جوادی در این جلسه با تقدیر از برگزارکنندگان نمایشگاه کتاب تهران در ادوار گذشته بر ضرورت توجه به خلاقیت و نوآوری در برنامههای نمایشگاه تاکید کرد و گفت: نمایشگاه کتاب تهران در حال حاضر فراتر از نمایشگاه کتاب شده است و فعالیتهای فرهنگی متنوع و بسیاری در آن برگزار میشود. معتقدم اگر بتوانیم نمایشگاه را به خوبی برگزار کنیم، میتوانیم علاوه بر تاثیر در ارتقای کیفی حوزه نشر به اقتصاد این حوزه هم کمک کنیم تا نشر کشور بتواند به پویایی و خلاقیت ادامه دهد.
جوادی تاکید کرد: در فعالیتهای فرهنگی که در نمایشگاه انجام میشود باید نوآوری و پویایی مورد غفلت قرار نگیرد. همچنین بخش بینالملل نمایشگاه کتاب تهران بیشتر مورد توجه قرار گیرد و ارتباطات گستردهتری با ناشران خارجی برای حضور بیشتر داشته باشیم.
رئیس سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب با تاکید بر عملکرد فرابخشی مدیران کمیتهها در بخشهای مختلف گفت: همه افرادی که زیر پرچم این کشور به فعالیتهای فرهنگی میپردازند و مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد دریافت کردهاند، باید دیده شوند و نباید برای حضور آنها در نمایشگاه تنگنظری داشته باشیم، البته در دورههای پیشین نیز چنین شرایطی وجود داشته است.
وی با اشاره به استفاده از ظرفیتهای معاونت امور فرهنگی در برنامهها گفت: مجموعههای خوبی همچون خانه کتاب و بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان ظرفیتهای خوبی در برگزاری برنامههای فرهنگی دارند و میتوانیم ازآنها استفاده کنیم.
جوادی ادامه داد: اگرچه از ابتدای آغاز جلسات شورای سیاستگذاری بارها بر صرفهجویی تأکید داشتهایم اما در حوزه یارانهها باید برعکس عمل کنیم و از هم اکنون با نامهنگاری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با معاون اول محترم رئیس جمهوری به دنبال آن هستیم تا میزان یارانههای نشر را بیشتر کنیم تا از این طریق قدرت خرید کتاب توسط قشرهای مختلف جامعه را افزایش دهیم. البته مدیریت یارانهها نیز باید مورد توجه قرار گیرد تا از سوء استفاده از یارانههای نشر جلوگیری شود.
در ادامه این جلسه همچنین قادر آشنا با تاکید بر شفافسازی فعالیتهای نمایشگاه کتاب گفت: مدیران کمیتهها باید تلاش کنند تا ضوابط مالی را رعایت کنند و صرفهجویی را سرلوحه تمامی فعالیتهای خود قرار دهند. از این رو ضرورت دارد که تمامی قراردادها در کمیسیون معاملات نمایشگاه ثبت شوند تا درآمدها و هزینههای نمایشگاه کتاب تهران شفاف باشند.
وی ادامه داد: همچنین باید تمامی کمیتهها وحدت رویه را رعایت کنند و در بکارگیری نیروی انسانی دقت نظر بیشتری صورت گیرد. برنامهریزیهایی هم برای کاهش ملموس تعداد نیروهای اجرایی نمایشگاه انجام شده است.
ایوب دهقانکار نیز در این جلسه با اشاره به تجربیات مدیران کمیتههای مختلف در برگزاری این دوره از نمایشگاه کتاب تهران گفت: خوشبختانه در چهار جلسه شورای سیاستگذاری زمان، محل برگزاری و اصلاح ساختار نمایشگاه به تصویب رسیده است. در طول این مدت همه تلاش ما این بود تا در میزان واگذاریها به صنف، عقبنشینی نکنیم. همچنین ۱۲ کمیته به ۷ کمیته کاهش پیدا کرد و امیدورایم این کاهش هزینهها به افزایش کیفیت نمایشگاه منجر شود.
وی ادامه داد: ان شاءالله در آینده نزدیک اوضاع کتاب بهتر خواهد شد و تلاشهای زیادی در حال انجام است تا یارانههای نشر افزایش پیدا کند. مدلی نیز برای توزیع یارانهها در نظر گرفته شده که در چند استان حال اجراست و در صورت مثبت بودن در نمایشگاه کتاب تهران نیز اجرا خواهد شد.
دهقانکار در پایان خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم تا چهره متفاوتی از نمایشگاه تهران را در این دوره به نمایش بگذاریم. با توجه به فناوریهای نوین در حوزه کتاب و استارتآپهای فرهنگی باید تلاش شود تا از این ظرفیتها که چندان مجالی برای بروز و ظهور ندارند، بیشتر در نمایشگاه کتاب تهران استفاده کنیم.
در نخستین جلسه ستاد اجرایی سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران که با ریاست دکتر محسن جوادی برگزار شد قادر آشنا، ایوب دهقانکار، مهدی اسماعیلیراد، احد رضایی، داریوش نویدگویی، احمد شاکری، محمدجواد مرادینیا، مهدی سهلآبادی، علی اکبر تورانیان، محسن عموشاهی، محمد خلج، داریوش رضوانی، حسین صفری، علی فریدونی، رضا بصیریت، سید رفیع احمد جواهری، مراد خزایی و سید محمد طباطبایی حسینی حضور داشتند.
انتهای پیام/