وی با بیان اینکه خوشبختانه بعد از سالها شاهد حمل نخستین محموله صادراتی کشور افغانستان در بندر چابهار شامل ۲۳ کانتینر حبوبات و سنگهای قیمتی هستیم، اضافه کرد: افغانستان با این اقدام میتواند در آینده از ظرفیت بندر چابهار برای صادرات کالاهای خود استفاده کند.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: اتصال اقیانوس هند به کشورهای آسیای میانه از برنامههای مهم ایران در این منطقه است و ایران به عنوان یک کشور صلح جو همواره به دنبال توسعه همکاریهای خود با کشور افغانستان و هندوستان است.
وی اظهار داشت: پیام ایران به تمام کشورهای منطقه این است که جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد در تمام زمینهها روابط خود را با کشورهای منطقه توسعه دهد تا شاهد شکوفایی اقتصادی در این منطقه باشیم.
اسلامی با بیان اینکه توسعه محور شرق در دستور کار دولت جمهوری اسلامی ایران قرار دارد، یادآور شد ایران از هرگونه سرمایه گذاری کشورهای منطقه در توسعه محور شرق استقبال میکند.
وی تصریح کرد: با تکمیل طرح توسعه بندر چابهار ظرفیت نهایی آن سالیانه به ۷۷ میلیون تن افزایش خواهد یافت و ایران انتظار دارد با مشارکت و همکاری تمام کشورهای منطقه توسعه این بندر را با سرعت بیشتری دنبال کند.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به مزیتهای تکمیل خط آهن خواف - هرات و اتصال آن به بندر چابهار افزود: خوشبختانه این خط آهن در چهار قطعه در حال تکمیل است که سه قطعه آن توسط ایران و یک قطعه آن توسط افغانستان باید تکمیل شود تا بتوانیم ترانزیت را در کریدور شمال جنوب با مرکزیت چابهار توسعه دهیم.
وی تاکید کرد: یکی از اقدامات دشمنان ما ایجاد ناامنی در منطقه است و همانطور که مشاهده میکنید ما در استان سیستان و بلوچستان و منطقه چابهار هم اینک هیچ گونه مشکل امنیتی نداریم و این موهبت بزرگیست که نصیب ما شده است.
انتهای پیام/پ