سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رمز و رازهایی از یک زن فرشته‌صفت که برای پدرش هم مانند مادر بود

قصد داریم از زنی فرشته صفت صحبت کنیم که حتی برای پدرش نیز حکم یک مادر را داشت.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  هفتم اسفند (بیستم جمادی الثانی) ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علی‌ها در تاریخ رسمی کشورمان به عنوان روز زن و روز مادر نامگذاری شده است، بانویی که گل سرسبد تمام بانوان عالم است و پیامبر گرامی اسلام (ص) به او لقب «اُم ابی‌ها» داده است، یعنی زنی که برای پدرش همچون مادر بود.

از سویی همچنین فاطمه (س) با اینکه زن است، مظهر ولایتمداری و ایثارگری است. از دیدگاه حضرت زهرا (س) بهترین زنان کسانی هستند که مردان نامحرم آن‌ها را نبینند و او نیز مردان نامحرم را نبیند، که این دیدگاه پیامبر اکرم (ص) هم است که این چنین جایگاهی یک زن مسلمان دارد که برترین آن‌ها خود حضرت فاطمه سلام الله علیهاست.

از آنجایی که شخصیت و ابعاد مختلف زندگی حضرت فطمه زهرا (س) به خاطر ویژگی‌های خاص و بارزی که دارد و از جمله آن‌ها می‌توان به شخصیت اخلاقی، معرفت، عصمت، شفاعت، ولایتمداری، وفای به عهد، تربیت فرزند و ... اشاره کرد، از این رو به دلیل این همه خصوصیات عالی ایشان باید از هر نظر به عنوان یک الگوی بی‌نظیر نه برای زنان بلکه برای تمام عالم بشریت مطرح شوند.

با این وجود برای درک عمیق ابعاد مختلف زندگی حضرت زهرا (س)، اینکه چقدر زنان و دختران این بانوی جهان اسلام را الگوی خویش قرار دادند و وظیفه زنان مسلمان در قبال حفظ و پاسداری از این ارزش‌ها چیست؛ در گزارش و تحلیلی به جایگاه و رسالت زن مسلمان عصر امروز می‌پردازیم، اینکه چقدر زنان و مادران این سرزمین؛ زندگی و سیره حضرت زهرا (س) را الگوی خویش قرار داده‌اند؟

سبک زندگی اسلامی، بنیان خانواده‌ها را مستحکم می‌کند

عزیز جوانپور، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی و تحلیلگر مسائل جامعه شناسی، فرهنگ و دین در این ارتباط با بیان اینکه حضرت فاطمه (س) الگویی کارآمد برای تمامی مردان و زنان عالم است، معتقد است: یکی از مشکلاتی که ما در استفاده از آموزه‌های دینی داریم این است که گاه کار‌هایی که جنبه توصیفی یا جنبه تبلیغی دارد، بر جنبه‌های عملیِ کار ما غالب شده و این باعث می‌شود که ما از فرهنگ زندگی و سیره معصومین علیهم‌السلام دور افتاده و ناآشنا باشیم.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه حضرت فاطمه زهرا (س) بهترین الگو برای زنان امروزی در زمینه‌های علم و دانش، حجاب و حیا، ازدواج و معیار‌های انتخاب شوهر، فنون شوهرداری و تربیت فرزند، کمک به اقتصاد خانواده، حضور زن در عرصه اجتماع و سیاست و سخنوری و ... است، تصریح کرد: زنان امروز نیاز دارند برای خود الگویی کامل داشته باشند تا از او پیروی نموده، هرگز گمراه نشوند.

جوانپور گفت: قرآن کریم، پیامبر اسلام را به عنوان الگوی جهانیان معرفی می‌نماید؛ وی نیز در تربیت دختر خویش، فاطمه زهرا (سلام الله علیها) نیز جدیت تمام نموده تا جایی که وی همپای پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله وسلم) و علی (علیه السلام) می‌شود و از آنجا که یک زن است، می‌تواند برای زنان الگوی خوبی باشد.


