وی در ادامه افزود: موضوع حائز اهمیت آن است که ثبت سفارش ۱۰۰ قلم کالا با توجه به تصمیم دولت ۱۳۳۹ کالا در ابتدای سال ۹۷ ممنوع گردید. آیین نامه ما پیرامون ساماندهی فعالیت مرز نشینان و ورود کالا توسط ملوانان تحت شعاع این ۱۳۳۹ قلم کالا قرار گرفت. لازم بود برای فعالیت مرزنشینی و ارتقا سطح مرزنشینان و همچنین توجه به معیشت مرزنشینان، اقلامی که ضرورت دارد از فهرست ثبت سفارش خارج شود. جلسات مختلف و متعددی با حضور وزیر کشور و سایر وزارتخانهها از جمله وزارت صنعت معدن تجارت، وزارت اقتصاد و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با محوریت وزارت کشور انجام شد.
مدیرکل امور مرزی وزارت کشور اظهار کرد: بعد از تشکیل کارگروه در دولت، ماده ۱۲ که وظیفه تعیین کالاها را دارد متناسب با شرایط داخلی در تاریخ ۲۴ بهمن سال جاری ورود برخی کالاها در دولت تصویب شد. این صد قلم کالا در چارچوب آیین نامه ساماندهی فعالیت بازارچه غیر رسمی و موقت و ورود کالا بر عهده ملوانان است. بنابر این ۱۰۰ قلم کالا معاف از حق ورودی هستند و همچنین شیوه برخورداری مردم مناطق مرزنشین از این ۴۸ قلم متفاوت است.
حیدری افزود: این اقلام مستقیما توسط تجار از مبدا به مقصد بازارچهها تعیین شده که ۱۵ بازارچه در ۱۳ شهرستانهای استانهای سیستان و بلوچستان، کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی، بخشی از استان خوزستان، تمام استان بوشهر و استان هرمزگان است. فعالیتی که در این راستا باید انجام بگیرد، این است که تجار ابتدا کالاها را از مبدا به مقصد بازارچه ها انتقال داده و بعد از دپو در بازارچهها توسط گمرک و همچنین مرزنشینان این اقلام مشخص می شود. خروج این کالا تابع مقرراتی است، که برای هر سرپرست خانوار در ماه ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان معاف از سود بازرگانی است؛ بنابر این بخشی از این مبلغ برای مهاجری است که کالا را از مبدا به مقصد انتقال داده است. بقیه هم مستقیما به حساب مرزنشینان واریز می شود.
وی گفت: مرزنشینان عزیز از این امتیاز بزرگ و مناسب که قطعا در سرنوشت معیشت و اقتصاد و انتظارات آنها اثر دارد، نهایت استفاده را کنند. هدف وزارت کشور تثبیت جمعیت پایدار در مناطق مرزنشین است. به همین منظور ضرورت دارد امتیازاتی برای مرزنشینان کشورمان در نظر بگیریم. خوشبختانه با رصد وزارت کشور و همکاری برخی سازمانها، نهادها و ارگانهای دولتی این اهداف وزارت کشور به سرانجام رسید و از امروز مرزنشینان می توانند از این امتیازات برخوردار باشند.
حیدری تاکید کرد: خواهشمندم مردمان مرزنشین حتما از این امتیاز که دولت برای آنها قائل شده صیانت کنند و از امتیازات در این شرایط اقتصادی استفاده کنند.
حیدری در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره آزادی سربازان میرجاوه گفت: ۵ نفر از آنان در همان ماههای اول آزاد شدند. آزادی ۷ نفر باقی مانده مستقیما در سطوح مختلف در حال پیگیری است. خوشبختانه این ۷ نفر صحیح و سلامت هستند. این جریان یک جریان تروریستی متصل به کشورهای عربی و غربی بوده که توسط تروریستهای مستقر در پاکستان اجرا می شود. با هوشیاری اطلاعات نظامی اکثر این موضوعات در نوار مرزی و قبل از ورود به مرز در نطقه خفه شده است. دولت پاکستان مسئول این قضیه است و انتظار ما از دولت پاکستان رسیدگی و پیگیری این مسئله است.