وی افزود: در عین حال برابر هماهنگی صورت گرفته ایستگاههای سلامت و توقفگاههای بین راهی به ویژه در محورهای کویری راه اندازی خواهد شد. از سوی دیگر آشکارسازی محلهای حادثهخیز نیز پیش از آغاز سفرهای نوروزی در دستورکار دستگاههای ذیربط قرار گرفته است.
رئیس پلیس راه در ادامه به آمار تصادفات نوروز ۹۷ اشاره کرد و گفت: بیشترین کشتههای تصادفات رانندگی در نوروز ۹۷ در جادههای کشور متعلق به شمال استان فارس، خوزستان، خراسان رضوی، کرمان و شمال گیلان بوده است.
وی افزود: همچنین بر اساس آمارها تعداد متوفیان تصادفات اتوبوسهای فعال در ناوگان حمل و نقل جادهای در نوروز ۹۷ به میزان ۸۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است و تعداد کل تصادفات اتوبوسها نیز ۴۸ درصد در طرح نوروز ۹۷ نسبت به سال قبل از آن کاهش نشان میدهد.
رئیس پلیس راه با اشاره به اینکه ۶۹ درصد تصادفات رانندگی در نوروز پارسال متعلق به خودروهای شخصی بوده است که این روند در مقایسه با سال قبل از آن افزایش نشان میدهد افزود: همین امر حاکی از آن است که استقبال از حمل و نقل عمومی در سفرهای نوروزی به دلایل مختلف رو به کاهش است.
به گفته وی همچنین در نوروز ۹۷ تصادفات موتورسیکلت و کامیون نیز روندی افزایشی داشتند که قطعاً در نوروز امسال تدابیری جدی در این خصوص اتخاذ میشود.
رئیس پلیس راه گفت: در نوروز ۹۷ نرخ ترددهای جادهای در طول طرح نوروزی به میزان ۱۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن افزایش داشته از سوی دیگر در این ایام روزانه ۱۰۰ میلیون لیتر بنزین مصرف شده که بیانگر پیمایش روزانه یک میلیارد کیلومتر مسافت بوده است.
وی با اشاره به افزایش ۲۰ درصدی سفرهای نوروزی در سال ۹۷ برابر اعلام سازمان میراث فرهنگی و گردشگری افزود: علی رغم افزایش قابل توجه تعداد خودروها و رانندگان جدید به چرخه حمل و نقل در سال ۹۷ شمار کشتههای تصادفات رانندگی به ازای هر ۱۰ هزار وسیله نقلیه در نوروز ۹۷ حدود ۵ درصد نسبت به مدت مشابه در سال قبل از آن کاهش داشته است.
رئیس پلیس راه با تاکید بر اینکه در نوروز ۹۷ حدود ۳۸ درصد تصادفات رانندگی در جادهها از شکل واژگونی بوده است گفت: این شکل از تصادفات به دلیل احداث استراحتگاههای بین راهی در استانهای پرتردد نسبت به مدت مشابه در سال قبل ۲ درصد کاهش داشته است که این امر نشان میدهد توسعه این ایستگاهها میتواند در کاهش رخداد تصادفات از شکل واژگونی که بیشتر به دلیل یکنواختی راه و خستگی و خواب آلودگی رانندگان رخ میدهد بسیار مؤثر باشد.
وی گفت: در عین حال ۶۰ درصد تصادفات واژگونی نوروز ۹۷ در حوزه برونشهری در ۳۰ کیلومتری شهرها رخ داده است که این رقم در مقایسه با نوروز ۹۶ حدود ۴ درصد افزایش نشان میدهد.
به گفته رئیس پلیس راه تصادفات در ۳۰ کیلومتری شهرها تنها در استانهای خوزستان، گیلان، همدان، کرمانشاه، شمال فارس، قم، خراسان شمالی، گلستان، قزوین و البرز نسبت به نوروز ۹۶ حدود ۹ درصد افزایش داشته است که این رقم بسیار قابل توجه است.
گفتنی است افندیزاده نماینده شهرداری تهران نیز در این جلسه با تاکید بر اینکه باید بر روی موضوع تصادفات سواریها دقت بیشتری صورت گیرد به وضعیت تهران در تعطیلات نوروز اشاره کرد و گفت: شهر تهران در تعطیلات نوروز بیشتر تولیدکننده سفر است.
وی افزود: شهرداری تهران در بحث حمل و نقل عمومی تلاش کرده است برنامه منظمی را برای خدمات رسانی اجرایی کند.
فراهانی نماینده اورژانس کشور نیز گفت: در نوروز ۹۸ حدود ۹.۵ درصد افزایش پایگاههای اورژانس را خواهیم داشت و بدین ترتیب حدود ۵ هزار دستگاه آمبولانس، ۶۵ اتوبوس آمبولانس و بیش از ۳۰۰ موتور آمبولانس در قالب ۶۰۰ پایگاه سلامت و ۱۹ هزار نفر نیروی امدادی در نوروز امسال به شهروندان خدمات رسانی میکنند.
در این برنامه فتحی معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر نیز از افزایش ۳۰ درصدی ارائه خدمات در نوروز ۹۸ خبر داد و گفت: برابر برنامهریزیهای صورت گرفته یکهزار و ۴۲۱ پست و پایگاه جمعیت هلال احمر، ۲۴ بالگرد و بیش از یکهزار و ۴۳ دستگاه آمبولانس در
نوروز امسال به شهروندان خدمات امدادی ارائه میکنند.
انتهای پیام/
وقوع ۶۰ درصد واژگونیها در ۳۰ کیلومتری شهرها