سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توجه به امور فرهنگی و آسیب‌های اجتماعی نیاز امروز در روستاها

مدیر پیشگیری معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: از مسئولیت‌های دهیار توجه به امور فرهنگی و آسیب‌های اجتماعی است، چراکه متأسفانه این آسیب‌ها بر خلاف گذشته، اکنون به روستا‌ها هم رسیده است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، محبوبه میرزابیگی مدیر پیشگیری معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان در نشست دهیاران خانم استان گفت: لازم است که دهیار به عنوان مدیر مردم دِه راجع به وظایف قانونی محوله خود همچون مسائل حقوقی، حقوق شهروندی و موضوعات مبتلابه روز جامعه آشنا و آگاه باشد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر تقریبا ۴۵ مورد قانون، اساسنامه و آیین نامه به شرح وظایف دهیاران مرتبط است، افزود: ضروری است هر یک از شما مدیران روستا با این قوانین آشنا باشید چراکه در بسیاری از موارد که پرونده‌های متعددی در رابطه با مسائل روستا‌ها و خصوصا دهیاران و اعضای شورای روستا تشکیل می‌شود ناشی از عدم آگاهی و اطلاع کامل از مسائل حقوقی می‌باشد.

وی با تاکید بر اینکه دهیار نباید با دهدار اشتباه گرفته شود، گفت: دهدار نماینده و گماشته بخشدار است درحالیکه دهیار برگزیده مردم روستا می‌باشد و همان کدخدای سابق است که در زبان امروز می‌توان او را شهردار روستا نامید و وقتی برگزیده مردم روستا اطلاق می‌شود یعنی اینکه پشتوانه مردمی دارد، بنابراین مسئولیت او بسیار بیشتر است و اگر اشتباه عمل شود پاسخگویی دنیوی و اخروی به مردم را نیز به همراه دارد.

وی تاکید کرد: لازم نیست نسخه واحدی برای همه روستا‌ها پیچیده شود بلکه دهیار باید بنا به اقتضای شرایط فرهنگی روستا و میزان پذیرش مردم دارای برنامه خاص فرهنگی باشد یعنی منطبق با شرایط و مقتضیات هر روستا و نوع آسیب‌های اجتماعی و همچنین با مشارکت خود مردم به مسائل روز محل پرداخته شود.

میرزابیگی با بیان اینکه مدیریت کارآمد روستا صرفا به معنای رفع نیاز‌های اقتصادی دهیاری نیست، گفت: فراتر از این مساله، رفع نیاز روستاییان ایجاد اشتغال و توسعه پایدار است و توجه به مسائل فرهنگی و تحکیم بنیاد خانواده، جلوگیری از تصرف اراضی دولتی و جلوگیری از حاشیه نشینی به معنای مدیریت کارآمد در روستا تلقی می‌شود.

وی ادامه داد: به علاوه در هنگام وقوع یک بحران اجتماعی ضروری است دهیاران ورود پیدا کرده و با انجام تکنیک‌های روان شناسی سعی در آرامش مردم نموده و تلاش کنند تا ضمن تقویت قانون پذیری، مردم را آرام و احساس مسئولیت پذیری در آن‌ها تقویت شود.
انتهای پیام/ی

دهیار برگزیده مردم روستا  و همان کدخدای سابق است

برچسب ها: دادگستری ، دادگاه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.