زمانی که مواد غذایی نمیتوانند کامل در روده کوچک تجزیه شوند، به همان صورت وارد روده بزرگ شده تا باکتریها گوارش آن را بیشتر انجام دهند و این کار باعث تولید گاز می شود.
تولید شدن گاز در معده یکی از مشکل های بسیار شایع برای مردم دنیا می باشد. در اکثر موارد، گاز درون معده علامت وجود یک مشکل بزرگ نیست، اما می تواند شرایطی خجالت آور، دردناک، و ناراحت کننده را به وجود بیاورد. اگر شما هم با تولید گاز اضافی در معده رو به رو هستید و با تغییر در رژیم غذایی مشکل شما حل نشده است، بهترین گزینه مراجعه به پزشک متخصص برای معاینه می باشد.
با سلام لطفا دلیل افزایش گاز معده را ذکر ودارویی یرای کاهش آن بیان کنید. پاسخ : احساس باد و نفخ شکم بیشتر بدلیل افزایش حساسیت احشایی در بعضی افراد باشد گاه نیز میتواند ناشی از اختلال حرکتی روده ای باشدکه باعث می شوددر بعضی این حجم گاز قابل تحمل نباشد. از منابع اصلی تولید گاز روده فعالیت تخمیری باکتریهای روده ای روی قند و پروتئین است. افزایش تولید گازدر داخل مجرا به دنبال خوردن برخی غذاها مثل حبوبات و بعضی غلات ومیوه ها موجب اتساع شکم و پربادی و نفخ شکم می شود.
گاه نیز علت ایجاد نفخ تکثیر غیر طبیعی باکتری ها در روده یا عفونت ژیاردیا است.
برای درمان باید فرد از مصرف غذاها و موادی که باعث پیدایش این حالت می شود خودداری کند. مصرف دایمتیکون و کارمینت تا حدی موثر است در صورت ادامه یافتن علایم بهتر است آزمایشات لازم جهت بررسی علل دیگر مثل عفونت های انگلی و سوء جذب مواد توسط متخصص داخلی یا فوق تخصص گوارش انجام شود.
ما هنگام غذا خوردن یا نوشیدن، چه آگاهانه و چه ناآگاهانه، مقداری هوا می بلعیم. با صدا نوشیدن مایعات، غذا خوردن سریع، صحبت کردن هنگام غذا خوردن، نوشیدن مایعات با نی، و آدامس جویدن می توانند دلایل ورود هوای اضافی به دستگاه گوارش باشند.
وقتی هوا وارد می شود، باید از بدن خارج شود، که به طور معمول از طریق باد گلو این کار صورت می گیرد. تغییر روش غذا خوردن می تواند به کاهش تولید گاز ناشی از این دلیل کمک کند.
برخی مواد غذایی در زمینه تولید گاز شناخته شده هستند، که از آن جمله می توان به لوبیا، ذرت، بروکلی، و کلم اشاره کرد. محصولات لبنی می توانند در افرادی که به عدم تحمل لاکتوز مبتلا هستند موجب تولید گاز شوند.
نوشیدنی های گازدار و آدامس می توانند به شکل گیری باد گلو منجر شوند. جایگزین های قند که می توانند شامل سوربیتول، مانیتول، و زایلیتول باشند، ممکن است موجب تشکیل گاز در برخی افراد شوند.
عدم تحمل لاکتوز یکی از مشکلات شایعی است که به واسطه کمبود آنزیم مسئول تجزیه قند شیر شکل می گیرد. مصرف محصولات لبنی ممکن است نشانه های تولید گاز را افزایش دهند، و پرهیز از مصرف آنها یک روش درمانی معمول محسوب می شود. محصولات لبنی فاقد لاکتوز برای افرادی که توانایی تجزیه قند شیر را ندارند در دسترس هستند.
منبع: عصر ایران
انتهای پیام/