بیشتر بخوانید:حضرت فاطمه (س) الگوی جاودانه‌ای برای تمام بشریت


به گفته وی، اگر زنان و مردان جامعه ما می‌خواهند سبک زندگی خود را اسلامی و بنیان خانواده را مستحکم کنند؛ باید با الگو قرار دادن زندگانی خاندان عصمت و طهارت (ع) به این امر تحقق بخشند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی در ادامه در پاسخ به این سوال که در وضعیت فعلی جهان اسلام؛ وظیفه و رسالت زن مسلمان چیست؟، یاد آور شد: برای داشتن یک زندگی خوب و کامل باید از کسانی که در زندگی موفق بوده‌اند؛ الگو گرفت و چه خوب است که کسانی که از آن‌ها الگو می‌گیریم خاندان عصمت و طهارت (ع) که اسوه همه خوبی‌ها هستند، باشد.

وی اضافه کرد: رسالت و تکلیف بر شناخت معصومان علیهم‌السلام، ما را بر آن می‌دارد که عملکرد آن‌ها را مورد بررسی قرار و مداقه دهیم. با توجه به اینکه حضرت زهرا (علیهاسلام) الگوی عملی و عینی برای زنان مسلمان است و شایسته است در همه زمینه‌ها سرمشق نسل امروز و فردا قرار گیرد.

نهادینه شدن سیره عملی حضرت فاطمه (س) در جامعه

مهدی عبدزاده دبیر کانون قرآن و عترت (ع) دانشگاه تبریز نیز در این باره  با بیان اینکه سبک و سیره زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) باید بیش از این‌ها در جامعه نهادینه شود، گفت: با توجه به شرایط عصر امروز برای اینکه بتوان از بسیاری از آسیب‌ها اجتماعی در جامعه جلوگیری نمود؛ باید ارزش‌های اسلام ناب محمدی در جامعه نهادینه شود.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه مسوولان و دستگاه‌های متولی باید برای توسعه و ترویج سبک و سیره ائمه اطهار (ع) در حد توان تلاش نمایند، تصریح کرد: برای تبیین فرهنگ فاطمی در جامعه اگر بتوانیم ارزش‌های اسلام ناب محمدی (ص) را به همگان تبیین کنیم، خود به خود همگان عاشق این مذهب و خاندان می‌شود.

این فعال دانشجوی حوزه فرهنگ و دین در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه با تدوین برنامه‌های اصولی، راهبردی و منظم به کمک مردم می‌توان به توسعه ارزش‌های اسلامی در جامعه کمک نمود، یادآور شد: با توجه به افزایش روز افزون توطئه‌های دشمنان علیه ملت ایران ضروری است آیین و فرهنگ فاطمی در جامعه نهادینه شود، چرا که توسعه ارزش‌های اسلامی و دینی است که جامعه را از بسیاری از آسیب‌های اجتماعی بیمه می‌کند.

دبیر کانون قرآن و عترت (ع) دانشگاه تبریز در بخش دیگر سخنان خود در پاسخ به این سوال که قشر دانشگاهی و نخبه جامعه در راستای ترویج و توسعه ارزش‌های دینی و اسلامی چه نقشی دارد، تصریح کرد: دانشگاهیان به عنوان قشر فرهیخته و آگاه جامعه رسالت سنگینی در قبال نهادینه‌سازی و توسعه فرهنگی کشور برعهده دارند، برای اینکه با تبیین و توسعه ارزش‌های دینی و اسلامی در جامعه است که می‌توان به توسعه فرهنگی کشور کمک نمود.

فرهنگ فاطمی سد محکمی در برابر تهاجم فرهنگی است

مریم افکاری دبیر سابق واحد خواهران جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تبریز هم در این خصوص  با بیان اینکه جامعه امروز نیاز به گسترش فرهنگ و سیره فاطمی است، اظهار داشت: تهاجم فرهنگی و جنگ نرمی که امروزه دشمنان اسلام و انقلاب علیه جمهوری اسلامی ایران به کار گرفته‌اند؛ از شوم‌ترین و خطرناک‌ترین نقشه‌های استکبار است که اولویت اصلی در تمامی این تهاجمات، هجمه به اصل و بنیان خانواده و حجاب و عفاف بانوان به عنوان سازندگان خانواده و جامعه است.

