سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

مصرف کننده کراک و شیشه را چگونه بشناسیم؟

یک درمانگر اعتیاد گفت: مصرف ماده مخدر کراک موجب احساس سرخوشی شدید و مصرف ماده مخدر شیشه نیز موجب توهم در فرد مصرف کننده می‌شود.

کمال پرهون روانشناس و درمانگر اعتیاد در گفتگو با خبرنگار  حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص ماده مخدر کراک اظهار کرد: کراک از مشتقات کوکائین است که با تأثیر بر سیستم اعصاب مرکزی، باعث احساس سرخوشی شدید در فرد مصرف کننده می‌شود.

وی افزود: افزایش اعتماد به نفس کاذب، هوشیاری و تمرکز بالا، کاهش اضطراب و تنش، افزایش تعاملات اجتماعی، پرحرفی و بی ربط گویی، پرانرژی بودن، افزایش فعالیت‌های جنسی، کاهش اشتها و بیداری طولانی مدت از نشانه‌های افراد مصرف کننده کراک است.

این روانشناس و درمانگر اعتیاد گفت: مدت زمان و میزان مصرف کراک در افراد مختلف متفاوت است و اثرات روانی و جسمی زیادی را بر روی مصرف کنندگان می‌گذارد.

پرهون با بیان اینکه مشکلات جسمانی مصرف کراک شامل گلودرد‌های مزمن، گرفتگی صدا، تنگی نفس، اختلال در گوارش و حمله قلبی می‌شود، تصریح کرد: از دیگر علائم جسمانی مصرف کراک بی خوابی، تعریق زیاد، بی اشتهایی و لاغری شدید، تنگی عروق خونی، سکته، تیره شدن لب‌ها و آسیب‌های دهانی و دندانی و غیره است.

وی افزود: مشکلات روانی که مصرف کراک برای فرد به همراه دارد شامل افسردگی و غمگینی، بزرگ منشی و هذیان خود بزرگ بینی و اضطراب بی‌قراری شدید است.

این روانشناس و درمانگر اعتیاد تصریح کرد: هراس و وحشت زدگی، هذیان و قطع ارتباط با واقعیت، پارانویا تکانشی بودن در حوزه شناختی و رفتاری و غیره از جمله مشکلات روانی مصرف کراک است.

وی در خصوص مصرف ماده مخدر شیشه گفت: بر اساس بررسی‌های انجام شده در حال حاضر الگوی مصرف موادمخدر صنعتی در ایران از ماده مخدر شیشه (آمفتامین) به سمت مصرف ماده مخدر گُل در حال تغییر است.

پرهون با اشاره به اثرات کوتاه مدت و بلند مدت ماده مخدر شیشه بر بدن مصرف کنندگان تصریح کرد: ازجمله اثرات کوتاه‌ مدت مصرف ماده مخدر گُل می‌توان به افزایش دامنه و دقت توجه، کاهش خستگی، بی‌خوابی، افزایش فعالیت و تحرک، کاهش اشتها، احساس شادابی و سرخوشی موقت، تهوع و استفراغ، احساس تنش و اضطراب، بی‌نظمی در ریتم ضربان قلب و ضعف عضلانی اشاره کرد.

این روانشناس و درمانگر اعتیاد گفت: از اثرات بلندمدت مصرف ماده مخدر گُل می‌توان به وابستگی شدید و اعتیاد، بی‌نظمی و اختلال شدید در خلق، سوءظن و بدگمانی، توهم و خطا‌های شناختی، اختلال در کارکرد‌های مغز، کاهش وزن، مشکلات در دندان‌ها و افزایش احتمال خودکشی اشاره کرد.

پرهون در خصوص نشانه‌های مصرف ماده‌ مخدر شیشه گفت: از مشکلات روانی ناشی از مصرف ماده مخدر شیشه توهم است.

وی افزود: دلیل ایجاد توهم، شباهت ساختاری این ماده مخدر به انتقال‌دهنده‌های عصبی نور اپی نفرین، اپی نفرین و دوپامین است.

این روانشناس و درمانگر اعتیاد گفت: از دیگر نشانه‌های مصرف ماده مخدر شیشه استفاده زیاد از آب است، افرادی که شیشه مصرف می‌کنند خشکی دهان دارند، بنابراین از آب زیادی استفاده می‌کنند.

انتهای پیام/

برچسب ها: اعتیاد ، روانشناسی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۱۴ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
کاش خلخالی زنده بود و اینها رو اعدام می کرد.
هر موادی که خرید و فروش میشه، یعنی خرید یک گلوله که میره سمت مامورینی که با این قاچاقچیان مبارزه می کنند.
ناشناس
۱۰:۰۴ ۰۸ اسفند ۱۳۹۷
این مشخصات شامل همه بیماریهای روانی واعتیادگوناگون است وکلمه ای مختص به شیشه وکراک نداشت.