم، برداشتن پولیپ‌های داخل رحم و برداشتن دیواره رحمی انجام می‌شود، که این اعمال معمولا" پس از تشخیص به دنبال هیستروسکوپی تشخیصی انجام می‌شود.

مزایای هیستروسکوپی 

این متخصص زنان و زایمان ادامه داد: گاهی همزمان با انجام هیستروسکوپی نیاز به انجام لاپاراسکوپی هم هست که روشی برای دیدن داخل لگن بوسیله یک لوله مجهز به دوربین فیبراپتیک است؛ از مزایای هیستروسکوپی می‌توان به کاهش زمان بستری در بیمارستان، کاهش زمان لازم برای بهبود، کاهش نیاز به مسکن، جلوگیری از هیسترکتومی، جلوگیری از باز کردن شکم برای انجام عمل جراحی اشاره کرد.


بیشتر بخوانید: روش تشخیصی دقیق برای خداحافظی با سقط مکرر جنین


محمدخانی اظهار کرد: روش‌های تشخیصی متنوعی برای یافتن علت سقط جنین وجود دارد که یکی از آنها هیستروسکوپی  است این روش مانند سونوگرافی در روند تشخیص و درمان ناباروری و پایش باروری مورد استفاده قرار می‌گیرد، در این روش پزشک یک دوربین بسیار کوچک را از طریق واژن وارد رحم می‌کند و ناهنجاری‌ها و مشکلات رحم را به‌ وسیله آن مشاهده می‌کند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
باران
۱۴:۱۸ ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
سلام عزیزم صبر کن هنوز وقت داری برا تشکیل قلب
ناشناس
۱۶:۱۶ ۰۵ بهمن ۱۳۹۹
سلام خسته نباشيد من ٦ هفته و دو روزمه ولي رفتم سونو گفتن صداي قلب و نشنيديم بعد سونوي واژينال انجام دادم گفتن قلب رويت نشد اما سي ار ال جنين ٧/٢ اين ك قلب وجود نداره قطعيه يا احتمال خطا وجود داره به نظرتون صبر كنم هفنه هاي ديگه برم؟لطفا جواب بدين