این فعال دانشجوی آذربایجان‌شرقی در بخش دیگر سخنان خود در پاسخ به این پرسش اینکه با توجه به شرایط امروز جامعه برای تبیین فرهنگ فاطمی در جامعه چه کار باید کرد، تصریح کرد: از راهکار‌های عملی توسعه فرهنگ فاطمی به ویژه در حوزه خانواده؛ عبادت خداوند، موضع‌گیری سیاسی و تمایل به وظایف خانه‌داری بانوان (در نقش فرزندی، همسری و مادری) است که جمع این سه بعد مهم همان نقطه درخشان زندگی فاطمه زهرا (س) و در نتیجه ترویج فرهنگ فاطمی در جامعه است.

وی اضافه کرد: ترویج فرهنگ فاطمی و فرهنگ‌سازی حجاب و عفاف به عنوان سدی محکم در برابر تمامی تهاجمات دشمن است که می‌تواند ضامن سعادتمندی جامعه نیز گردد و در همین راستا برای رسیدن به این اهداف تنها با الگوگیری صحیح و درست از بزرگ بانوی اسلام؛ حضرت فاطمه زهرا (س) میسر است.

افکاری در ادامه در پاسخ به این سوال اینکه در دهه‌ها و سال‌های اخیر چه عواملی باعث شده که روز به روز دختران، زنان و بانوان جوامع ما، با فرهنگ، زندگی و سیره زنان پر افتخار جهان اسلام، چون حضرت زهرا (س) فاصله بگیرند، اظهار داشت: مهم‌ترین وظیفه یک مادر تربیت و هدایت درست فرزند است که به نظر می‌آید خانواده‌ها به خاطر فاصله گرفتن و عدم آشنایی با آموزه‌های دینی و اسلامی از این رسالت خطیر فاصله گرفته‌اند.

این فعال دانشجوی دانشگاه تبریز اضافه کرد: از مهم‌ترین شیوه‌های تعلیم و تربیت؛ روش الگوگیری است که دین اسلام برای تربیت و تعالی انسان‌ها بر این اصل مهم تاکید نموده؛ زیرا شخصیت الگو به عنوان یک نقطه کانونی در محور رشد و هدایت‌های اخلاقی تربیتی قرار می‌گیرد و در شکل‌گیری رفتار تربیت شونده، آثار زیادی برجای می‌گذارد.

دشمنان با ابزار‌های مختلف در صدد به حاشیه راندن رسالت زنان مسلمان است

زهرا نایب فعال دانشجوی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان نیز در این باره  با تاکید بر اینکه سناریو دختران خیابان انقلاب دور کردن ارزش‌ها واقعی و منزلت زنان در جامعه است، گفت: مشکل امروز جامعه ما جابه جایی ارزش هاست، وقتی حجاب که هدفی جز حفظ آرامش و منزلت زن ندارد، توسط یک عده افراد نان به نرخ روز خور به عنوان ابزار و وسیله سلب آزادی معرفی می‌شود و سناریو دختران خیابان انقلاب را راه می‌اندازد.

وی با بیان اینکه حضرت زهرا (س) نمونه کامل زن مسلمان انقلابی است، تصریح کرد: امروزه متاسفانه برخی زنان و مادران این سرزمین، به دلیل عدم آگاهی کافی موفق نشده‌اند، آنچنان که باید از شخصیت و به ویژه سبک و سیره حضرت فاطمه (س) در زندگی خود الگوگیری کنند.

این فعال دانشجوی استان آذربایجان‌شرقی اضافه کرد: آنچه که برخی زنان جامعه ما از حضرت زهرا (س) آموخته‌اند و می‌شناسند، بانویی است که در برهه‌ای از زندگی خویش با تمام توان از همسر خود دفاع کرده است در حالی که ایشان نمونه کامل حضور موثر در خانواده همچنین حضور فعال سیاسی و اجتماعی در دفاع از ولایت را به نمایش گذاشته‌اند.

