وی ادامه داد: خلیج فارس، خاستگاه ارزشهای دیرینه فرهنگی و اجتماعی ماندگاری است که در هویت مردمان آن جلوه گر شده است. خلیج فارس، منبع تولید ثروت این منطقه، در اشکال گوناگون بوده و یادآور شجاعت، غیرت، روحیه سلحشوری و مبارزه فداکارانه در برابر تعرض هر بیگانهای است که بدان چشم طمع دوخته است.
وی افزود: اهمیت ژئوپلیتک و ژئواکونومیک این منطقه، همواره نگاه کنشگران فرامنطقهای را به خود جلب نموده است. شریانهای حیاتی انرژی و تجارت بین الملل در دل خلیج فارس، جایگاه این منطقه را در زمره اساسیترین موضوعات بین المللی ارتقا داده و نهادینه کرده است.
ظریف ادامه داد: در این میان، تحولات سیاسی و اجتماعی چند دهه پیشین در برخی از کشورهای منطقه، زمینه را برای حضور غیر ضروری کنشگران فرامنطقهای در این پهنه فراهم آورده است.
وزیر امور خارجه کشورمان بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران با برخورداری از طولانیترین ساحل، بر این باور است که خلیج فارس باید قوی بماند تا از گزند حوادث و مطامع در امان باشد.
وی، رشد و شکوفایی حوزه خلیج فارس را نیازمند توجه به رویکرد 'منطقه قوی' و نه صرفا 'کشور قوی' دانست و افزود:، اما حضور نیروهای نظامی خارجی و خریدهای تسلیحاتی هنگفت به تضعیف منطقه منجر شده تا به قوت آن و ما بر این باوریم که امنیت، صلابت و استواری خلیج فارس از مسیر همکاری و تعامل سازنده میان کشورهای منطقه به دست میآید نه با خرید تسلیحات و تکیه بر قدرتهای خارجی و ائتلافهای محتوم به شکست.
این دیپلمات کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران، همواره بر موضع اصولی خود مبنی بر ضرورت اعتماد سازی و گفتگو و همکاری میان کشورهای منطقه پای فشرده و پرهیز از اتکا به قدرتهای فرامنطقهای را مورد تاکید قرار داده است.
وی اضافه کرد: ایده تاسیس مجمع گفت و گوی منطقهای برگرفته از همین نگاه راهبردی ارائه شده است.
ظریف ابراز امیدواری کرد که امیدوارم این همایش در تحقق اهداف خود موفق باشد.
انتهای پیام/