به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، بحثهایی که این روزها حول موضوع پوشش مطرح است، در نهایت معطوف به یک سوال میشود؛ آیا حجاب اجباری لازم است یا نه؟ تنشهای فراوانی بر سر پاسخ این سوال وجود دارد و همچنان یک جمع بندی نهایی و جامع از سوی تمام افراد، اتفاق نیفتاده است. همچنان مخالفان حجاب بر سر حرف خود ایستاده اند، اما به نظر میرسد، برای حل مشکل بی حجابی باید موضوع دیگری را که در قانون هم به آن نیاز داریم، بررسی کنیم.
بیشتر بخوانید: حجاب و عفاف پیش از اسلام در میان ایرانیان رواج داشته است + فیلم
حجت الاسلام و المسلمین محمد پویا کارشناس مذهبی و پژوهشگر دینی در اینباره به خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بیشتر تنشها برای موضوع حجاب با این سوال مطرح میشود که آیا حجاب اجباری باشد یا نه؟ قبل از اینکه به این سوال پاسخ دهیم، باید موضوع دیگری را حل کنیم و آن موضع «تَبَرُّج» است. آیا جامعه ما نیازمند «تَبَرُّج»است یا نه؟ آیا «تَبَرُّج» باید قانونی باشد؟ اگر این موضوع حل شود، مشکل حجاب هم حل میشود.
وی افزود: «تَبَرُّج» به این معناست که یک خانم آنقدر آرایش کند که نسبت به دیگران متفاوت باشد و جلب توجه کند. خود آرایی زننده را «تَبَرُّج» مینامند. آیا «تَبَرُّج» مجوز دارد یا نه؟ از لحاظ عقلی هیچ انسانی چنین مجوزی صادر نمیکند. هیچ خانم خردمندی که اهل علم و فرهنگ باشد، به خود اجازه «تَبَرُّج» را نمیدهد؛ چراکه این انسان جذب دیگران به بدن و اندامش را رفتار زشتی میداند. بعضیها اصرار دارند که به همه بقبولانند، عرف این موضوعات را پذیرفته است، اما عرف هم چنین موضوعاتی را نمیپذیرد.
بیشتر بخوانید: چادر رنگی برای حجاب بانوان مناسب است؟
این کارشناس مذهبی ادامه داد: اینجا ایران اسلامی است؛ کشوری که با پیشینه دینی عمیق و فرهنگی مثال زدنی. چنین وصلهای به فرهنگ ایرانی نمیچسبد. اگر یک خانم ظاهری داشته باشد که دیگری به او نگاه حرام کند، آن خانم در گناه کسی که نگاه حرام انجام داده است، شریک است. همانطور که زمینه سازی برای ارتکاب به قتل، جرم محسوب میشود، زمینه سازی برای انجام گناه حتی به دست فرد دیگر، گناه است. این که عدهای در بحث «تَبَرُّج» غفلت میکنند و میگویند به دو تار مو گیر میدهید، یک اشتباه بزرگ است.
حجت الاسلام پویا در پایان اضافه کرد: وقتی بررسی کنیم، میبینیم مشکل بر سر دو تار مو نیست. «تَبَرُّج»های عجیب با لباسهای بدن نما متناسب با یک انسان خردمند نیست. این آرایشها به سمتی میرود که هویت انسانی را از انسان میگیرد و هویت حیوانی و شیطانی را جایگزین میکند. این آمار تکان دهنده فروش لوازم آرایش و عملهای زیبایی به هیچ وجه طبیعی نیست. قبل از این که درباره حجاب اجباری صحبت کنیم، باید موضوع «تَبَرُّج» را بررسی کنیم. باید به جمع بندی برسیم که «تَبَرُّج» قانونی است یا نه. باید منع جدی در قانون برای این موضع باشد. اگر موضوع «تَبَرُّج» حل شود، آن زمان میتوانیم، درباره بحث حجاب صحبت کنیم.
بیشتر بخوانید: بسیاری از بانوان از تاثیر پوششان روی آقایان آگاهی ندارند + فیلم
در ادامه میتوانید ویدیو کامل این گفتگو را مشاهده کنید.
انتهای پیام/