وی خاطر نشان کرد: در همین راستا نیز دختران، زنان و بانوانی در کشورمان است که با الگوگیری از آن حضرت در همه عرصه‌های پر خطرجمهوری اسلامی فعال و اثر گذار ظاهر شده‌اند و فرزندان و همسران خود را در دفاع از خاک و ناموس وطن فدا کرده‌اند.

نایب در ادامه در پاسخ به این سوال اینکه در دهه‌ها و سال‌های اخیر چه عواملی باعث شده که روز به روز دختران، زنان و بانوان جوامع ما، با فرهنگ، زندگی و سیره زنان پرافتخار جهان اسلام، چون حضرت زهرا (س) فاصله بگیرند، گفت: در حال حاضر مهم‌ترین عامل در ایجاد فاصله از الگوی واقعی زن مسلمان تهاجم فرهنگی توسط دشمنان اسلام و جمهوری اسلامی است.

مهمترین نقش بانوان مسلمان حفظ بنیان خانواده است

فاطمه شیخی فعال دانشجوی دانشگاه صنعتی سهند تبریز نیز در این ارتباط با بیان اینکه در شرایط عصر امروز مهم‌ترین رسالت زن مومن و مسلمان حفظ، استحکام بنیان خانواده و تربیت بهترین فرزندان است، گفت: دختران، مادران و زنان جامعه اسلامی با الگو گرفتن از سبک و سیره زندگی حضرت فاطمه زهرا (س)، ضمن تحکیم بنیان خانواده و تربیت و پروش فرزندان صالح نقش تعیین‌کننده‌ای در آینده جامعه اسلامی داشته باشند.

وی در ادامه با بیان اینکه زنان سرزمین ما همان زنان و مادران مقتدر، صبور و استواری هستند که موجب سربلندی ایران اسلامی بعد از انقلاب شدند، اظهار داشت: در زمان انقلاب و بعد از آن زنان جز رسالت مادری و همسری وظایف مهم و کلیدی در سرنوشت کشورمان داشتند که آن‌ها با مشارکت فعال و مقتدرانه در انواع فعالیت‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی موجب پیروزی، پایداری و اقتدار انقلاب اسلامی شدند.

این فعال دانشجوی آذربایجان‌شرقی در اداکه با تاکید بر اینکه مادران و زنان کشورمان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و بعد از آن در تمامی صحنه‌ها به ویژه دفاع مقدس نقش مهمی را ایفا کردند، تصریح کرد: این زنان مومن با پسروی از ائمه اطهار (ع) و به خصوص با الگو قرار دادن حضرت فاطمه زهرا (س)، در زمان هشت سال دفاع مقدس همسران و فرزندان جوان خویش را در راه سربلندی این سرزمین تقدیم انقلاب کردند که امروزه باید از این زنان و مادران با غیرت و انقلابی به افتخار یاد کنیم و نسل امروز آن‌ها را الگوی خویش قرار دهند.

وی در ادامه در پاسخ به این پرسش اینکه در دهه‌ها و سال‌های اخیر چه عواملی باعث شده که روز به روز دختران، زنان و بانوان جوامع ما، با فرهنگ، زندگی و سیره زنان پر افتخار اوایل، دهه اول انقلاب و به خصوص جهان اسلام، چون حضرت زهرا (س) فاصله بگیرند، گفت: نگاه به غرب و برجسته کردن فرهنگ غربی و از طرف دیگرکمرنگ شدن و عدم روشنگری مسائل دینی راجع به نقش والای زن در اجتماع باعث شده که در فهم درست این قبیل مسائل شبهات زیاد وگاهی زدگی‌هایی از دین به وجود بیاید.

دانشگاه‌ها در نهادینه شدن سیره عملی حضرت فاطمه (س) پیشگام باشند

مبین فریدی دبیر سابق جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه بناب نیز در این ارتباط با بیان اینکه زنان نقش مهم و کلیدی در بسط و اعتلای جامعه فاطمی دارند، گفت: دانشگاه‌ها به عنوان مراکز اندیشه و تفکر باید بیش از سایر نهاد‌ها و دستگاه‌ها در ترویج، تبیین و گفتمان سازی ارزش‌های اسلامی و دینی در جامعه تلاش نمایند.

