سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آشنایی با منابع حاوی آنتی اکسیدان‌ها

آنتی اکسیدان‌ها مواد شیمیایی طبیعی هستند که موجب توقف فعالیت سایر مواد شیمیایی موسوم به رادیکال‌های آزاد می‌شوند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، رادیکال‌های آزاد به طور طبیعی در بدن تشکیل می‌شوند و در واقع نقش مهمی در بسیاری از فرآیند‌های روزانه نظیر ورزش و متابولیسم ایفا می‌کنند. اما وجود میزان بالا رادیکال‌های آزاد در بدن می‌تواند خطرناک باشد چراکه با آسیب به سلول‌ها می‌توانند منجر به سرطان شود.

بدن برای مقابله با رادیکال‌های آزاد شروع به تولید مقادیری آنتی اکسیدان‌های موردنیاز می‌کند و فرد می‌تواند از طریق یک رژیم غذایی سالم، به خصوص میوه‌ها و سبزیجات رنگی، بقیه آنتی اکسیدان‌های لازم را دریافت کند.

آنتی اکسیدان‌های معروف غذایی و منابع این ماده عبارتند از:

• بتا کاروتن: هویج، کدو، سیب زمینی شیرین.

• لیکوپن: گریپ فروت صورتی، گوجه فرنگی (پخته شده)، هندوانه.


بیشتر بخوانید: آنتی اکسیدان چیست؟


• لوتئین: بیشتر سبزیجات سبز برگ سبز.

• سلنیوم: غلات، منابع پروتئین، آجیل، حبوبات.

• ویتامین A: کره، تخم مرغ، شیر، کبد.

• ویتامین C: انواع توت‌ها، پرتقال و دیگر مرکبات، طالبی، فلفل دلمه‌ای، کلم بروکلی، کلم، پاپایا، گوجه فرنگی.

• ویتامین E: بادام، فندق، سایر مغزیجات آجیلی، و دانه‌ها و روغن شان.

توت‌ها بیش از هر میوه دیگری دارای بالاترین میزان آنتی اکسیدان هستند. کلم و اسفناج از منابع اصلی در گروه سبزیجات بشمار می‌ایند.

منبع: مهر

انتهای پیام/

منابع حاوی آنتی اکسیدان‌ها را بشناسید

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.