سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیر حوزه علمیه خراسان:

ایجاد حرکت تحولی در حوزه‌های علمیه ضروری است/تحول و دگرگونی یک سنت اجتناب‌ناپذیر است

مدیر حوزه علمیه خراسان گفت:حرکت انقلابی و تحولی در حوزه علمیه خراسان آغاز شده است.

به گزارش خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد ، آیت الله سیدمصباح عاملی مدیر حوزه علمیه خراسان ظهر امروز در همایش تجلیل از برترین‌های حوزه علمیه خراسان در مدرسه علمیه نواب گفت: در آستانه گام دوم انقلاب، حوزه علمیه خراسان حرکت انقلابی و تحولی در حوزه‌های علمیه را آغاز کرده تا بستری برای ادامه مسیر باشد.

وی تصریح کرد: آنچه که انتظار سالیان سال حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری از علما، روحانیون و طلاب جوان و باانگیزه بوده، برداشتن گام تحولی در حوزه‌های علمیه است که در همین راستا پس از حکم انتصاب اعضای شورای عالی حوزه علمیه خراسان توسط رهبر معظم انقلاب، حرکت‌های تحولی در این حوزه از سه سال گذشته آغاز شده است.

مدیر حوزه علمیه خراسان با تاکید بر ضرورت ایجاد حرکت تحولی در حوزه‌های علمیه، گفت: با توجه به شرایطی که به ویژه حوزه‌های علمیه امروز در سطح ملی و بین‌المللی دارند، برای همه ما روشن است که یک حرکت تحولی همه جانبه به لحاظ کمیت و کیفیت ضرورت دارد.

آیت الله عاملی با اشاره به اینکه اصل تحول از سه ناحیه، ضرورت اجتناب‌ناپذیر دارد، افزود: تحول و دگرگونی یک سنت اجتناب‌ناپذیر است و هرکس در این مسیر قرار گیرد، اثربخشی آن را در خود و در جامعه خواهد دید. تحول، در مکتب انسان‌ساز اسلام به عنوان یک تکلیف و همچنین فلسفه اجتهاد و فقاهت در هر نسل، مبتنی بر حرکت‌های تحولی بوده است.

وی با اشاره به آیه ۱۱ سوره رعد که می‌فرماید «إِنَّ اللهَ لاَ یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى یُغَیِّرُواْ مَا بِأَنْفُسِهِمْ» تصریح کرد: اگر جامعه‌ای ارتقا و عزت بخواهد باید در سایه تحول حرکت کند و این تغییر را نخست از خود آغاز کرده و آن را به سمت جامعه توسعه دهد.

مدیر حوزه علمیه خراسان حرکت تحولی را نمونه‌ای از تکلیف الهی برشمرد و گفت: اگر بخواهیم فقاهت و اجتهاد روزآمد و کارآمدی داشته باشیم باید حرکت‌های ما طبق مقتضای زمان، شرایط روز و پاسخگویی به نیاز‌های جامعه و جهان باشد.

آیت الله عاملی با بیان اینکه تحول سه مرحله دارد و انبیا نیز این مسیر را پیش بردند، افزود: برای ایجاد تحول در جامعه نخستین حرکت انبیا، تحول در نظام اجتماعی، ایجاد باور دینی و ایمان در بین افراد بود که باید ضرورت تحول را باور کرد و گفتمان و عمل تحولی را از دیگر ارکان تحول دانست.
 
وی با طرح این سوال که «حوزه‌های علمیه و به ویژه این حوزه در شرایط فعلی جامعه، در کدام مرحله از تحول قرار دارد؟» تصریح کرد: نگاه تحولی و مطالبه حوزه علمیه خراسان امروز تغییر کرده و حتی انتقادات نیز، مبتنی بر مطالبات تحولی صورت می‌گیرد.

مدیر حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه امروز حوزه علمیه خراسان در مرحله سوم، یعنی عمل تحولی گام برمی‌دارد، گفت: در حال حاضر تلاش ما با تمام ظرفیت، در عمل و حرکت تحولی برطبق مطالبات مقام معظم رهبری، عبور سریع از مرحله گفتمان به عمل است.

آیت الله عاملی تحقق مطالبه دو ویژگی اساسی حوزه انقلابی، اندیشه و عمل را مورد تاکید قرار داد و افزود: حوزه علمیه خراسان تحت عنوان "سنت‌های کارآمد"، حرکت خوبی را شروع کرده که براساس بررسی نتایج به دست آمده از گذشتگان و روزآمد شدن مجاهدت‌های علمی آنان است.

وی با بیان اینکه حرکت تحولی مبتنی بر نیاز‌های امروز مطرح است و توجه به آن‌ها سبب تولید علم می‌شود تصریح کرد: حوزه‌های علمیه برای تحول در شرایط فعلی، متناسب با توانمندی و پاسخگو بودن به خود، جامعه و جهان باید حرکت کنند.

مدیر حوزه علمیه خراسان به بحث آینده‌نگری اشاره کرد و گفت: عنوان آینده‌نگری، ترمزی برای حرکت‌های تحولی در شرایط فعلی است و در واقع زیرساختی برای حرکت علمی، جهادی، فقاهتی، تحولی و پاسخ گویی است.

آیت الله عاملی با بیان اینکه آینده را باید با توجه به زنجیره مباحث در نظر گرفت، افزود: حرکت انسان مسلمان و جامعه اسلامی وقتی کارآمد و روزآمد خواهد بود که زنجیره اطلاعات هم‌پوشانی و هم‌افزایی داشته باشد، در این صورت یک حرکت تحولی قطعا شکل می‌گیرد.
 
انتهای پیام//ج.ر
 

آینده‌نگری، ترمزی برای حرکت‌های تحولی در شرایط فعلی است

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.