سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آموزش و پرورش در هفته‌ای که گذشت؛

از آخرین جزئیات اجرای طرح رتبه بندی فرهنگیان تا انفعال آموزش و پرورش در تربیت معلم

آموزش و پرورش در هفته گذشته با اخباری از جزئیات اجرای طرح رتبه بندی فرهنگیان و انتقاد به روند تربیت معلم سپری شد.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، آموزش و پرورش در هفته گذشته با اخباری درباره جزئیات اجرای طرح رتبه بندی فرهنگیان و  انتقاد به روند تربیت معلم  سپری شد.

آخرین جزئیات از اجرای طرح رتبه بندی فرهنگیان

علی الهیار ترکمن معاون توسعه، مدیریت و پشتیبانی آموزش و پرورش درباره اجرای طرح رتبه‌بندی فرهنگیان برای سال ۹۸ اظهار کرد: پیش نویس لایحه رتبه‌بندی فرهنگیان در آموزش و پرورش تهیه شده و پس از هماهنگی با سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور اداری و استخدامی به دولت ارسال شد.

الهیار ترکمن درباره اعتبار لازم برای اجرای این طرح گفت: ردیف بودجه‌ای برای اجرای طرح در نظر گرفتیم که همین موضوع می‌تواند به افزایش اعتبار این طرح کمک کند همچنین با همکاری نمایندگان مجلس و حمایت مقام معظم رهبری قرار بر این است که بخشی از اعتبارات هم از طریق صندوق توسعه ملی برای اجرای این طرح اختصاص یابد که البته هنوز میزان آن مشخص نشده است که بعد از بررسی‌های لازم تعیین می‌شود.

افزایش نظارت عادلانه؛ ضرورت اصلی مدارس غیردولتی

غلامعلی حداد عادل نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در ساماندهی مدارس غیردولتی درباره نقش خصوصی‌سازی و تأثیر بر حاکمیتی بودن آموزش و پرورش، اظهار کرد: حاکمیتی بودن آموزش و پرورش به این معنا نیست که مردم در اداره این نهاد دخالت نداشته باشند.

حداد عادل بیان کرد: دولت باید سهم خود از تصدی‌گری را کاهش و در ازای آن نظارت بر امور را افزایش دهد تا واگذاری بخشی از امور به بخش خصوصی و مردم در حاکمیتی بودن آموزش و پرورش خدشه‌ای وارد نکند.

نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در ساماندهی مدارس غیردولتی در پاسخ به سوالی مبنی‌بر اینکه نظارت در مدارس غیردولتی که به عنوان بخش خصوصی آموزش و پرورش محسوب می‌شوند چگونه است، اظهار کرد: باید در این مدارس نظارت را افزایش داد و این نظارت کاملا عادلانه و عاقلانه باشد.

خاطره جالب و شیرین وزیر آموزش و پرورش از بهمن ۵۷

سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به حال و هوای روز‌های انقلاب در سال ۵۷ خاطره‌ای از آن روز‌ها را بازگو کرد و گفت: بهمن ۵۷ و در روز‌های اوج انقلاب در خیابان نیروهوایی بودم که درگیری بین نیرو‌های گارد و همافر‌ها اتفاق افتاد و من در حال نزدیک شدن به آن منطقه بودم و درگیری بالایی میان نیرو‌ها شکل گرفته بود.

وزیر آموزش و پرورش گفت: شاید یکی از دلایلی که توانستیم انقلاب را به ثمر برسانیم و پیروز شویم داشتن، روحیه انقلابی، برادری و عاطفه‌ای بود که میان مردم موج می‌زد و همین روحیه ما را به پیروزی رساند.

