به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد ، رمضانعلی فیضی رئیس کمیسیون مناطق پیرامونی و کمبرخوردار و پیرامونی شورای شهر مشهد با اشاره به حاشیه شهر مشهد گفت: به منظور مدیریت درست مشکلات حاشیه حریم شهر مشهد، باید همه دستگاههای ذیربط و ذینفع، هماهنگ شده تا به یک چیدمان درست از
ضوابط و
مقررات این منطقه دست یابند.
وی تصریح کرد: به واسطه افزایش چشمگیر جمعیت شهرهای بزرگ، مقداری از این جمعیت به سمت مناطق بیرونی به ویژه حاشیهای سرریز میشوند که ما این محدودهها را «حریم شهر» اطلاق میکنیم.
رئیس کمیسیون مناطق پیرامونی و کمبرخوردار و پیرامونی شورای شهر مشهد گفت: علاوه بر این، شتاب گرفتن پدیده تحرک جمعیتی و مهاجرت، هم از مبدا روستا به شهرها و هم از شهرهای بزرگ و میانی به مقصد حریم کلانشهرها، سبب شده امروز روابط و مناسبات شهرها و حریمشان به صورت جدی مورد توجه و دقت مدیران شهری، جامعهشناسان، جمعیتشناسان و برنامهریزان روستایی قرار گیرد.
فیضی افزود: امروز حریم واقعیتهای خود را به شهرها و برنامهریزان شهری به شکلی تحمیل کرده که مدیران شهری مجبور به توسعه محدوده حریم شدهاند، چنانکه چندسال پیش حریم شهر مشهد ۳۳ هزار هکتار بود، اما امروز به ۸۶ هزار هکتار افزایش پیدا کرده است.
وی تصریح کرد: ما باید در یک رشته اقدامات، با حفظ هویت و جایگاه سکونتگاهی، به برقراری نظام سلسله مراتب سکونتگاهی بین مجموعه روستایی و حریم شهر و محدوده مرکزی شهر نیز کمک کنیم.
رئیس کمیسیون مناطق کم برخوردار شورای شهر مشهد با اشاره به تنوع نقشها در روستاهای حاشیهای، گفت: زمانی روستاها مراکز کشاورزی وکانونی زراعت محور و دامپرور بود، ولی امروز شاهد تجمع مشاغل خدماتی و تنوع بیش از اندازه نقشها در روستاها به ویژه روستاهای حاشیهای هستیم.
فیضی افزود: در محدوده حریم و حاشیه حریم کلانشهر مشهد، اکنون ضرورت کنترل صحیح، درونزا و برنامهمحور و نه کنترل فیزیکی و مداخله قهرآمیز، بهشدت احساس میشود و این اتفاق تنها زمانی حاصل میشود که فرمانداری به همراه سایر دستگاههای دخیل در امور این مناطق، بهصورت یکپارچه هدفگذاری، اجرا و مدیریت داشته باشند.
انتهای پیام//ج.ر
زمانی روستاها مراکز کشاورزی وکانونی زراعت محور و دامپرور بود