وی افزود: گمانهزنی دیگری وجود دارد که هدف از این استعفا به نهادهای مسئول که در مورد مسائل کلان کشور و مخصوصا امضای توافق نامهها و پروتکلهای FATF و پالرمو به عنوان ابزار فشار به مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس شورای اسلامی میباشد تا امتیاز بیشتری بگیرد، شاید اگر محدودتر فکر کنیم این گزینه به واقعیت نزدیکتر است.
هانیزاده بیان کرد: اگر روحانی با استعفای ظریف موافقت نکند این گمانهزنی به واقعیت نزدیکتر است، ولی اگر رئیس جمهور با آن موافقت کند، مسئله ناامیدی ظریف از مذاکرات و خروجی برجام به واقعیت نزدیکتر خواهد بود و این مسئله به خارج ارتباط دارد.
کارشناس مسائل بین الملل در واکنش به اظهاراتی مبنی بر اینکه ظریف از رئیس جمهور دلخور است، گفت: سفر بشاراسد رئیس جمهور سوریه یک سفر کاملا فوق سری و امنیتی است و تمام تدابیر امنیتی لازم برای این سفر بین تهران و دمشق از مدتها پیش هماهنگ شده است.
وی ادامه داد: تعداد بسیار محدودی در حوزههای امنیتی و نظامی از سفر بشاراسد اطلاع داشتند. در سفر بشار اسد به تهران و دیدار با روحانی، سردار قاسم سلیمانی حضور داشت و مفهومش این است این سفر کاملا امنیتی و نظامی است و در حوزه سیاست خارجی نمیگنجد بنابراین این گمانه زنی میتواند مردود باشد و ارتباطی با سفر بشاراسد ندارد.
هانیزاده با بیان اینکه سفر بشاراسد یک سفر سیاسی نبود، اظهار کرد: برای اولین بار حضور سردار سلیمانی در کنار یک شخصیت خارجی و روحانی میبینیم و این مفهوم خاصی دارد که این سفر سیاسی نیست لذا حتی مقامات سیاسی سوریه هم در این سفر حضور نداشتند.
کارشناس مسائل بین الملل در پایان خاطرنشان کرد: این سفر بسیار محرمانه است، چون اگر اسرائیل از قبل آن باخبر بود حتما دست به یک اقدامی میزد لذا این سفر از مدتها قبل بین مقامات نظامی و امنیتی در دستور کار قرار گرفته بود و شاید خیلی ارتباطی با دستگاه دیپلماسی و ظریف نداشت.
انتهای پیام/