صفوی گفت: در شرایط تحریم دست یاری به سوی تولید کنندگان تجهیزات پزشکی دراز میکنیم.
وی ادامه داد: ما ۵۰ هزار میلیارد تومان تجهیزات پزشکی در مراکز بهداشتی درمانی داریم و شرکتهایی که در این زمینه فعالیت میکنند باید از تجهیزات پزشکی مراکز درمانی نگهداری و در زمان لازم سرویس دهی کنند.
مدیر کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو گفت: همایش ملی تجهیزات پزشکی با یاد و خاطره مهندسان پزشکی که مسئول نگهداشت و سرویس تجهیزات پزشکی بودند و در سال گذشته در سانحه هوایی هواپیمای یاسوج جان خود را از دست دادهاند برگزار شده است، چرا که مهندسان پزشکی وظایف سختی بر عهده دارند و مدام در سفر هستند همچنین به دلیل آنکه با اشعه و مواد شیمیایی کار میکنند شغل پر خطری دارند.
صفوی با اشاره به تغییرات مدیریتی که در حوزه تجهیزات پزشکی رخ داده است، گفت: اداره کل تجهیزات پزشکی هیچ زمانی از سازمان غذا و دارو مستقل نشده بود و زمانی مستقل میشود که ردیف بودجه مستقل داشته باشد و ساختار آن ذیل سازمان غذا و دارو نباشد، اکنون نیز همچون گذشته شرایط تغییری نکرده است و اداره کل تجهیزات پزشکی زیر نظر سازمان غذا و دارو به فعالیت خود ادامه میدهد.
مدیر کل تجهیزات پزشکی غذا و دارو تاکید کرد: وظیفه اداره کل تجهیزات پزشکی مدیریت برای کیفیت و تامین تجهیزات پزشکی در کشور است و در قیمت گذاری و توزیع سیاست گذاری میکند و در خارج از این حیطه نمیتوانیم تعریفی برای وظایف این اداره داشته باشیم.
صفوی افزود: ما خودمان را جدای شرکتهای فعال تجهیزات پزشکی نمیدانیم و دست یاری از تولید کنندگان میطلبیم، چرا که در دوران تحریم تولیدکنندگان داخلی میتوانند نقش مهمی ایفا کنند.
وی در خصوص قیمت گذاری تجهیزات پزشکی، گفت: بهترین سیستم در یک کشور این است که صنف وظیفه کنترل بازار را بر عهده داشته باشد و قیمتها آزاد باشد و در یک بازار رقابتی شرکتها فعالیت کنند و نیاز مراکز درمانی تامین شود، اما تجربیات نشان داد که شرکتهای تجهیزات پزشکی نتوانستند در بازار رقابتی خوب عمل کنند و نیاز مراکز درمانی به خوبی تامین نشده است و گاهی با افزایش قیمتهای غیر طبیعی رو به رو شدیم.
مدیر کل تجهیزات پزشکی غذا و دارو ادامه داد: با شروع طرح تحول سلامت یکی از مداخلات و الزامات قیمت گذاری تجهیزات پزشکی بود و باید توجه داشت که اداره کل تجهیزات پزشکی خریدار نیست و مانند حوزه دارو وظیفه قیمت گذاری را بر عهده داریم به نحوی که بخش خصوصی آسیبی نبیند و از ۲۶۰ هزار قلم تجهیزات پزشکی تنها ۲۰ هزار قلم قیمت گذاری شده است.
صفوی گفت: در تحریمهای قبلی ما به برجام امیدوار بودیم و حتی برخی تولیدکنندگان خارجی به امید برجام سایت تولید در ایران راه اندازی کرده بودند، اما با روی کار آمدن رئیس جمهور آمریکا ملت این کشور و ایران دچار گرفتاری شدند و در شرایط سخت تحریم نیاز به همیت و همکاری همهجانبه است.
وی اظهار کرد: سیاست وزارت بهداشت در حوزه تامین تجهیزات پزشکی از سوی هیئت امنای ارزی شفاف است و تکیه ما در بخش خصوصی برای تامین تجهیزات پزشکی است و این که هیئت امناء برای تامین تجهیزات پزشکی ورود کنند هرگز اتفاق نخواهد افتاد.
انتهای پیام/