وی در ادامه با بیان اینکه ایام فاطمیه بهترین فرصت برای ترویج سبک زندگی فاطمی در جامعه و به خصوص آشنایی نسل امروز با سبک زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) است، اظهار داشت: حضرت فاطمه زهرا (س) نمونه بارزی از یک فرد انقلابی است، چرا که این شحصیت بزرگ و نمونه جهان اسلام؛ همیشه و در همه حال به عنوان الگوی بچه‌های انقلابی از ابتدای انقلاب تا به الان بوده‌اند.

این فعال دانشجویی استان آذربایجان‌شرقی در بخش دیگر سخنان خود با تاکید بر اینکه امروزه بسیاری از آسیب‌های اجتماعی کشورمان به خاطر دوری و فاصله گرفتن از سیره پاک ائمه معصومین (ع) خصوصا حضرت زهرا (س) است، یادآور شد: در آموزه‌های دینی و اسلامی همیشه بر این مسئله که فرهنگ فاطمی برای خانم‌ها فرهنگ محدودکننده‌ای نیست، تاکید شده چرا که فرهنگ فاطمی در یک عبارت یعنی حضور مداوم در جامعه و دفاع از ارزش‌ها در شرایط ضد ارزشی است.

شهدای مدافع حرم از برکات تربیت زهرایی خانواده‌هایی ایرانی است

سعید پاشایی فعال دانشجوی فرهنگی و دینی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان نیز در این خصوص با بیان اینکه زنان پاک و مومن کشورمان در طول انقلاب با الگو قرار دادن حضرت زهرا (س) و با تربیت جوانان مومن و انقلابی خدمات ارزشمندی به این نظام کردند، گفت: فعالیت‌های زنان در زمان انقلاب و تاثیر غیرقابل انکار زنان مومن انقلابی دهه ۵۰ در پیروزی انقلاب اسلامی نشان از این اصل مهم است که زندگی زن شیعه مومن ایرانی الگو گرفته از زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) بوده است.

وی، در پاسخ به این سوال اینکه زنان و دختران این سرزمین چقدر سبک و زندگی ائمه اطهار (ع) و در راس آن‌ها حضرت فاطمه زهرا (س) را الگوی خویش قرار دادند، اظهار داشت: از دامن زنان و مادران مومن و انقلابی که با الگو گرفتن از اعمال حضرت زهرا (سلام الله علیها) مردان و زنان پاکی تربیت می‌شوند که در آینده جامعه را متحول می‌سازند.

فعال دانشجوی آذربایجان‌شرقی در ادامه در بخش دیگر سخنان خود با تاکید بر اینکه در همین راستا نمونه بارز این امر را می‌توان به فعالیت‌های زنان در زمان انقلاب و تاثیر غیرقابل انکار زنان مومن انقلابی دهه ۵۰ در پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: در همین خصوص زندگی زن شیعه مومن ایرانی الگو گرفته از زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) بوده است که جوانان غیور که برای حفظ دین در زمان هشت سال دفاع مقدس در میدان جنگ با رمز یا حسین پیکار می‌کردند که نشان از وجود مادرانی است که با رمز یا زهرا و عمل زهرایی فرزندان خود را تربیت کرده‌اند.

با این حال از دیدگاه و نظرات این فعالان حوزه فرهنگ و دین می‌توان دریافت که با تأمل در سیرۀ عملی و رفتاری ائمه معصومین (ع) و در راس آن‌ها حضرت فاطمه زهرا (س) است که می‌توان به کمال و سعادت رسید همچنین گام‌های عملی در راستای مقابله با جنگ نرم دشمنان نظام اسلامی برداشت، چرا که یکی از شاخص‌ترین الگو‌های هویت دخترانه در اسلام، حضرت فاطمه زهرا (س) است که سیره این بانوی بافضیلت به عنوان یک الگوی به تمام معنا، می‌تواند در جهت شناخت و حفظ هویت دختران و زنان مسلمان سرمشق باشد و در این راستا برای تمام دختران و زنان تمام دنیا که هدفشان رسیدن به کمال انسانیت است.

منبع:فارس

انتهای پیام/

در سایه سار زیر چتر فاطمه زهرا (س)

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.