سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فضائلی در پیش‌خطبه‌های نماز جمعه:

دلیل فقدان روحیه انقلابی، علت برخی شکست‌ها است/ بیانیه گام دوم رهبر انقلاب جامعیتی فراگیر دارد

کارشناس مسائل سیاسی گفت: هر جا با تفکر انقلابی حرکت کردیم و مدیران ما مدیران جهادی بودند، دستاورد‌های بزرگی را به دست آوردیم.

به گزارش خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، مهدی فضائلی امروز در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران با اشاره به اهمیت بیانیه گام دوم انقلاب، گفت: رهبر معظم انقلاب در سالگرد چهلمین سال پیروزی انقلاب بیانیه گام دوم را بعد از برگزاری مراسم باشکوه ۲۲ بهمن و حماسه ایرانیان در اولین روز‌های ورود به دهه پنجم انقلاب اسلامی صادر کردند که از لحاظی حائز اهمیت بوده و لازم است آحاد مردم با مفاد و محتوای آن آشنایی پیدا کنند و نخبگان و مسئولان آن را مطالعه و در جهت تبیین، اجرا و تحقق آن تلاش کنند.

وی با بیان اینکه این بیانیه یک بیانیه جامع است، افزود: این بیانیه از فراگیری و جامعیت محتوایی برخوردار است یعنی هم نگاهی به گذشته و تاریخ دارد و هم شرایط امروز را توصیف می‌کند و هم یک نقطه روشن و چشم‌اندازی را برای آینده کشور ترسیم می‌کند.

کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: این بیانیه راه رسیدن و تحقق به نقطه روشن را مشخص می‌کند و قوه محرکه و پیشرانی را که می‌تواند به آن چشم انداز برسد، جوانان معرفی می‌کند.

فضائلی ادامه داد: این بیانیه یک نگاه تاریخی و اشاره‌های گذرا به تاریخ انحطاط ایران به خصوص در ۲۰۰ سال قبل از انقلاب دارد و دستاورد‌ها و خون‌آورد‌هایی که در این چهار دهه به دست آمده است را به صورت فشرده در خود جای داده است.

وی تصریح کرد: در این بیانیه به وضعیت و ظرفیت‌های موجود اشاره شده و تمدن نوین اسلامی را چشم‌انداز روشنی دانسته است که رهبر معظم انقلاب آن را به عنوان نقطه دست‌یافتنی و قابل تحقق اشاره کرده‌اند؛ یعنی تمدن نوینی که می‌تواند زمینه‌ساز و فراهم آورنده بستر ظهور حضرت، ولی عصر (عج) باشد.

تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: اگر چهل سالگی در عمر یک انسان بخش مهمی است که باید پختگی‌ها و بلوغ و تجربیات همه جانبه را داشته باشد، چهل سال در عمر تمدن‌ها زیاد نیست و دوران کوتاهی محسوب می‌شود.

فضائلی ادامه داد: با این وجود انقلاب اسلامی دستاورد‌ها و تجربیات گرانبهایی در طول این مدت کوتاه به دست آورده است که خود را برای برداشتن گام‌های بلند بعدی آماده کرده است.

وی با اشاره به توصیه‌های رهبر معظم انقلاب برای تحقق چشم‌انداز تمدن نوین اسلامی در این بیانیه گفت: پیشرفت و تلاش بیشتر در جهت کسب دانش و انواع فناوری‌ها، بهبود وضعیت اقتصادی، تلاش در جهت تحقق عدالت و مبارزه با فساد از جمله مواردی است که باید به آن عمل شود و دنبال کردن این توصیه‌ها می‌تواند ما را به تمدن نوین اسلامی برساند.

کارشناس مسائل رسانه با بیان اینکه موتور محرک و پیشران توصیه‌های بیانیه گام دوم رهبر انقلاب، جوانان هستند، گفت: جامعه ما یک جامعه جوان است به خصوص جوان مومن، تحصیل‌کرده و باانگیزه قدرت بالایی برای پیشبرد اهداف و برنامه‌ها دارد.

