این کارشناس مسائل بین الملل افزود: متاسفانه بحث توان دفاعی ایران بهانه ای برای آمریکا و قدرتهای استعمارگر شده است تا با استفاده از این مقوله تحریم های بیشتری اعمال و نوعی جریان سازی علیه ایران به راه بیاندازند.
هانی زاده ادامه داد: منطقه خاورمیانه آکنده از انواع سلاحهای کشتار جمعی شده است، اسرائیل بیش از ۲۰۰ کلاهک هستهای در اختیار دارد. همچنین در یک منطقه جغرافیایی محدود، عربستان سعودی در ۲ سال گذشته ۱۰۰ میلیارد دلار سلاح از آمریکا و غرب خریداری کرده است و در جنوب شرق آسیا هم برخی کشورها هم کم و بیش سلاح هستهای در اختیار دارند، در نتیجه طبیعی است که مسئله توان دفاعی ایران هم قابل مذاکره و چانه زنی نباشد .
این کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به بازگشت دموکرات ها به حاکمیت ، گفت: هرچند در ظاهر دموکرات ها ادبیات ملایم تری نسبت به جمهوری خواه هان دارند و در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما برجام به سرانجام رسید ولی حقیقت این است که آمریکا نرمش مناسب و تعامل منصفانه ای با ایران نداشته و با ورود جمهوری خواهان و شخص دونالد ترامپ به کاخ سفید علاوه بر تشدید فشارها بر ایران٬ آمریکا از برجام هم خارج شد.
وی در رابطه با اظهارات دموکرات ها و تبلیغات آنها مبنی براینکه اگر در سال ۲۰۲۰ پیروز انتخابات شوند به برجام برمی گردند، خاطرنشان کرد: به نظر میرسد این اظهارات نوعی تبلیغات از سوی دموکراتها است چرا که خروج دونالد ترامپ از برجام نخبگان آمریکا را خشمگین کرده است و شخصیتهای کم و بیش معقول این کشور را در برابر کاخ سفید قرار داده است.
وی افزود: دموکرات ها نوعی پروپاگاندا و جوسازی را تحت عنوان بازگشت به برجام را در پیش گرفته اند، این در حالی است که بازگشت دموکرات ها به برجام و پیروزی آن ها تاثیر زیادی در وضعیت منطقهای و داخلی ایران نخواهد داشت. اما به عقیده من شاید برای برای دنیا تعامل با دموکراتها آسان تر از برخی شخصیتهای جمهوری خواه مانند جان بولتون ٬ دونالت ترامپ و مایک پومپئو باشد.
این کارشناس مسائل بین الملل گفت: محبوبیت ترامپ به شدت کاهش یافته است و این امر آمریکا را به سمت دو یا حتی چند قطبی شدن در پیش برده که دلیل آن چیزی جز رفتار تهاجمی ترامپ نیست.علاوه براین رفتار سیاسی و نگاه نژادپرستانه او نارضایتی نخبگان آمریکا را هم به دنبال داشته است.
وی ادامه داد:هرچند ترامپ سعی دارد از طریق گسترش تسلط نظامی به نوعی جهان را تحت سیطره خود قرار دهد اما وضعیت داخلی آمریکا و رفتارهای نژاد پرستانه او در کنار کاهش شدید محبوبیت جمهوری خواهان مانع از تحقق چنین امری می شود.
هانی زاده با اشاره به وضعیت معیشتی مردم آمریکا تصریح کرد: احداث دیوار در مرزهای مکزیک و آمریکا، جامعه جهانی و مخصوصا کشورهای آمریکای لاتین را علیه سیاستهای ترامپ بر انگیخته است و درحال حاضر وضعیت معیشتی مردم مخصوصا طبقات کم درآمد آمریکا به شدت دچار بحران شده است و بیش از ۴۰ میلیون آمریکایی زیر خط فقر هستند.
کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه لاهه دو بار به نفع ایران رای صادر کرده است و رای دیوان دادگستری آن ضمانت اجرا ندارد، گفت: تکلیف این است که ایران یک کمیته بینالمللی حقوقی و قضایی تشکیل دهد تا با استفاده از قوانین موجود بتواند حداقل علیه آمریکا جریان سازی کند٬ علاوه براین حکم دادگاه لاهه میتواند افکار عمومی را هم علیه سیاستهای دونالد ترامپ بر انگیزد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: هر چند قوانین٬ دستورات و تصمیمات دادگاه لاهه به دلیل نقش هژمونی آمریکا عملیاتی نمیشود ولی به هر حال میتواند در آینده افکار عمومی را علیه سیاستهای آمریکا روشن و نوعی جریانسازی علیه سیاستهای هژمونی این کشور ایجاد کند.
انتهای پیام/