سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حاشیه‌های تئاتر فجر ۳۷؛

وقتی تماشاگران تئاتر سقفی بالای سرشان ندارند/ چه کسی مسئول صندلی‌های فروخته شده بدون مشتری است؟


پنجمین روز از جشنواره تئاتر فجر، با ۹ اجرای صحنه‌ای و ۸ اجرای خیابانی میزبان علاقه‌مندان به هنر تئاتر بود.


به گزارش خبرنگار  حوزه تئاتر  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، پنجمین روز از سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، با ۹ اجرای صحنه‌ای و ۸ اجرای خیابانی میزبان علاقه‌مندان به هنر نمایش بود.

اجرا‌های روز گذشته با به روی صحنه رفتن خرده نان، پدران و فیل در تاریکی کار خودش را آغاز کرد و با اجرای راز بقا در سالن ایرانشهر به اتمام رسید. در این بین هر سالن مثل شب‌های گذشته با حضور مهمانان ویژه پر شد؛ به طور مثال مرضیه برومند و جواد انصافی از جمله مهمانان ویژه نمایش شفیره به کارگردانی مهدی شاه‌پیری در سالن چهارسو بودند و پس از آن به تماشای نمایش خرده نان به کارگردانی کوروش سلیمانی نشستند.

این روز‌ها سالن‌های چهارسو، سایه و قشقایی به حق روز و شب‌های شلوغی را سپری می‌کنند؛ چرا که بجز افرادی که بلیت تهیه کردند و مهمانان ویژه و خبرنگاران، چند ردیف و حتی پله‌ها را برای کسانی که بلیت نگرفته‌اند در نظر گرفتند. البته این روال در سال‌های گذشته نیز بوده، ولی بی‌نظمی در فروش بلیت‌ها باعث آشفتگی انتخاب صندلی‌ها و میزبانی عوامل سالن‌های اجرا شده است؛ به حدی که عده‌ای از تماشاگران مجبور به ترک سالن شدند.

البته باید در نظر داشت که این حد از استقبال برای هر نمایشی ستودنی است؛ مثل اجرای نمایش عندالمطالبه که در آخرین شب اجرای خود مانند نمایش خورشید از حلب طلوع می‌کند با بیشترین حد ظرفیت سالن اجرا رفت و توانست به مدت ۷۵ دقیقه تماشاگر را با قصه‌ای پرکشش و اجرایی شیرین سرجای خود نگه دارد.

عندالمطالبه به کارگردانی سامان خلیلیان پیش از این شهریور ماه روی صحنه رفته بود و حالا در سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، در بخش چهل سالگی قرار دارد.

از اجرا‌های صحنه‌ای که بگذریم؛ بازیگران و تماشاگران اجرا‌های خیابانی از رحمت الهی و باران دیروز بی‌نصیب نماندند. بازیگران زیر طاقی بودند و کمتر در معرض باران و خیس شدن بودند، اما تماشاگران حتی سقف‌هایی هم که برایشان در نظر گرفته شده پاسخگو نیست و همچنان فضای درستی ندارند. این موضوع هم مانند دستفروشان مجموعه تئاتر شهر حکایتی قدیمی است؛ چراکه هر وقت باران و برف باشد بازیگران و تماشاگران اجرا‌های خیابانی با دردسر روبرو هستند. شاید بتوان با طرحی جامع و دقیق این مشکل را هم حل کرد یا با برنامه ریزی درست کمی بیشتر به آراستگی سالن‌ها، نظافتشان و سالم بودن صندلی‌ها رسید. وقتی جشنواره‌ای در حد بین المللی برگزار می‌شود، علی القاعده استاندار‌های بین المللی را هم طلب می‌کند.

این شب‌ها اگر به دنبال اجرایی کوتاه مدت باشید، محوطه خانه هنرمندان بهترین گزینه برای شماست؛ چراکه مجموعه خانه هنرمندان در همان بدو ورود با اجرا‌های خیابانی از اقوام مختلف ایران پذیرای شماست و چند دقیقه با شما سفر به شهر‌های مختلف سفر خواهد کرد.

میزبانی تالار حافظ از مدعوین بین‌الملل

در چهارمین روز از جشنواره تئاتر فجر، سالن حافظ میزبان مهمانان خارجی این دوره از جشنواره بود، اما از قضا نمایشگر مترجم برای مهمانان در بدترین جای ممکن قرار داشت و بیشترین نور را به خود جذب می‌کرد. در حدی که پس از اجرا با اعتراض مهمانان مواجه شد. اما دیروز در این سالن دختر سطلی به کارگردانی فاتح بادپروا در این بخش نتوانست رضایت مخاطبان را جلب کند و در نیمه‌های اجرا برخی از تماشاگران سالن را ترک کردند.

گفتنی است سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به دبیری نادر برهانی مرند از ۲۲ بهمن کار خود را آغاز کرده و تا ۴ اسفند ماه ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۲۸ ۲۷ بهمن ۱۳۹۷
چه چیزهایی انتظار دارن