سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

موسیقی در هفته‌ای که گذشت؛

جشنواره موسیقی با حواشی بسیار کلید خورد/«هفت شهر عشق» در وزارت کشور اجرا می‌شود

مهمترین اخبار و رویداد‌های موسیقی از ۲۰ تا ۲۶ بهمن ماه را با یک کلیک مشاهده کنید.

به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، حوزه موسیقی در هفته گذشته شاهد رویدادهایی بود که در ادامه به آن می پردازیم.

آغاز جشنواره موسیقی فجر با حواشی بسیار

سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر با دبیری شاهین فرهت در هفت سالن آغاز شد. سالن سوره حوزه هنری، ایوان شمس، فرهنگسرای نیاوران، تالار وحدت، تالار رودکی، برج میلاد و برج آزادی میزبان کنسرت‌ها در بخش‌های مختلف هستند. در این دوره سالن سیف اله داد در خانه سینما نیز برای اکران برخی از مستند‌های موسیقیایی در نظر گرفته شده است. صفاریان مسئول این بخش از جشنواره را که سابقه‌ مسئولیت در دوره‌های گذشته را ندارد، بر عهده گرفته است.

نکته دیگر برای این دوره حذف جایزه باربد است؛ در این دوره اهدای جوایز مانند دوره‌های دیگر انجام نمی‌شود.

نخستین حاشیه در این دوره بودجه جشنواره است. طبق گفته شهرام صارمی دبیر اجرایی جشنواره، بودجه امسال نصف دوره گذشته است. همین موضوع باعث شده که تعداد کمی از بلیت‌ها در اختیار خبرنگاران قرار بگیرد که خبرنگاران به این موضوع اعتراض کردند. امیر بهاری مدیر روابط عمومی جشنواره موسیقی درباره این موضوع به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت در این دوره بلیت‌های بسیار کمی در اختیار دبیرخانه قرار گرفته است.

علاوه بر این موضوع، سخت گیری‌های فراوانی برای ورود عکاسان و تیم‌های رسانه‌ای به داخل سالن‌ها اعمال می‌شود. ظاهرا روند نزولی جشنواره در حوزه پوشش خبری سال به سال بیشتر می‌شود.

دیگر تفاوت این دوره با دوره‌های گذشته اضافه شدن سالن‌های ایوان شمس و سوره حوزه هنری است. سالن سوره ویژه اجرا‌های بخش نواحی است.

پیام وزیر ارشاد به جشنواره موسیقی فجر

سید عباس صالحی وزیز فرهنگ و ارشاد اسلامی در آستانه جشنواره موسیقی فجر به این جشنواره پیامی ارسال کرد.

انقلاب اسلامی ایران حرکتی بر مبنای خواست و اراده مردم و بر مدار فرهنگ غنی این سرزمین بوده است. مردمی بودن ویژگی برجسته انقلابی است که چهل سال قبل موجب همبستگی و اتحاد همه‌ ایرانیان شد. اهالی فرهنگ و هنر هم دوشادوش مردم، نقشی شایسته در انقلاب ایفا کردند و در این میان هنرمندان عرصه موسیقی جلوه‌های مردمی این هنر دیرین را عمق و معنا بخشیدند. هنر موسیقی در همه دوران‌ها پشتوانه‌ای برای حرکت مردم این سرزمین بوده و هنوز هم حال و هوای روز‌های انقلاب با سرود‌ها و آوا‌های انقلابی رنگ و بویی دوچندان می‌گیرد.

برگزاری سی‌و‌چهارمین جشنواره موسیقی فجر در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، طراوت و شکوه این رویداد فرهنگی را دوچندان کرده است.

همراهی خانواده بزرگ موسیقی از نام آوران این عرصه تا جوانان جویای نام و امید‌های آینده موسیقی کشور در رویداد امسال از ویژگی‌های ارزشمند جشنواره سی و چهارم است که در کنار ریشه‌های تنومند موسیقی ایرانی، رویش‌های انقلاب را در این عرصه به تصویر می‌کشد. حضور همه گونه‌های موسیقی در کنار یکدیگر رنگین کمانی از اصالت و خلاقیت و توانایی هنرمندان موسیقی کشورمان را پدید آورده است که در جشنواره سی و چهارم به زیبایی هر چه بیشتر رخ نشان می دهد.

