وی افزود: در سالهای گذشته بین ۱۴۰ تا ۱۶۰ هزار تن گوشت مورد نیاز کشور از طریق واردات تامین میشد، اما این میزان واردات برای مصرف صنف و صنعت، پادگان ها، بیمارستان ها، رستورانها و آشپزخانهها بود، اما اکنون گوشتهای وارداتی به علت قیمت در سبد خانوار قرار گرفته است.
بیشتر بخوانید: عرضه اینترنتی گوشت متوقف نشده است/ قاچاق عامل اصلی گرانی گوشت
بصیری با بیان این که گوشت وارداتی گوسفندی و گوساله با ارز ۴۲۰۰ تومانی به صورت لاشه، منجمد، دام زنده و وکیوم شده وارد میشود، تصریح کرد: به علت اختلاف قیمت گوشت قرمز تولید داخل با گوشت وارداتی تنظیم بازار، اقشار غنی و فقیر به سمت خرید گوشت تنظیم بازار سوق پیدا کرده اند.
وی گوشت قرمز مورد نیاز کشور را سالانه حدود ۹۶۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: تنها ۱۲ تا ۱۳ درصد آن از طریق واردات تامین میشود.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع، تنظیم بازار و ذخایر راهبردی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه تولید گوشت قرمز در داخل کشور کاهش نداشته است، بیان کرد: از ابتدای امسال تا کنون نزدیک به ۱۶ میلیون جلد پوست گوسفند از کشور صادر شده که نشان میدهد این میزان گوسفند در کشور کشتار و گوشت آن به مصرف رسیده است.
وی ادامه داد: بخشی از کشتار دام در کشور به صورت سنتی و خارج از کشتارگاهها صورت میگیرد و کاهش کشتار در کشتارگاهها به معنای کاهش تولید نیست.
بصیری موضوع قاچاق را از عوامل موثر در افزایش قیمت گوشت قرمز داخلی اعلام کرد و گفت: با افزایش قیمت ارز، تقاضای دیگری برای دام زنده کشور به وجود آمده که اثر روانی زیادی در خروج غیر قانونی آن داشته است.
وی افزود: امسال دامداران و چوبداران با توجه به افزایش نرخ ارز تمایل دارند که دام سبک خود را با قیمت بالا و به صورت نقدی بفروشند و بنابراین یکی از راهکارها برای جلوگیری از افزایش قیمت گوشت قرمز، مبارزه با قاچاق است.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع، تنظیم بازار و ذخایر راهبردی وزارت جهاد کشاورزی، فرار کالا را یکی دیگر از دلایل افزایش قیمت گوشت قرمز دانست و گفت: در شهرها و روستاهای مرزی نیز شهروندان کشورهای همسایه به صورت توریست و یک روزه وارد کشور میشوند و به دلیل اختلاف ارزش پولی ما با کشورشان، اقدام به خرید مایحتاج خود کرده و از این طریق فرار کالا صورت میگیرد.
انتهای پیام/
مركز آمار طرح جمع آوري آمار كشتار دام كشتارگاه هاي كشور را انجام مي دهد.
بر اساس اطلاعات اين طرح كه امسال به صورت فصلي منتشر شده در بهار و تابستان و پاييز نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتيب 8، 11 و 20 درصد توليد گوشت در كشتارگاه ها كاهش بافته استم
توليد گوشت در كشتارگاه هاي كشور 80 درصد توليد گوشت كشور است به عبارت ديگر 20 درصد توليد گوشت در خارج كشتارگاه ها و معمولاً در بهره برداري ها كه غالباً گوسفند و بز است انجام مي شود.
اگر وزارت جهاد كشاورزي به اين هشدار توجه مي كرد و برنامه ريزي مي كرد قيمت بالا نمي رفت.
جالبه توليد محضولات كشاورزي در سال 1391 ، 120 ميليون تن اعلام شده بود. وزارت جهاد كشاورزي در سال 1392 با تغيير دولت 20 ميليون توليد اعلام شده را در سال هاي 1378 تا 1392 كم كرد حتي نشريه آمارنامه جهاد را هم اصلاح كردند. دوباره در دولت همين روند افزايش ادامه پبدا كرد و توليد امروز به 123 ميليون تن رسيده است.
اين افزايش در هر شرايطي بوده چه خشك سالي چه تر سالي
مردم با انتخاب محل و فروشگاه (رفاه، شهروند، کوروش، اتکا و ..) و تاریخ مراجعه، سبد گوشت را می توانند دریافت کنند
برای سایر اقلامی که شاید در آینده با مشکل کمبود مواجه شود قابل تعمیم هست