کتاب‌های ترجمه‌ای در آموزش و پرورش مُد شده است/ به جای مدیران خاطره‌گو، به مدیران آرزومند نیاز داریم

حجت الاسلام و المسلمین محی‌الدین بهرام محمدیان رئیس اسبق سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی صریح کرد: کتاب‌های ترجمه‌ای در آموزش و پرورش ما مُد شده است که این مفاهیم با هویت ملی و بومی ما سازگاری ندارد و گاهی در تعارض با هویت ماست در حالی که باید طبق جوهره انقلاب اسلامی عمل کنیم.

وی ادامه داد: اولین نیازی که داریم به جای مدیران خاطره گو مدیران آرزومند است، برخی مدیران ما خاطرات دهه‌های قبل را می‌بینند، اما باید ببینیم آینده چه می‌خواهد.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدیان افزود: مدیران مقلد و ترجمه گرا که به جای اندیشیدن و فکر کردن در مسائل کشور نگاه به گفته دیگران دارد، برای اردوی تفکر مقابل نیرو تربیت می‌کند و مدیرانی که به منابع فکری داخلی توجه نمی‌کنند و خود را وامدار دیگران می‌کنند نمی‌توانند پایه‌های تمدن نوین اسلامی را پیش ببرند باید ببینیم خودمان چه داریم.

برخی نمایندگان برای رای آوردن استخدام معلمان حق‌التدریس را دنبال می‌کنند

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی ادامه داد: خیلی تلاش کردیم همان موضوع که در وزارت بهداشت اتفاق افتاد در آموزش و پرورش هم محقق شود و در نهایت بعد از بررسی‌های بسیاری مجوز تاسیس دانشگاه فرهنگیان را گرفتیم که این دانشگاه در اختیار آموزش و پرورش باشد، اما سوال اینجاست که این دانشگاه چقدر به اهداف نزدیک شده است.

حدادعادل افزود: بنابر آمار مرکز نیروی انسانی آموزش و پرورش تا سال ۱۴۰۰، حدود ۳۲۰ هزار معلم در آموزش و پرورش بازنشسته می‌شوند و ظرفیت دانشگاه فرهنگیان تا چهار سال فکر نمی‌کنم بیشتر ۷۰ هزار نفر باشد که برای جبران همه خروجی‌ها قرار بر این شد که از لیسانسه‌های سایر دانشگاه کمک بگیریم.

وی به معلمان حق التدریس اشاره کرد و گفت: هر سال می‌گوییم ساماندهی معلمان حق التدریس بار آخر است، اما باز ۲ سال دیگر گروهی از معلمان حق التدریس به نمایندگان فشار می‌آوردند و آن‌ها برای آنکه مردم را راضی نگه دارند تا در دوره بعد رای بیاورند این خواسته را می‌پذیرند، هرچند که این سازوکار برای رای آوردن نتیجه ندارد؛ از طرفی دیگر هم آموزشیاران نهضت مدعی معلم شدن می‌شوند.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی ادامه داد: دلیلی نداریم در انتخاب معلم اینگونه منفعل باشیم، اما متاسفانه این رویکرد انجام می‌شود.

کاهش تنوع مدارس نیازمند زیرساخت‌های لازم است

مهدی نوید‌ادهم دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش درباره استراتژی آموزش و پرورش برای کاهش تنوع مدارس اظهار کرد: به طور کلی آموزش و پرورش بر کاهش تنوع مدارس تاکید دارد و این موضوع در سند تحول بنیادین هم مورد توجه قرار گرفته است.

وی ادامه داد: اینکه تا چه زمانی می‌توانیم این تنوع را به حداقل ممکن برسانیم نیازمند همگرایی درون آموزش و پرورش و نهاد‌های بیرونی همچنین جامعه است.

دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش افزود: برای تحقق کاهش تنوع مدارس دولتی باید کیفیت لازم را داشته باشند تا ذی‌نفعان آن‌ها بتواند امکان تحصیل و فعالیت در این مدارس را داشته باشند، بنابراین زیرساخت‌های لازم هم باید به دنبال استراتژی کاهش تنوع مدارس تامین شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.