وی افزود: در ۹ ماه نخست امسال، ۶۲ میلیون دلار بادام مامایی از چهارمحال و بختیاری صادر شد که ۷۵ درصد ارزش کل صادرات استان را شامل میشود.
غریب اضافه کرد: ۱۰ هزار نفر به صورت مستقیم در عرصه تولید و عرضه بادام در چهارمحال و بختیاری فعالیت دارند که ۵ درصد آمار اشتغال استان است.
وی با بیان وجود بیشتر درختان بادام استان در شهرستانهای سامان و بن، گفت: این درختان که شامل ۷۰ درصد باغات بادام استان است، به صورت قطرهای آبیاری میشود.
غریب در ادامه، ارزش تولیدات کشاورزی چهارمحال و بختیاری را سالانه ۳۴ هزار میلیارد ریال بیان کرد و افزود: بیش از ۷ هزار میلیارد ریال معادل ۲۲ درصد این تولیدات به بادام اختصاص دارد.
وی، بازار هدف صادرات بادام استان را کشورهای حاشیه خلیج فارس، هند، روسیه و پاکستان اعلام کرد.
غریب اضافه کرد: برای موفقیت در عرصه صادرات بادام باید نسبت به تقویت و ارتقای بسته بندی و درجه بندی بادام، تخصیص برند و نام تجاری، و کسب استانداردهای تشویقی اقدامات بیشتری انجام شود.
وی با اشاره به مقاومت درخت بادام نسبت به شرایط کم آبی و خشکسالی گفت: به همین دلیل میتوان باغات بادام را جایگزین باغات آب بر نمود.
به گفته غریب؛ چهارمحال و بختیاری برای دوازدهمین سال متوالی، رتبه نخست تولید بادام آبی کشور را از آن خود کرده است.
سطح زیر کشت باغات استان چهارمحال و بختیاری، ۴۲ هزار هکتار است که ۱۴ هزار و ۲۰۰ هکتار معادل حدود ۳۱ درصد آن به بادام اختصاص دارد.
از مجموع باغات بادام این استان، ۱۲ هزار و ۳۹۰ هکتار آن شامل ۱۱ هزار و ۸۰۰ هکتار باغ آبی و ۵۹۰ هکتار باغ دیم، بارور و مابقی نهال غیر بارور است.
انتهای پیام/ز