سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تلاش نتانیاهو برای کسب اعتبار ناکام ماند

کارشناس بین المللی شبکه فرانس ۲۴ اعلام کرد برگزار نشدن نشست بین المللی در قدس تلاش نتانیاهو را برای کسب اعتبار در آستانه انتخابات در اسرائیل با شکست مواجه کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از فرانس ۲۴، ویرژینی هرتز، کارشناس بین المللی این شبکه اعلام کرد برگزار نشدن نشست بین المللی در بیت المقدس تلاش نتانیاهو را برای کسب اعتبار در آستانه انتخابات در اسرائیل با شکست مواجه کرد.

وی در مصاحبه با این شبکه درباره روند لغو نشست گروه ویشگراد (لهستان، چک، مجارستان و اسلواکی) با سرزمین‌های اشغالی در بیت المقدس گفت: «لهستانی‌ها به علت سخنان (نخست وزیر و وزیر امور خارجه سرزمین‌های اشغالی) که برخی اتباع لهستانی را به همدستی در هولوکاست متهم کردند به این نشست نرفتند که در نهایت باعث لغو آن شد.»

وی افزود: «آن‌ها بر این باورند که اسراییلی‌ها زیاده روی کرده اند. هفته قبل اظهارات بنیامین نتانیاهو در این باره درد سر ساز شده بود که به نوعی حل و فصل گردید، اما در ادامه وزیر امور خارجه جدید اسرائیل که از حزب لیکود، همان حزب نخست وزیر، است، مطالب مشابهی را مطرح کرد. وزیر جدید همچنین فرد نزدیک به نتانیاهو و شاید رقیب اش در انتخابات پیش رو در اسرائیل باشد.»

ویرژینی هرتز گفت: «اینک این سوال مطرح است که وی شاید عامدانه این مطالب را به زبان آورده است تا نخست وزیر نتانیاهو را که قرار بود برگزار کننده نشست بین المللی بیت المقدس باشد، در حوزه سیاست گشایش به سوی کشور‌های شرق اروپا در شرایط سخت قرار دهد.»

فرانس ۲۴ گزارش داد نشست گروه ویشگراد متشکل از کشور‌های لهستان، چک، مجارستان و اسلواکی با سرزمین‌های اشغالی که قرار بود در بیت المقدس برگزار شود به علت امتناع نخست وزیر لهستان از شرکت در آن لغو گردید.

کارشناس فرانس ۲۴ درباره گروه ویشگراد و منافع برگزاری نشست با این گروه برای نخست وزیر سرزمین‌های اشغالی گفت: «این نشست برای بنیامین نتانیاهو در آستانه انتخابات اسرائیل فرصتی برای کسب اعتبار بود. وی به اتهام فساد تحت تعقیب قضایی قرار دارد. از سوی دیگر این نشست می‌توانست اولین نشست بیت المللی قابل برگزاری در بیت المقدس بعد از جنگ شش روزه در سال ۱۹۶۷ باشد.»

وی افزود: «همچنین این نشست با کشور‌های شرق اروپا برای نخست وزیر اسرائیل فرصتی بود تا با موضع فراگیر اروپا علیه وی و انتخاب هایش مقابله کند، به طور مثال باید به مخالفت اتحادیه اروپا با شهرک سازی و انتقال پایتخت به بیت المقدس اشاره کنم. نتانیاهو می‌خواست با این چهار کشور شرق اروپا نوعی اتحاد راهبردی برقرار کند. برای چهار کشور یادشده نیز این نشست فرصتی برای دیده شدن در خارج از مرزهایشان بود.»

این کارشناس بین المللی گفت: «روه ویشگراد بعد از فروپاشی دیوار برلین برای تسریع الحاق به اتحادیه اروپا تشکیل شد. این کشور‌ها تا قبل از آن اعضای اصلی بلوک شرق نزدیک به شوروی (سابق) شناخته می‌شدند. این کشور‌ها از جمله اعضای اتحادیه اروپا هستند که در بستر برنامه‌های اتحادیه خیلی اعتراض می‌کنند و اغلب دولت‌های راست گرا و پوپولیست دارند و در مجموع می‌خواهند جایگاه خودشان را در اتحادیه متمایز کنند.»

هرتز در پایان گفت: «با نرفتن لهستان به بیت المقدس دیگر این یک نشست بین المللی نیست و کشور‌های دیگر که در اسرائیل حاضر شده اند به مذاکرات و روابط دوجانبه در این سفر بسنده می‌کنند.»

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.