سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک مقام مسئول در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

«قرارداد آپشن» به زعفرانکاران در برابر دلالان، قدرت می‌دهد

کبیری گفت: در قرارداد آپشن، کشاورز می‌تواند با خرید یک قرارداد اختیار فروش محصول زعفران خود را با سود مناسب بفروشد و اسیر نوسانات قیمتی و درخواست‌های دلالان نشود.

سیدتقی کبیری عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار بورس، بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: در سال‌های گذشته همواره عمده مشکلات بازار زعفران به عدم ثبات در تعیین قیمت مرتبط بود به نحوی که تولید کنندگان، زعفران کاران و صادرکنندگان در تعیین قیمت زعفران اتفاق نظر نداشتند و عموما قیمت این محصول با نوسان روبه رو بود.


بیشتر بخوانید: کشاورزان قیمت محصولاتشان را در قرارداد آپشن زعفران بیمه کنند 


وی ادامه داد: در قرارداد آپشن، کشاورز می‌تواند با خرید یک قرارداد اختیار فروش، محصول زعفران خود را که با هزینه و زحمت زیاد تولید کرده را با سود مناسب بفروشد و اسیر نوسانات قیمتی و درخواست‌های دلالان در زمان برداشت محصول نشود؛ به عبارت دیگر ابزار‌های مالی بورس کالا همچون آپشن، به کشاورز در مقابل دلالان، قدرت می‌دهد.

کبیری اظهار کرد، اما با عرضه زعفران در بورس کالا شاهد این هستیم قیمت‌ها به صورت شفاف و واقعی تعیین شده که این موضوع مورد استقبال کشاورزان، تولید کنندگان و مصرف کنندگان قرار گرفته است.

وی ادامه داد: بورس کالا در مرحله بعد، به سراغ راه اندازی معاملات مالی از جمله گواهی سپرده زعفران و قرارداد‌های آتی رفت تا به کشاورزان اعلام کند ابزار‌هایی مالی وجود دارند که می‌توانند خیال آن‌ها را از بابت ارزانی قیمت محصول در فصل برداشت، آسوده کند.

به گفته این عضو هیئت رییسه کمیسیون اقتصادی مجلس،  بورس کالا ظرف روز‌های آینده قرارداد اختیار معامله (آپشن) زعفران را راه اندازی می‌کند تا امکان جدیدی برای پوشش ریسک‌های قیمتی برای کشاورزان فراهم شود.

کبیری تصریح کرد: ساختار قرارداد‌های آپشن به گونه‌ای است که کشاورزان با پرداخت مبلغی اندک، می‌توانند از فروش محصولشان در چند ماه بعد با قیمت مد نظر خود مطمئن باشند که این اتفاق به طور اتوماتیک، دلالان را از صحنه بازار زعفران حذف می‌کند.

عضو هیئت رییسه کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: در قرارداد آپشن، کشاورز می‌تواند با خرید یک قرارداد اختیار فروش، محصول زعفران خود را که با هزینه و زحمت زیاد تولید کرده را با سود مناسب بفروشد و اسیر نوسانات قیمتی و درخواست‌های دلالان در زمان برداشت محصول نشود؛ به عبارت دیگر ابزار‌های مالی بورس کالا همچون آپشن، به کشاورز در مقابل دلالان، قدرت می‌دهد.

نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس یکی از راهکار‌های موفقیت معاملات آپشن در بورس کالا را ایجاد اعتماد بین کشاورزان دانست و گفت: بورس کالا با توجه به مزیت‌ها و سازوکار شفاف و ابزار‌های مالی که در اختیار دارد می‌تواند در تنظیم بازار زعفران و ثبات نرخ این محصول و حذف دلالان و واسطه گران تاثیر بسزایی داشته باشد، اما باید به این نکته توجه داشت برای موفقیت در معاملات با ابزار‌های نوین، به کشاورزان آموزش‌های لازم در زمینه فروش محصول از طریق ابزار‌های مالی ارایه شود.

عضو هیئت رییسه کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: از مزایای استفاده از ابزار‌های مالی همچون معاملات آتی و آپشن در خرید و فروش زعفران، پیش بینی پذیر کردن بازار است که این خود منجر به کاهش نگرانی تولیدکنندگان و کشاورزان خواهد شد.

انتهای پیام/

برای موفقیت در معاملات با ابزار‌های نوین،به کشاورزان آموزش داده شوذ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.