وی بیان کرد:در کتابهای عادی اینکه انسان چگونه بنشیند و با کتاب ارتباط برقرار کند تاثیری در نسبت انسان با آن کتاب ندارد، اما در آداب قرآن به ما توصیه شده است در هنگام قرآن چه آدابی را رعایت کنیم.
وزیر ارشاد گفت: در کتابهای دیگر اینگونه نیست که انسان با قرائت کتاب تاثیری در فهم آن پیدا کند و حتی در مواقعی این موضوع میتواند مخل باشد، اما قرآن است که یک ارتباط کهکشانی با آنچه در ظاهر دارد با فهم آن برقرار میکند، در قرآن آمده است «اگر میخواهید بهتر بفهمید؛ بخوانید و اگر میخواهید بیشتر بفهمید با ترتیل و قرائت خوش به فهم آن نزدیکتر شوید».
صالحی گفت: در حوزه ارتباط با مفاهیم قرآنی باز این فهرست بلندبالاتر است، چگونه قرآن از کتابهای دیگر متمایز میشود. در کتابهای دیگر ما با ذهن خود با آنها ارتباط برقرار میکنیم و به اندازه تیزهوشی خود با کتابها ارتباط میگیریم، اما خط ارتباط با قرآن جان است نه ذهن؛ در واقع ذهن معبر است و اگر این ذهن مقصد بشود ما را به حقیقت قرآن نمیرساند.
وی تصریح کرد:اگر جان کنار ذهن قرار نگیرد ذهن آنچه میآموزد حجاب است، قرآن ارتباطی که در مفاهیم برقرار میکند غایتش فهم و شناخت نیست بلکه غایت ارتباط با قرآن شناخت حقیقت متن است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت:قرآن یک کتاب متفاوت و متعالی است، اولین خادم قرآن حضرت محمد (ص) بود و ما به اندازه فاصله و دوری و نزدیکی با این خادم قرآنی با قرآن ارتباط برقرار میکنیم.
وی افزود:افتخار میکنیم در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی در کشوری زیست میکنیم که انقاقات بزرگ و عظیمی در خدمت به قرآن اتفاق میافتد، درود به روح پرفتوح امام خمینی (ره) که این انقلاب را رقم زد و این شرایط را فراهم کرد.
صالحی گفت:گوهر قرآن جامعه قرآنی است و امیدواریم همت تمام کسانی که در این مسیر حرکت میکنند و از مائده قرآنی اطعام میکنند این مسیر را کوتاهتر کنند.
پس از تقدیر از خادمان قرآنی سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم از طرف جامعه قرآنی به عنوان خادم قرآنی معرفی و لوح افتخاری خادم القرآن به او اهدا شد.
گفتنی است محمدعلی باشه آهنگر، رضا میر کریمی و مجید مجیدی از کارگردانان سینما در مراسم حضور داشتند.
انتهای پیام/