به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کشور ما رتبه ۱۹
پزشکی در جهان را دارد؛ جایگاهی که به همت پزشکان و متخصصان در زمینههای تحقیقات پزشکی، ساخت تجهیزات پیشرفته پزشکی و آموزش پزشکی مؤثر به ارمغان آمده است. تأسیس ۵ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی در شهرهای
جیرفت،
دزفول،
کرج،
نیشابور و
تربت حیدریه، رشد چشمگیر در تولید تجهیزات پزشکی، افزایش تعداد محصولات تولیدی از ۴۵۰ به ۵۵۰ قلم، تولید بیش از ۸۵ درصد از ملزومات پزشکی یک بار مصرف پزشکی در داخل کشور از مهمترین عوامل به دست آمدن جایگاه منحصر به فرد ایران در علم پزشکی محسوب میشود که صرفه جویی ارزی زیادی را به همراه داشته است. به تازگی پژوهشگران پزشکی ایرانی به دستاوردهایی داشته اند که جایگاه پزشکی کشورمان را در دنیا متحول خواهد کرد.
در رتبهبندی دانشگاههای علوم پزشکی وبیومتریک سه دانشگاه علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و تبریز به ترتیب رتبههای اول تا سوم کشوری را در گروه علوم پزشکی کسب کردهاند. این نظام رتبهبندی به ارزیابی حضور پژوهشی و آموزشی دانشگاهها در وب از طریق وب سایتهای دانشگاهی آنان میپردازد. در این رتبهبندی، رتبه ۵۸ دانشگاه علوم پزشکی کشور مشخص شده است.
۱۲ دانشگاه ایرانی برتر جهان
به تازگی هم ۱۲ دانشگاه علوم پزشکی کشور در جمع برترینهای دنیا و جهان اسلام قرار گرفته اند. این موضوع را سرویس دانشگاه روزنامه جوان به نقل از دکتر دهقانی، سرپرست پایگاه استنادی جهان اسلام آورده است. تعداد استنادهای دریافتی مقالات دانشگاهها ومؤسسات تحقیقاتی ملاک انتخاب آنها در این پایگاه است. دانشگاههاو مؤسسات تحقیقاتی برتردر ۲۲ حوزه موضوعی انتخاب ومعرفی میشوند. این دانشگاهها ومؤسسات باید از نظر استنادهای دریافتی دردسته یک درصد برتر قرارگرفته باشند.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رشته موضوعی داروشناسی و سم شناسی در بین کشورهای اسلامی براساس تعداد مقالات برتر رتبه نخست را کسب کرده است؛ یعنی این دانشگاه بیشترین تعداد مقالات برتر دنیا در بین کشورهای اسلامی در حوزه داروشناسی و سم شناسی را تولید کرده است. در همین حوزه این دانشگاه براساس تعداد مدارک رتبه هفتم کشورهای اسلامی و براساس تعداد استنادها رتبه چهارم کشورهای اسلامی را کسب کرده است که نشان از قدرت پژوهشگران این حوزه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد دارد.
جالب اینکه در حوزه پزشکی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران در بین کشورهای اسلامی براساس شاخص تعداد استنادها و مدارک تولید شده رتبه نخست را به خود اختصاص داده است. براساس تعداد مقالات برتر در حوزه موضوعی، این دانشگاه رتبه چهارم کشورهای اسلامی را دارد. دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه ایمنیشناسی نیز از نظر تعداد مدارک رتبه اول کشورهای اسلامی و از نظر تعداد استنادهای دریافتی رتبه دوم را دارد. همچنین این دانشگاه براساس شاخص تعداد مقالات برتر نیز رتبه چهارم کشورهای اسلامی را کسب کرده است.
بهبود روشهای ترمیم نخاع با میدان مغناطیسی۲دستاورد جدید پژوهشگران در عرصه علم پزشکی به دست آوردند که خبر آن در خبرگزاری ایسنا منتشر شده است. پژوهشگران دانشگاه تهران موفق شدند با ارائه میدان مغناطیسی ایستا (SMF) بهعنوان روش درمانی غیرتهاجمی، روشهای ترمیم نخاع با حداقل عوارض جانبی را بهبود دهند.
نتیجه تحقیقات مطهره اقاملائی که این طرح را در قالب پایاننامه کارشناسی ارشد بیوفیزیک با راهنمایی دکتر حمید مباشری انجام داده است اثربخشی میدان مغناطیسی ایستا بر ریختشناسی، جهتگیری و مهاجرت نورونها و سایر سلولهای نخاعی، همچنین توانایی رویکرد مطرح را در درمان بر پایه مغناطیس در موارد آسیب نخاعی نشان داد.
هدف اصلی تحقیقات بیوفیزیکی در سطوح سلولی و مولکولی در حیطه آسیبهای نخاعی، بهبود روشهای ترمیم نخاع با حداقل عوارض جانبی است.
ایمپلنتهای قابل کاشت در مغزایمپلنت مغزی دستاوردی است که به نقل از خبرگزاری ایسنا محققان دانشگاه صنعتی سهند تبریز با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تبریز و ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی، اجرای یک طرح پژوهشی در زمینه طراحی و ساخت «بسته نفوذناپذیر و زیستسازگار برای ایمپلنتهای قابل کاشت در مغز» را آغاز کردند. دکتر فرهنگ عباسی، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی سهند تبریز در گفت: گو با خبرنگار ایسنا با اعلام این خبر گفته است: «یکی از چالشهای اصلی استفاده بلندمدت از پروتزهای عصبی کاشته شده در مغز عملکرد متباین ایمپلنت به دلیل پاسخهای بافتی و نیز ناپایداری فصل مشترک با بافت عصبی در کاربردهای بالینی است.»
دکتر عباسی هدف از اجرای این طرح تحقیقاتی، توسعه مواد بستهبندی مناسب بر پایه فیلمهای پلیمری به عنوان مواد هرمسی برای پوششدهی و کپسوله کردن ایمپلنتهای مغزی و ایجاد یک فصل مشترک پایدار بین ایمپلنت و بافت مغز ذکر کرده و با بیان اینکه در توسعه این فناوری شناختی بخش عمده تجهیزات با خلاقیت و نوآوریهای محققان ساخته و تولید شده است گفت: «دستیابی به این تکنولوژی گامی بسیار مؤثر و حیاتی برای بومیسازی ایمپلنتهای مغزی است. با بهرهگیری از این فناوری شناختی، بیماران دارای اختلالات شناختی و ضایعات مغزی میتوانند بدون کمک دیگران و با استفاده از کامپیوتر به فعالیتهای روزانه خود ادامه دهند.»
منبع: فارس
انتهای پیام/