سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وسیله‌ای برای محافظت از سلامت گوش/ وزوز گوش را چگونه درمان کنیم؟

برای جلوگیری از خطر کم شنوایی و ناشنوایی از گوش دادن به موسیقی با صدای بلند خودداری و سکوت را به گوش‌های خود هدیه کنید.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، کارشناسان با توجه به افزایش آلودگی صوتی در دنیای امروز به افراد توصیه می‌کنند مراقب حس شنوایی و گوش‌های خود باشند.
 
سروصدای خیابان‌ها، آلودگی صوتی درمحل کار، ترافیک و صدای بوق خودروها، گوش دادن به موسیقی با صدای بلند با استفاده از انواع پخش کننده‌های موسیقی و حتی رفتن به کنسرت‌های موسیقی می‌تواند سبب آسیب به قدرت شنوایی در افراد شود.
 

کارشناسان برای حفظ سلامت گوش‌ها که از مهمترین اندام‌ها در بدن انسان هستند و جلوگیری از بروز مشکل کم شنوایی و ناشنوایی که می‌تواند سبب معلولیت افراد و افت کیفیت زندگی اجتماعی و شخصی آن‌ها شود توصیه‌هایی دارند.

توصیه‌های مهم برای مراقبت از سلامت گوش

گوش دادن به موسیقی درمحدوده مجاز و استاندارد، صدای پخش شده به وسیله تلفن همراه، تبلت، هد فون و پخش کننده‌های موسیقی اولین راه محافظت از گوش‌هاست.
 
خوشبختانه بسیاری از تولید کننده‌های تلفن‌های همراه هوشمند، در زمانی که فرد صدای پخش موسیقی را افزایش می‌دهد به او هشدار می‌فرستند و صدا را کاهش می‌دهند.
 
محققان توصیه می‌کنند افراد به جای استفاده هدفون برای گوش دادن به موسیقی آن را به وسیله پخش کننده موسیقی در فضا پخش کنند تا گوش آسیب نبیند.
 

یکی از مشکل‌های شایع افراد در عصر حاضرمشکل وزوز گوش است که می‌تواند از چند دقیقه تا ساعت یا حتی روز فرد را درگیر کند.
 
اختلال وزوز گوش می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد و حتی سبب آسیب به سلامت روان افراد و ناتوانی آن‌ها در تمرکز بر روی کار‌ها شود.

وزوز گوش چیست و چگونه ایجاد می‌شود؟

وزوز گوش به نوعی اختلال و شنیدن صدا گفته می‌شود که منبع خارجی ندارد، اما فرد آن را می‌شنود و می‌تواند سبب ناراحتی و حتی اختلال روانی در او شود.
 
وزوز گوش به دلیل آسیب به سلول‌های موی بسیار نازک درون گوش داخلی روی می‌دهد که با توجه به ارتعاش‌های حاصل از صدا دچار کشش و انقباض می‌شوند.
 
قرارگرفتن درمعرض صدا‌های بسیاربلند مانند محل کنسرت ، گوش دادن به موسیقی با صدای بلند به وسیله هدفون‌ها یا حتی بودن درمراکز صنعتی با آلودگی صوتی بالا بدون استفاده از گوشی محافظ می‌تواند زمینه ساز آسیب این سلول‌های فوق العاده حساس برای بازه زمانی موقت یا حتی دائم شود.
 
متاسفانه آسیب به بخش‌هایی از گوش غیرقابل درمان است و می‌تواند زمینه ساز کم شنوایی و ناشنوایی فرد شود.
 

برای رفع مشکل موقت وزوز گوش، حفظ خونسردی، انجام تکنیک تنفس دیافراگمی، انجام حرکت‌های ورزش یوگا، مصرف مواد خوراکی حاوی ویتامین و خودداری از بودن در محیط با آلودگی صوتی توصیه می‌شود.
 
برای محافظت از گوش‌ها دربرابر آلودگی‌های صوتی می‌توان از وسیله‌ای به نام Ear plugs استفاده کرد که کاملاً درون گوش قرارمی‌گیرد و سروصدای محیط را به میزان زیادی کاهش می‌دهد.
 
استفاده از این وسیله تنها درمناطق امن، چون زمان خواب توصیه می‌شود، زیرا نشنیدن سروصدای محیط به ویژه عبور خودرو‌ها می‌تواند فرد را درمعرض خطر‌های مرگبار قرار دهد.
 
آسیب کم شنوایی و ناشنوایی بر روی حدود ۶ میلیون نفر درانگلستان و بیش از ۲۰ میلیون نفر در کشور آمریکا اثرداشته است؛ کارشناسان صدای بالای بیش از ۸۵ دسی بل را برای سلامت قدرت شنوایی انسان‌ها زیان آور می‌دانند.
 
وزوز گوش می‌تواند بر یک یا هر دو گوش افراد اثر بگذارد و بهترین راهکار برای جلوگیری از آن کاستن از آلودگی صوتی است که فرد روزانه با آن‌ها مواجه است.
 
برخی اوقات نیز وزوز گوش به دلیل عفونت گوش میانی روی می‌دهد که لازم است فرد با مراجعه به متخصص علت اصلی آن را شناسایی و  از درمان‌های لازم بهرمند شود.
 
در زمان استفاده از Ear plugs توجه به نکاتی از جمله شست وشوی این وسیله یا تعویض آن پس از گذشت بازه زمانی استاندارد ضروری است. همچنین ابعاد آن باید کاملاً متناسب با کانال گوش افراد باشد تا سبب ایجاد فشار و التهاب گوش نشود.
 
این وسیله باید دور از دسترس کودکان قرارگیرد، زیرا امکان بلعیدن آن وجود دارد.
 
منبع:Dailymail
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.