فضائلی ادامه داد: دستاورد‌های چهل سال اول انقلاب با نیروی جوانان به دست آمده است و جوانان در همه برهه‌ها مثلا در غائله‌های مختلف در کردستان و سیستان و بلوچستان نقش داشتند و توانستند با برنامه‌ریزی این اتفاقات را خنثی کنند.

وی افزود: دوران دفاع مقدس هم توسط جوانان مدیریت شد و فتوحات بزرگ توسط آن‌ها به دست آمد و حتی بعد از دفاع مقدس در دهه دوم انقلاب که آغاز پیشرفت‌های علمی ایران است، جوانان جایگاه ویژه‌ای داشتند.

کارشناس مسائل رسانه تصریح کرد: در اوائل دهه هشتاد، متوسط سن دانشمندان ۳۰ تا ۳۵ سال بود و این جوانگرایی در بخش صنایع موشکی و دفاعی، هوافضا، بیوتکنولوژی، نانوتکنولوژی وجود داشت.

فضائلی با بیان اینکه در ادامه راه انقلاب هیچ چاره و گریزی وجود ندارد که فعالیت‌ها را به دست جوانان بسپریم، گفت: مسئولان باید آماده واگذاری مسئولیت‌ها باشند و نسل جوان امروز آمادگی خود را برای پذیرفتن این مسئولیت‌ها بالا ببرد.

وی با اشاره به تفاوت جوانان نسل اول انقلاب با نسل کنونی گفت: تفاوت این است که جوانان انقلاب از نقطه صفر شروع کردند و هیچ الگویی وجود نداشت، اما وقتی جمهوری اسلامی به وجود آمد، بخش‌های مختلف این نظام شکل گرفت و جوانان کنونی فرصت دارند که از تجربیات نسل اول و دوم بهره ببرند و این سرمایه بسیار گران‌بهاست.

کارشناس مسائل رسانه افزود: یکی از کمرنگ‌ترین بخش‌ها در این بیانیه وجود رهبری است در صورتی که همه دستاورد‌ها مرهون حمایت و عنایت رهبری است.

فضائلی خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب از کارکرد عدالت ناراضی هستند و تاکید کرده‌اند که با عدالت تمدن نوین اسلامی فاصله طولانی داریم.

وی ادامه داد: نکته اول این بیانیه جوانان و ضرورت مهیا کردن بستر واگذاری مسئولیت‌ها به جوانان است.

تحلیل‌گر مسائل سیاسی تصریح کرد: نکته دوم این است که رهبری در بخشی از این بیانیه می‌گویند" بدانید که اگر بی‌توجهی به شعار‌های انقلاب نمی‌بود بی‌شک دستاورد‌های انقلاب بسی بیشتر و جلوتر بود و بسیاری از مشکلات کنونی وجود نمی‌داشت"، این نکته کلیدی برای جریان انقلابی و توجه به پیام‌های انقلابی است.

فضائلی تصریح کرد: مردم سؤال می‌کنند که چگونه است که ما می‌توانیم در صنایع موشکی پیشرفت داشته باشیم، اما نمی‌توانیم صنعت خودروسازی را اصلاح کنیم.

وی افزود: هر جا با تفکر انقلابی حرکت کردیم و مدیران ما مدیران جهادی بودند و با تلاش شبانه روزی و انگیزه و اراده و با به کارگیری ظرفیت‌های درونی حرکت کردیم، دستاورد‌های بزرگی را به دست آوردیم، دلیل فقدان روحیه انقلابی، علت برخی شکست‌ها است.

فضائلی گفت: عدم حضور جریان‌های انقلابی یک مشکل بوده است که جامعه ما باید لزوم حضور آن‌ها را به درستی درک کند و در انتخاب مدیران جهادی نقش ایفا کند.

کارشناس مسائل سیاسی در پایان گفت: نباید با این بیانیه برخورد تشریفاتی شود و دولتمردان برای تحقق بخشیدن به آن وظیفه سنگینی دارند.

فضائلی ادامه داد: در حوزه معنویت و اخلاق در جهت تقویت آن همه مردم وظیفه دارند و دولتمردان در فراهم کردن بستر اخلاق مسئولیت دارند، یعنی یکی از وظایف آن‌ها این است که در اخلاق و معنویت الگو باشند و درس اخلاق و معنویت را به همگان دهند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.