سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

به همت محققان انجام شد؛

تولید داروی ایرانی پرخطر برای درمان «آرتریت روماتوئید»

رئیس مرکز تحقیقات روماتولوژی ایران از تولید داروی درمان «آرتریت روماتوئید» به همت محققان ایرانی خبر داد.

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، احمدرضا جمشیدی، فوق تخصص روماتولوژی، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس مرکز تحقیقات روماتولوژی ایران در مراسم رونمایی از داروی «روفانیب» اظهار کرد: این دارو برای بیمارانی که مبتلا به آرتریت روماتوئید هستند کاربرد دارد و بیماری را در محل پیام شروعش متوقف می‌کند.

وی افزود: بیماری‌های خود ایمنی به این صورت هستند که یک عامل خارجی وارد بدن می‌شود و سیستم ایمنی را تحریک می‌کند. در زمینه ژنتیکی و اختلالات ایمنی که وجود دارد این سیستم ایمنی به خود بدن حمله می‌کند که و این بیماری را خود ایمنی می‌نامیم.

کاربرد درمانی داروی روفانیب در آرتریت روماتوئید 

رئیس مرکز تحقیقات روماتولوژی ایران ادامه دارد: این دارو به منظور درمان استفاده می‌شود.

چند سال پیش این دارو به نام توفاسیتینیب وارد کشور شد، ولی به دلیل قیمت بالای این دارو که ماهانه ۵.۵ میلیون برای بیمار هزینه داشت؛ نمی‌توانستیم برای بیمار تجویز کنیم و بیمار هم توانایی پرداخت هزینه این دارو را نداشت؛ همچنین هیچ بیمه‌ای هم این دارو رو پوشش نمی‌دهد، چون این بیماری مزمن است و طول درمان طولانی دارد و مجبور بودیم این دارو را در داخل کشور تولید کنیم.

وی بیان کرد: این اتفاقی است که در داخل کشور ما افتاده و این دارو تولید شد واعداد و ارقامی که می‌بینیم به عنوان کنترل کیفی نشان می‌دهد این دارو کاملا مشابه دارو‌های خارجی است.

دولت باید به تولیدات داخلی توجه داشته باشد

جمشیدی اضافه کرد: اکنون لازم است دولت توجه به تولیدات داخلی داشته باشد چراکه این مسئله کمک به بیمارانی است که واقعا دردمند هستند، به خصوص بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید که به درمان مقاوم هستند و شبانه روزی درد می‌کشند و نمی‌توانند به کار روزمره‌شان برسند.

نیما سپهری، مدیر عامل یک شرکت داروسازی در ارتباط با این دارو اظهار کرد: شرکت داروسازی ما برای نخستین بار در کشور موفق به تولید داروی روفانیب (Tofacitinib) شده است؛ محصول روفانیب (Rhofanib) با نام ژنریک توفاسیتینیب برای آن دسته از بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید و پسوریاتیک ارتریتیس که به متوترکسات پاسخ مناسب نشان نداده‌اند و بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو متوسط تا شدید کاربرد دارد.

وی با اشاره به اینکه روفانیب به شکل قرص ۵ میلی‌گرمی و در جعبه‌های ۵۶ عددی وارد بازار شده است، گفت: در شرکت ما گروهی از متخصصین جوان دانشگاه‌های ایران با میانگین سنی ۳۰ سال گرد هم آمده‌اند.

روفانیب جزو دسته دارو‌های پرخطر است

سپهری اضافه کرد: تولید این محصول دارویی برای اولین بار در کشور باعث می‌شود تامین آن مداوم، با قیمت مناسب برای بیمار ایرانی باشد. این دارو جزو دسته دارو‌های پرخطر است که تولید آن تنها در خطوط دارای سیستم‌های بسته دارای ایزولاتور امکان پذیر است.

وی گفت: با توجه به وجود خط تولید اختصاصی برای مولکول‌های پرخطر، همچنین تجربه تولید بیش از ۱۰ محصول خوراکی پرخطر توسط مجموعه ما، این شرکت بر آن شد تا به عنوان یکی از معدود دارندگان تکنولوژی ایزولاتور در ایران تولید این محصول را در برنامه کاری خود قرار دهد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
مجتبی
۱۱:۱۴ ۱۵ مرداد ۱۳۹۹
سلام لطفا گزارشی تهیه کنید که چرا بیمه این دارو را تحت پوشش قرار نمیده من بیماری IBDدارم و حداقل باید ۳-۴ سال این دارو را مصرف کنم ماهی ۱ تا ۲ میلیون واسه دارو خیلی زیاده زیر این فشار اقتصادی دولت چرا کمک نمیکنه؟