پناهی گفت: بر اساس بودجه امسال باید تا پایان سال ۱۱۳ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی محقق شود که در ۱۱ ماه گذشته ۸۶ هزار میلیارد تومان وصول شده است.
سرپرست سازمان امور مالیاتی در رابطه با وضعیت وصول مالیات علی الحساب بانک مرکزی به مبلغ ۵ هزار میلیارد تومان افزود: بانک مرکزی به موجب قانون باید به صورت علی الحساب این مبلغ را پرداخت کند اما هنوز وصول نشده است. ما در حال تلاش برای وصول این مبلغ هستیم.
بیشتر بخوانید: فرار مالیاتی چیست و چگونه میتوان از بروز آن جلوگیری کرد؟
پناهی در خصوص لغو معافیت مالیاتی آستان قدس رضوی و نهادهای انقلابی گفت: به موجب قوانین و مقررات فعلی از فعالیت های اقتصادی شرکت های مربوط به نهادهای انقلابی و آستان مالیات مطالبه می کنیم و مالیات اخذ شده را به حساب خزانه واریز می کنیم.
وی افزود: اما در رابطه با نحوه توزیع یا بازگشت مالیات اخذ شده چه تصمیمی گرفته شود، در اختیار خزانه داری کل کشور است.
پناهی ادامه داد: به جز معدودی از بخش ها که به عنوان مثال فعالیت نظامی دارند، مابقی نهادها مالیات پرداخت می کنند.
وی تصریح کرد: البته این مالیات جداگانه به اسم آستان قدس نیست و از شرکت زیرمجموعه آستان مالیات اخذ می شود.
سرپرست سازمان امور مالیاتی در خصوص سرانجام بسته معافیت مالیاتی بیان کرد: بسته معافیت مالیاتی، مالیات بر جمع درآمد، مالیات بر عایدی و مباحثی از این دست در حال بررسی است. بر اساس برنامه ریزی های انجام شده طی سال آینده این مسائل به صورت جدی دنبال خواهد شد.
وی در رابطه با اخذ مالیات از تراکنش های بانکی گفت: تراکنش های بانکی خارج از داده ها و اطلاعات ما نیست و اگر متوجه شویم در تراکنش های بانکی فعالیت اقتصادی انجام می شود، مطابق با آن فعالیت، مالیات را مطالبه می کنیم.
سرپرست سازمان امور مالیاتی در خصوص میزان فرار مالیاتی در اقتصاد ایران گفت: با قوی شدن پایگاه اطلاعات و داده ها، میزان فرار مالیاتی رو به نزول است اما در حال حاضر حداکثر ۳۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در نظام اقتصادی کشور وجود دارد.
وی افزود: تمام دستگاه ها به سازمان امور مالیاتی در راستای اجرای ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات های مستقیم کمک کنند تا اطلاعات سازمان گسترش یابد اما متاسفانه هنوز در این حوزه کاستی هایی داریم.
انتهای پیام/