سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مراکز همسرگزینی پله ای برای ازدواج آسانتر

انتخاب همسر مناسب در گذشته بیشتر وظیفه نهاد خانواده تلقی می شد اما با مرور زمان و پیچیدگی روابط انسانی این بار مراکز همسرگزینی پا به عرصه وجود می گذارند.


به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران، با نگاهی به آمار و ارقام ازدواجها می توان گفت: طی چند سال اخیر جامعه جوان به سمت زندگی مجردی و ازدواج در سنین بالا حرکت می کند.

در جنین شرایطی که تکنولوژی همه ابعاد زندگی بشر را تحت تاثیر قرار داده است با چرخی در سایتهای مختلف می توان به راحتی متوجه سایتهای همسرگزینی شد که تعداد وطرفداران آنها هم کم نیست.

به دنبال وجود چنین مراکز مجازی که کلاهبرداری هایی هم در آنها انجام می شود وزارت ورزش و جوانان را بر آن داشت تا فعالیت این مراکز را تحت نظر گرفته و به مراکز همسرگزینی جلوه قانونی دهد.

برای آغاز به کار مراکز همسرگزینی در کشور بصورت رسمی تصویب دولت الزامی است تا با تحقق این امر مراکز همسرگزینی بتوانند فعالیت خود را در چهارچوب مشخص و زیر نظر وزارت ورزش و جوانان شروع کنند.

دیدگاه قشرهای مختلف جامعه به این مراکز متفاوت است و افراد مختلف نظریه های متفاوتی را در این خصوص ایراد می کنند ولی وزارت ورزش و جوانان امید دارد تا با شروع به کار مراکز همسرگزینی یکی از مسائل مربوط به ازدواج را برای جوانان آسانتر کنند.

جعفر بای پژوهشگر آسیب های اجتماعی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران بیان کرد: گر چه هیچ نهادی نمی تواند جایگزین خانواده شود اما با پیشرفت ارتباطات و کثرت تحرک انسانی طبیعتا نهادهایی به عنوان جایگزین خانواده برای ازدواج وارد عمل می شوند.

*ارائه راهنمایی های دلسوزانه به جوانان

وی یکی از ویژگیهای لازم این مراکز را ارائه راهنمایی های دلسوزانه عنوان کرد و گفت: با این روش می توان زمینه تشکیل خانواده موفق را به مراجعه کنندگان فراهم کرد و رعایت کلیه جوانب شرعی و اخلاقی از مباحثی است که باید به آن توجه ویژه نشان داد.

بای ادامه داد: آموزش های کلیدی مهارتهای زندگی ایجاد آمادگی و مسئولیت پذیری می تواند بسیار سازنده و راهبردی باشد.

وی درباره افرادی که همسر خود رابه دلایلی از دست داده اند نیز افزود:‌برنامه هایی به صورت مشاوره و روانشناسی و درمان ویژه و بررسی علل شکستها در مورد ای افراد هم نکته قابل توجهی است که باید در برنامه چنین مراکزی گنجانده شود.

*اعتماد سازی اجتماعی و دینی مراکز همسرگزینی

حجت الاسلام ماندگاری از اساتید حوزه و دانشگاه گفت: اگر این مراکز در جامعه اعتماد سازی کنند و به مردم این اعتماد را در مورد مطابق بودنشان با جامعه بدهند ،برای این کار با نهادهای فرهنگی مشارکت کنند.

وی همچنین اظهار کرد: یکی از ضرورت های متولیان این است که هم اطلاعات دینی و فرهنگی داشته باشند و از نظریه های کارشناسان حوزه و دانشگاه در کنار هم به منظور بالا بردن سطح علمی استفاده کنند.

حال تمام قضاوتها را به بعد از شروع به کار این مراکز موکول می کنیم و امیدواریم با فعالیت چنین نهادهایی تسهیلاتی در جهت ازدواج آسان و درست جوانان اجتماع فراهم شود./ز
 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.