تردیدی نیست که امکانات و ظرفیت‌های عرصه موسیقی متعلق به همه مناطق، اقوام و گروه‌ها است و از این منظر در جشنواره پیش رو به گروه‌های خارج از تهران توجهی ویژه شده است. خوشبختانه پس از چند دوره توقف، امسال جشنواره همزمان در برخی از استان‌های کشور برگزار می‌شود.

به دست‌اندرکاران برگزاری جشنواره موسیقی فجر درود می‌فرستم و امیدوارم برگزاری این رویداد موجب ارتقای جایگاه موسیقی فاخر ایرانی و سربلندی هنرمندان کشور عزیزمان شود.

ارکستر ملی ایران با گروه جدید روی صحنه رفت

آغازگر کنسرت‌های جشنواره، کنسرت ارکستر ملی ایران به مدیریت فریدون شهبازیان بود. نکته قابل توجه در این کنسرت اضافه شدن نوازندگان جدیدی است که در تست اخیر بنیاد رودکی انتخاب شدند. قطعاتی از موسیقی ملی آذربایجان به خوانندگی اسفندیار قره باغی با چند قطعه حماسی مرتبط با موضوع انقلاب اسلامی و آثاری از آهنگسازان صاحب نام موسیقی کشورمان همراه بود. در این کنسرت که با حضور غلامعلی حدادعادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، سید محمد مجتبی حسینی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعدادی دیگر از مهمانان در تالار وحدت تهران برگزار شد، فریدون شهبازیان رهبر ارکستر، آقاوردی پاشایف رهبر مهمان، رازمیک اوحانیان رهبر گروه کُر، اسفندیار قره باغی و سامیر جعفراف خوانندگان، پویان آزاده تک نواز پیانو و علی عابدین تک نواز سنتور بخشی از مجموعه هنرمندان کنسرت را تشکیل می‌دادند. در روز دوم، ارکستر ساز‌های ملی به رهبری علی اکبر قربانی به روی صحنه رفت؛ این کنسرت به مدیریت فرهاد فخر الدینی اجرا شد.

تعطیلی برج آزادی به مناسبت ۲۲ بهمن

مجموعه برج آزادی همزمان با فرا رسیدن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران و در راستای برگزاری هرچه شکوهمند مراسم راهپیمایی در روز‌های ۲۱ و ۲۲ بهمن تعطیل شد. در این روز اطراف برج آزادی مملو از جمعیت بود و مردم ایران چهل ساله شدن انقلاب اسلامی را کنار هم جشن گرفتند.

«هفت شهر عشق» در وزارت کشور اجرا می‌شود

کنسرت-نمایش «هفت شهر عشق» که پیش از این قرار بود دی ماه امسال در سالن وزارت کشور روی صحنه برود، از ۷ اسفند ماه و با ترکیب جدیدی از بازیگرانش به دیدار دوستدارانش خواهد رفت. این نمایش موزیکال با تغییراتی در لیست بازیگران و تغییر کارگردانش در سالن اسپیناس پالاس اجرا خواهد شد که فریدون شهبازیان به همراه ارکستر ۸۰ نفره اجرای موسیقی این نمایش را بر عهده خواهد داشت.

ژاله صامتی، سیما تیرانداز، اندیشه فولادوند، نسیم ادبی، شقایق فراهانی، ریحانه پارسا و روزبه بمانی بازیگران «هفت شهر عشق» هستند که «محمد حاتمی» نیز کارگردانی آن را بر عهده خواهد داشت. با تغییر تاریخ برگزاری این اجرا و تداخل برنامه‌های برخی بازیگران این نمایش، این برنامه با بازیگرانی جدید پا به صحنه اجرا خواهد گذاشت و اسامی تعدادی دیگر از بازیگران و خوانندگان این نمایش نیز در روز‌های آینده منتشر خواهد شد.

محمدامیریاراحمدی (نویسنده)، رازمیک اوهانیان (رهبر گروه کر)، نادر رجب پور (طراح حرکت فرم)، منصور دانشور (آهنگساز)، نوید فرح مرزی (طراح گریم) و اصغر نژاد ایمانی (طراح صحنه و لباس)، رضا کفایتی و... از دیگر عوامل این برنامه هستند.

علی آقایی نسب و مرضیه مهدی زاده نیز تهیه کنندگی «هفت شهر عشق» را بر عهده دارند.

انتهای پیام/

مهمترین رویداد‌های موسیقی ایران در بهمن ماه ۹۷

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.