سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عضو هیات رئیسه شورای شهر قم عنوان کرد:

از مشکلات مهم قم وجود شهرک های صنعتی و صنایع آلاینده است

بختیاری گفت:استان قم دارای بیش از۲هزار و۲۰۰ واحد صنعتی وتولیدی،پنج شهرک صنعتی،پنج ناحیه صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم، عبدالله جلالی رئیس شورای اسلامی شهر قم عصر شنبه درجلسه تجلیل از مهندسان و تبیین نقش علوم و مهندسی کشاورزی در تالار امام جواد (ع) استانداری گفت: مدیریت شهری قم از طرح‌هایی که در این زمینه توسط کارشناسان تهیه و ارائه می‌شود، استقبال می‌کند.

وی تعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری قم با سازمان نظام مهندسی را نیز مورد توجه قرار داد و افزود: شناسایی گونه‌های کم آب بر جهت استفاده درفضای سبز شهری قم اهمیت زیادی دارد، از این رو اگر نظر تحقیقاتی در این خصوص است، در اختیار شورای شهر و شهرداری قرار داده شود.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر قم نیز با اشاره به مسائل زیست محیطی قم عنوان کرد: مشکلاتی از قبیل: نفوذ ریز گرد‌ها از مکان‌هایی مانند دریاچه حوض سلطان از دغدغه‌های زیست محیطی می‌باشد که علاوه بر قم، استان‌های همجوار را نیز در معرض خود قرار داده است.

دریاچه حوض‎سلطان در ۴۰ کیلومتری شمال شهرستان قم و ۸۵ کیلومتری جنوب تهران و در حاشیه بزرگراه تهران - قم قرار دارد.

این دریاچه در شمال شرق شهرستان قم واقع شده و رشته کوه‌های البرز در شمال آن قرار دارد. وسعت و شکل دریاچه متناسب با ورود آب و میزان بارندگی آن در فصول مختلف سال متفاوت است.

سرانه فضای سبز شهر قم ۱۸.۵ مترمربع به ازای هر شهروند است که سرانه جنگلی ۱۴.۲۶ مترمربع و سرانه شهری ۴.۲۳ مترمربع، سرانه بوستانی ۲ میلیون و ۷۸۰ هزار مترمربع و سرانه تفرجگاهی ۲.۳۱ مترمربع می‌باشد.

حسن بختیاری همچنین وجود شهرک‌های صنعتی و صنایع آلاینده را نیز از مشکلات قابل توجه قم ذکر و تاکید کرد: باید با مشارکت و همفکری دستگاه‌های مختلف و پشتیبانی استانداری به صورت جدی تری به آن پرداخته شود تا سطح فاجعه‌ای که ایجاد شده را تعدیل کنیم.

استان قم دارای بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ واحد صنعتی و تولیدی، پنج شهرک صنعتی، پنج ناحیه صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی است.

عضو هیات رئیسه شورای شهر قم تصریح کرد: مسائل زیست محیطی الزاما به صورت دفعی نیست و آثار ماندگاری دارد که نسل‌های بعدی را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

کارشناس محیط زیست نظام مهندسی کشاورزی قم نیز در این جلسه گفت: مطابق بررسی‌های صورت گرفته بیش از یک هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی این استان با پساب غیر استاندارد آبیاری می‌شود.

کل اراضی قابل کشت قم معادل ۱۰۵ هزارهکتار می‌باشد که این رقم ۴۶ صدم درصد کل اراضی قابل کشت کشور و میانگین تولید محصول‌های زراعی و باغی در سطح استان ۴۲۵ هزار تن است.

حامد تقوی خاطرنشان کرد: قم در مقایسه با استان‌هایی که وسعت بیشتری دارند، در آبیاری زمین با این نوع از پساب‌ها دارای رتبه تک رقمی می‌باشد.

وی با اشاره به چهار منطقه‌ای که زمین‌های کشاورزی آن به این شکل غیراستاندارد آبیاری می‌شود، گفت: دهستان قمرود در بخش مرکزی قم یکی از مهمترین این مناطق است، که زمین‌های گندم، جو، ذرت و یونجه و بسیاری از زمین‌های دیگر که غیر مثمر نیز هستند، آبیاری آن با پساب تصفیه خانه‌های فوری و اضطراری و جامع و همچنین فاضلاب خام سطحی منطقه چهار شهرداری صورت می‌گیرد.

این کارشناس کشاورزی همچنین ابتدای جاده جعفریه را نیز دیگر منطقه شناسایی شده دانست وافزود: حدود ۴۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی این منطقه از تجمیع فاضلاب‌های مناطق ۲ و ۶ شهرداری و آب چاه شیخ آباد آبیاری می‌شود.

وی افزود: در این منطقه باغ‌های اناری نیز وجود دارد که آبیاری آن با این فاضلاب غیراستاندارد در حال انجام است،۱۰۰ هکتار زمین که با فاضلاب سطحی شهرداری منطقه ۵ آبیاری می‌شود، نیز شناسایی شده است.

وی گفت: در حالی که رقیق کردن فاضلاب با آب چاه اقدامی غیرقانونی است، ولی آب چهار حلقه چاه به این فاضلاب وارد می‌شود.

جلسه تجلیل از مهندسان و تبیین نقش علوم و مهندسی کشاورزی با حضور مسئولان، مهندسان و کارشناسان حوزه کشاورزی استان برگزار شد.

همچنین در پایان این جلسه به مناسب پنجم اسفند روز بزرگداشت مقام مهندس هشت تن از کارشناسان کشاورزی قم در رشته‌های آب و خاک، زراعت و اصلاح نباتات، فروشندگی سموم و دفع آفات، محیط زیست و دام و طیور تجلیل شدند.

پنجم اسفند روز تولید خواجه نصرالدین طوسی روز مهندس نامگذاری شده است.

انتهای پیام /ح

توسعه فضای سبز شهر قم نیازمند طرح‌های پژوهشی است

برچسب ها: شورای شهر ، صنعت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.