سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک مقام مسئول در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛

ابزارهای نوین مالی، عاملی برای تسهیل معاملات در بورس کالا

پوربیگلری گفت: استفاده از ابزار‌های نوین مالی از جمله قرارداد‌های آتی و آپشن می‌تواند به کاهش ریسک‌های معاملاتی منجر شود.

شهباز حسن پوربیگلری عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار  بورس، بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: ایران در برخی محصولات کشاورزی و کالا‌های تولیدی از جمله زعفران قابلیت تبدیل شدن به مرجع قیمتی و برند در سطح جهان را دارد که در این زمینه به یک بازار شفاف جهت کشف روزانه قیمت و تضمین کیفیت نیاز است که در این زمینه بورس کالا توانسته گام‌های مثبتی بردارد.

پوربیگلری، برندسازی کالا‌های استراتژیک ایرانی از جمله زعفران را از مزایای مهم عرضه محصولات در بورس کالا می‌داند و معتقد است؛ استفاده از ابزار‌های نوین مالی از جمله قرارداد‌های آتی و آپشن می‌تواند به کاهش ریسک‌های معاملاتی منجر شود و به کشاورزان در زمینه فروش مناسب محصول در آینده به نوعی تضمین و اطمینان خاطر دهد.


بیشتر بخوانید: بورس کالا درصدد پوشش ریسک‌های تجاری صنایع کوچک 


پوربیگلری در خصوص استفاده از ابزار‌های مالی نوین از جمله راه‌اندازی معاملات قرارداد‌های آتی و آپشن روی محصولاتی همچون زعفران گفت: بورس کالا برای تولیدکنندگان از جمله کشاورزان و زعفران کاران و مصرف کنندگان واقعی کالاها، ابزار‌های مالی متنوعی را در اختیار دارد. بورس کالا امروزه با انتشار اوراق گوناگون و استفاده از بازار‌های مالی مانند معاملات آتی و آپشن، این امکان را فراهم می‌آورد تا به جای اینکه سفته بازان حاضر در بازار، کالا را به صورت فیزیکی مورد معامله قرار دهند، ریسک معاملات را به بازار‌های مالی معطوف کرده و برای سود بردن از نوسان قیمت‌ها به این بازار مراجعه کنند.

وی افزود: می‌توان با فراهم کردن امکان راه اندازی بازار‌های معاملات آتی و آپشن برای هر کالایی از جمله زعفران، ریسک بازار و فعالیت‌های سفته بازی را از بازار فیزیکی، جذب بازار‌های مالی بورس کرد؛ به عبارتی کشاورزان می‌توانند به کمک ابزار‌هایی همچون معاملات آتی و آپشن، ضمن پوشش ریسک‌های معاملاتی، از فروش محصول خود در آینده اطمینان خاطر پیدا کرده و قیمت فروش محصول خود را بیمه کنند. همچنین کسانی که می‌خواهند از نوسانات قیمت یک محصول سود ببرند به جای اینکه خود کالا را ذخیره و انبار کنند و موجب کمیابی محصول در بازار شوند، در بازار آتی و آپشن حضور پیدا خواهند کرد.

حسن پوربیگلری گفت: امیدواریم تجار، بازرگانان و تولیدکنندگان از این فرصت استفاده کرده و با برندسازی کالا‌های کشور، بتوانند بازار‌های جهانی را به تسخیر خود درآورند.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه ارایه کالا‌های مختلف در بورس کالا گامی مثبت برای ساماندهی اقتصاد کشور تلقی می‌شود، افزود: یکی از شاخص‌های کشور‌های توسعه یافته عرضه انواع کالا‌ها در بورس و داشتن بورس‌های قدرتمند و تأثیرگذار بر قیمت‌های بین المللی است که ما نیز با توجه به وضعیت کلی و کلان کشور، باید در راستای ایجاد عدالت و شفافیت تلاش کنیم تا کالا‌های استراتژیک در بورس مورد معامله قرار گیرد.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با تأکید بر اینکه باید مزایای معامله در بورس کالا فرهنگ سازی و اطلاع رسانی شود، گفت: بورس کالا در سال‌های گذشته شفاف سازی در معاملات و قیمت‌ها را به ارمغان آورده و به تدریج باید زمینه‌ای را فراهم کنیم تا همه فعالان اقتصادی نفع خود را در حضور در این بازار شفاف بدانند که این امر نیازمند فرهنگ سازی و اطلاع رسانی دقیق برای کشاورزان و تولیدکنندگان است.

وی در پایان با بیان اینکه یکی از دستاورد‌های مهم انقلاب اسلامی در حوزه اقتصاد را می‌توان راه اندازی بورس کالا برشمرد، گفت: بورس کالا در این سال‌ها خوشبختانه به سطحی از رشد و توسعه رسیده است که توانسته جلوی بسیاری از رانت‌ها و فساد‌هایی را که پیش از راه اندازی این بازار در معاملات برخی کالا‌ها و محصولات شاهد بوده ایم، بگیرد.

انتهای پیام/

 راه اندازی بورس کالا یکی از دستاورد‌های مهم انقلاب

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.