سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پذیرایی از وزیر با غذایی از جنس سادگی+ فیلم

عبدالرضا زمانی شهروند همدانی در سفر یک روز وزیر نیرو به این استان از وی با یک ناهار ساده از جنس نیمرو پذیرایی کرد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، ترویج روحیه قناعت و ساده زیستی در جامعه، «تقویت عزت و اقتدار ملی» است.

دهه فجر بود که اردکانیان وزیر نیرو به همراه جهانگیری  معاون اول رئیس جمهور برای افتتاح چندین پروژه  به همدان سفر کرد.

بعد از افتتاح چندین پروژه در شهر همدان  وزیر با تیم همراه جهت صرف ناهار به یکی از رستوران‌های مجلل و گران قیمت همدان می‌روند.

 در این موقع عبدالرضا زمانی که از رزمندگان وانقلابیون شهرمریانج است، خود را به رستوران می‌رساند و به وزیر می‌گوید: وقتی مردم گوشت ندارند بخورند شما چطور در رستوران بهترین غذا را مصرف می‌کنی؟

وزیرنیرو می‌گوید: خوب چی بخورم؟!

 آقای زمانی می گوید: نیمرو؛

 اردکانیان می‌گوید: در اینجا که نیمرو نیست؟!

 آقای زمانی می‌گوید: خانه ما که هست.

همه‌ی تیم همراه با وزیر را به منزل می‌برد.

این ماجرای مطالبه گری و درخواست یک شهروند از یک مسئول رده بالای نظام است برای دعوت به ساده زیستی، همدردی و همرنگ شدن با اکثریت مردم کشورمان.

 

تجربه ثابت کرده اگر مطالبه گری‌ها اندیشمندانه و عقلایی و از سر دلسوزی و با اخلاص باشد اثر خود را خواهد گذاشت، برای وزیر نیرو در یکی از گران قیمت‌ترین رستوران‌های شهر همدان تدارک ناهار دیده شده بود. وقتی جمعی از دلسوزان انقلابی با وزیر محترم نیرو در بدو ورود به رستوران صحبت کردند و یاد آور شدند در شرایط فعلی کشور که  اکثر خانواده‌ها در تامین نیاز‌های اولیه زندگی خویش در مضیقه هستند صلاح نیست مسئولین نظام در این گونه رستوران‌ها ناهار صرف نمایند. وزیر نیرو متواضعانه این انتقاد را پذیرفت و در منزل یکی از اهالی محل برای اقامه نماز حضور پیدا کرده، بعد از صرف چای با بدرقه گرم مردم و نیرو‌های انقلابی جهت ادامه ماموریت به استانداری همدان رفت.

فرصتی فراهم شد تا با آقای زمانی در این باره به گفتگو بنشینیم:

عبدالرضا زمانی شهروند همدانی که پیشتاز این حرکت شده بود در گفتگو با  خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، گفت: امر به معروف و نهی از منکر یک سنت الهی است که به صورت یک فریضه دینی و اجتماعی برای همه مردم واجب است که باید در جامعه رواج پیدا کند.

وی با اشاره به رواج تجمل گرایی در جامعه اسلامی و مسئولان گفت: متاسفانه تجمل گرایی در جامعه ما به یک معضل جدی و بزرگ تبدیل شده است.

زمانی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در باره لزوم مقابل با تجمل گرایی و اشرافی گری در جامعه اسلامی گفت: به رغم توصیه ایشان به رواج سبک زندگی اسلامی، آنچه امروزه در جامعه ما مشاهده می‌شود با سبک زندگی اسلامی فاصله بسیاری دارد.

این شهروند همدانی در ادامه بیان کرد: متاسفانه این رواج تجمل گرایی ریشه در غرب و تفکرات غربی  دارد.

وی در ادامه افزود: در حکومت جمهوری اسلامی و در شرایط فعلی که مردم در امرار معاش خود دچار مشکل هستند نباید عده‌ای حقوق‌های نجومی گرفته، سر سفره‌های آنچنانی نشسته و فرزندانشان در کشور‌های غربی با رانت به تحصیل و تفریح مشغول باشند.

زمانی با اشاره به اقدام خود در دعوت از وزیر نیرو برای صرف ناهار در منزل شخصی خود، گفت: این کار مختص وزیر نیرو  نبوده و پیامی برای  برای همه مسئولان در حکومت اسلامی که مسئولیتی دارند و به مردم خدمت رسانی می‌کنند، است.

زمانی  گفت: حرکت بنده اقدامی بود در جهت احیا  امر به معروف و نهی از منکر و هشداری برای مسئولانی که گرایش به تجمل گرایی و زندگی اشرافی دارند.

