مطالعات تازه محققان درباره تاثیر استفاده از تلفن همراه، وجود هرگونه تاثیر مخرب از این وسیله را روی مغز رد کرد.
این مطالعات نشان میدهد، امواج رادیویی ناشی از استفاده از تلفنهای همراه، بخشهایی از مغز را که در نزدیکی آنتن تلفن همراه قرار دارند، فعالتر میکند.
تا کنون نیز هیچ نشانهای از آسیب دیدگی در این بخش از مغز (نزدیکی گوشی) با استفاده از تلفن همراه، دیده نشده است.
محققان در این آزمایش از۴۷ داوطلب، اسکن مغزی گرفتند تا تغییرات گلوکزهای متابولیسم شده مغز آنان را هنگام استفاده از گوشی تلفن همراه، بررسی کنند.
بیشتر بخوانید: بیشتر از این زمان در شبانه روز با تلفن همراه صحبت نکنید
محققان در پی این آزمایش دریافتند ۵۰ دقیقه مکالمه با تلفن همراه، متابولیسم گلوکز را در بخشهای مغزی نزدیک به گوشی تا هفت درصد افزایش میدهد.
امواج گوشی و آنتنهای تلفن همراه در زمره امواج فرکانس رادیویی قرار میگیرند، به عبارتی این محدوده مربوط به امواج غیر یونیزه کننده است که اثر تخریبی روی بافتهای زنده نداشته و فقط منجر به افزایش دمای ناحیهای از بدن میشوند که در معرض تابش قرار گرفته است.
انرژی جذب شده در بدن ناشی از آنتن تلفن همراه، در نزدیکی آنتن کمترین مقدار است و با دور شدن شخص تا فاصله ۱۰۰ متری افزایش و سپس شروع به کاهش میکند، از طریق دیگر با افزایش فاصله از آنتن، افزایش توان گوشی برای جلوگیری از کاهش کیفیت گیرندگی، توان ناشی از گوشی افزایش مییابد.
کودکان بیشتر در معرض خطر امواج تلفن همراه هستند. کودکان به علت سیستم عصبی در حال رشد و جذب انرژی بیشتر از ناحیه سر، بیشتر در معرض خطر امواج تلفن همراه هستند و باید کودکان را از استفاده زیاد از تلفن همراه برحذر داشت.
افرادی که تنظیم کننده ضربان قلب در بدن دارند با احتیاط از تلفن همراه استفاده کنند. افرادی که در بدن آنها از قطعات کاشتنی مانند تنظیم کننده ضربان قلب استفاده شده، باید محدودیت در استفاده از تلفن همراه و حضور در میادین امواج فرکانس رادیویی داشته باشند، زیرا این موارد کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار میدهد.
استفاده از تلفن همراه ممکن است اثرات زیان آوری روی عملکردهای ادارکی انسان مانند حافظه و تمرکز ایجاد کند، با این وجود مطالعاتی که تشعشعات امواج فرکانس رادیویی با سطح پایین را بر روی حیوانات بررسی کرده، تاثیری برعملکردهای ادارکی گزارش نکرده است.
اثر موبایل بر گوش انسان در دراز مدت به صورت احساس اصوات اضافی تایید شده است. عموما توافقهایی بر این امر وجود دارد که انرژی فرکانس رادیویی باعث انبساط بافتهای مغز میشود که ناشی از تغییرات حرارت کوچک، اما سریع بافتها است.
این امر باعث ایجاد امواج فشاری میشود که از طریق جمجمه به گوش درونی فرستاده میشود، جایی که گیرندههای حساس صوتی در آن جا قرار دارند. به این ترتیب، اثر حرارتی موبایل بر گوش انسان در دراز مدت وبه صورت احساس اصوات وز وز، هیس هیس یا تق تق تایید میشود.
تاثیر تخریبی موبایل بر سلامتی چشم انسان منتفی است بر اساس نتایج بررسیهای علمی، تاثیر تشعشعات میدانهای فرکانس رادیویی بر آغاز و رشد تومورهای سرطانی ثابت نشده است.
جدیدترین یافتههای حفاظت در برابر اشعه فدرال آلمان نیز خطر پیشرفت سرطان در اثر امواج تلفن همراه را تایید نکرده است، همچنین تاثیر تخریبی موبایل بر سلامتی چشم انسان منتفی اعلام شده است.
عدهای بالا رفتن سوخت و ساز در سلولهای مغزی را نشانه بدی دانسته و از آن به عنوان زمینه ساز ایجاد تومورها یاد کرده اند و عدهای دیگر این افزایش سوخت و ساز را به "افزایش فعالیت" تعبیر کرده و آن را مثبت در نظر گرفته اند.
حقیقت امر این است که کل این ماجرا چیز چندان جدیدی نیست و تنها درصد و آمار ارائه شده در تحقیق فوق است که جدید به نظر میرسد، قبلا هم طی تحقیقاتی اعلام شده بود که امواج الکترومغناطیس موبایل میتوانند توسط پوست و بافتهای مجاور جذب شوند و حرارت به صورت موضعی کمی بالا رود، این بالا رفتن حرارت و افزایش جریان خون موضعی ناشی از آن میتواند باعث افزایش مصرف انرژی و افزایش سوخت و ساز در سلولهای مغزی ناحیه شود.
سازمان جهانی بهداشت از سال ۱۹۹۶ پروژهای بین المللی را با نام پروژه میادین الکترومغناطیس (EMF Project) آغاز کرده است که در آن به جمع آوری شواهد مرتبط با تاثیر امواج الکترومغناطیس در سلامت افراد میپردازد، با این حال این سازمان اعلام میکند که تاکنون هیچ نشانه محکمی برای عوارض موبایل در سلامتی نیافته است و تنها مورد ثابت شده، افزایش میزان سوانح رانندگی به دنبال استفاده از موبایل است (که طبعا ربطی به امواج الکترومغناطیس ندارد) البته با توجه به این که بیشتر سرطانها و تومورها روندی تدریجی دارند و گاه تا علامت دار و قابل تشخیص شدن آنها دهها سال طول میکشد و از رواج تلفن همراه نیز کمتر از دو دهه میگذرد، نمیتوان به صراحت نقش امواج موبایل در شکل گیری چنین تومورهایی را رد یا تایید کرد و باید منتظر تحقیقاتی که در سالهای آینده انجام خواهند شد باشیم.
منبع: تبیان
انتهای پیام/