وی با اشاره به اینکه حرکت وزیر نیرو بسیار پسندیده و قابل تحسین بود، گفت: ایشان در منزل بنده حضور پیدا کردند و به صرف ناهار و اقامه نماز پرداختند که در حکومت اسلامی و جامعه اسلامی یک اقدام پسندیده‌ای بود.

زمانی با انتقاد از مسئولان استانی در این باره گفت: متاسفانه برخی از مدیران استانی در مقابل این حرکت مقاومت سرسختانه‌ای داشتند و به جد با این کار مخالفت می‌کردند.

امام خمینی (ره)  در سخنرانی اول فروردین سال ۶۲ در جمع مسئولان نظام جمهوری اسلامی درباره لزوم توجه مسئولان به ساده زیستی گفت: دولت ما یک دولت کاخ‌نشین نیست. آن روزی که دولت ما توجه به کاخ پیدا کرد، آن روز است که باید ما فاتحه دولت و ملت را بخوانیم. آن روزی که رئیس جمهور ما خدای نخواسته، از آن خوی کوخ‌نشینی بیرون برود و به کاخ‌نشینی توجه بکند، آن روز است که انحطاط برای خود و برای کسانی که با او تماس دارند پیدا می‌شود. آن روزی که مجلسیان خوی کاخ‌نشینی پیدا کنند خدای نخواسته، و از این خوی ارزنده کوخ‌نشینی بیرون بروند، آن روز است که ما برای این کشور باید فاتحه بخوانیم.

یکی از آثار مهم ساده زیستی مسئولان، این است که قلوب مردم را به سوی خود جلب کرده و آرامش روحی را به جامعه تزریق می‌کند. به همین دلیل است که همواره عالمان دینی که همچون مردم عادی زندگی ساده و بی تکلفی داشتند مورد عنایت و محبت مردم بودند و مردم که میان حرف و عمل این بزرگان تطابق میدیدند، از جان و دل مطیع آنان بودند.

رهبر انقلاب نیز در این زمینه می‌فرمایند: «یک وقت هست که ما در زندگی شخصی خود مثلاً حرکت اشراف گونه‌ای داریم بین خودمان و خدا؛ که اگر حرام باشد، حرام است؛ اگر مکروه باشد، مکروه است؛ اگر مباح باشد، مباح است؛ اما یک وقت هست که ما جلوی چشم مردم یک مانور اشرافیگری میدهیم؛ این دیگر مباح و مکروه ندارد؛ همه اش حرام است؛ به خاطر اینکه تعلیم دهنده‌ی اشرافیگری است به: اولاً زیردست‌های خودمان، ثانیاً آحاد مردم به این کار تشویق میشوند. ما نباید مردم را به این کار تشویق کنیم. ممکن است در داخل جامعه کسانی پولدار باشند و ریخت و پاش کنند - البته این کار بدی است، ولی به خودشان مربوط است -، اما ریخت و پاش ما اولاً از جیبمان نیست، از بیت المال است؛ ثانیاً ریخت و پاش ما مشوق ریخت و پاش دیگران است. واقعاً "النّاس علی دین ملوکهم". ملوک در اینجا به معنی پادشاهان نیست که بگوییم ما پادشاه نداریم؛ نه، ملوک شما‌ها هستید؛ النّاس علی دین ماها.» (۸/۶/۸۴)

انتهای پیام/د.ا

دوری از تجمل گرایی و ساده زیستی از اصول اساسی حکومت اسلامی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۲:۰۱ ۰۵ اسفند ۱۳۹۷
این اقا که خونه اش نسبتا عیونی هستش!!!من فکر کردم خواسته ببردش تو کپر نیمرو بهش بده
نفس
۲۳:۴۳ ۱۳ اسفند ۱۳۹۷
کجای خون اش عیونیه؟؟؟؟کاخ که نیست.وسایل عادی ای هست که تو هر خونه ای پیدا میشه.
مبل داشتن که اشرافی گری نیست.نکنه میخوای فرش هم نداشته باشه؟؟؟
ناشناس
۲۱:۴۰ ۰۱ اسفند ۱۳۹۷
چه قدر خوبه که مسئولین قبل از این که دومرتیه بهشون تذکر بدن خودشون این زندگی مزخرف اشرافی گری که باعث دلخوری مردم از انهاشده را کنار بگزارند و ساده زیستی را پیشه کنند ومردم هم چه قدر خوشحال می شوند و با جون و دل از انها حمایت می کنند
مسئولین عزیز یه کم به گذشته ی خودتان فکر کنید مگه شما کی هستین چه قدر غرور وتکبر دارین
به این فکر کنین که زمانی که بچه بودین درچه خانواده ای با چه سادگی زندگی می کردین به این فکر کنین که مگه چه قدر می خواهین تو دنیا زندگی کنین که این همه به فکر مال اندوزی هستین